Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Skogis

1
Citat från: Andreas skrivet Igår kl. 13:33Bärkassar är en sak. Men Frågan är vad tanken är att detta med frukt- och grönsakspåsarna kommer att leda till, kommer folk att sluta använda småpåsar nu och packa sin frukt och sina grönsaker i något annat? I vad?

Inget om det är rimlig mängd av var sort.
Sen jag började med att blippa har det blivit mer och mer sällan som jag lägger frukten/grönsakerna i en egen påse. Jag väger var sak för sig och fäster prislappen på bärkassen som efter ett tag har rätt många lappar på sig. Det har blivit lite av en sport att återanvända bärkassen så många gånger som möjligt men det funkar väl sådär med coops tunna miljöpåsar.
2
Jag mixar 1/2kg smör med 4dl olja vilket ger ett bredbart smör trots att det förvaras i kylen.
Betydligt godare än de alternativen som finns att köpa.
3
Det är en vanlig gasbrännare som man köper i bygghandeln. Den är egentligen inköpt för att tända kaminen.
Jag har inte lyckats hitta ren butangas, men om det finns att köpa skulle det väl köksbutiker som kan ha det.

4
När jag hitintills sousviddat kött har ytan blivit mer än lovligt tråkig men det har varit snabbt avhjälpt med en gasbrännare. Nu är den jag använder betydligt större än cremé brulee varianten men det har inte varit något problem.
Ska prova att bryna köttet innan det stoppas i påsen nästa gång för att möjligen få ett smakbidrag från stekytan.

Enligt Modernist Cuisine ska man använda ren butangas och inte gasolblandningen som är den vanligaste på tub här i Sverige, detta pga risk för ev smak från Propangasen.
5
jag är nog lite odefinierbar för annonsfältet till höger är helt tomt :o
6
Hagdahl skrev att man skulle använda champinjoner. Dom är kanske det bästa alternativet, ingen aning.
7
Visste inte ens om att jag behövde svampen när jag gick in i butiken. Det var egentligen värre än så, för jag hade varit inne och beställt thaimat i en restaurang bredvid butik. I väntan på att den skulle bli klar smet jag in för att köpa mjölk.  :o
8
Visste väl att det skulle lösa sig.
Tackar!
9
 :)
Den var kanske inte den succé som jag hoppades på men det finns att tillgå vid behov.
10
Det ska bjudas på kräftor till helgen men förutom pain riche, majonnäs och ostpaj, vad finns det för något gott annat att ha till?
11
Jag förvånas över mig själv allt som ofta.
Det erbjöds champinjoner för 29,90/kg i den lokala butiken så jag var ju tvungen att köpa 3,5kg, varför det??
Har i runda slängar 7-8dl kvar sen i våras men ska nu hacka ner svampen och göra en omgång sojasås till.

Det vore ju synd om den tog slut mitt i matlagningen ;)
12
Imorgon blir det en repris på denna.
Enda skillnaden blir att jag har färsk jalapeno istället för inlagd. Eller så får det bli inlagd på köttbiten och ABT att tugga på innan maten :)
13
Inte när det är snaps  :)
15
Ska vara midsommarvärd för 12 pers och vill ju bjuda på något minnesvärt.
Vad kan vara bättre än tabascosnaps :)
Har sparat en tom tabascoflaska av den större storleken så med 3dl vodka, knappt 1 dl tomatjuice och Tabasco så att styrkan passar spritstyrkan blev det faktiskt drickbart.
Det blev väl en lightvariant av Bloody Mary, men kan nog bli kul att bjuda på snaps ur en tabascoflaska :)
16
Med tanke på att jag inte skrivit i tråden på snart 5 år, (fasen vad tiden går fort!) så skulle man kunna tro att det inte bränts på någon sen dess, men visst har det de.
Köpte en pelletsgrill 2017, vilket har gjort livet så mycket enklare vad det gäller grillade tårtor.
Nu räcker det med att bygga tårtan på ett galler och det går utmärkt att avsluta grillningen med ost. Grillen ger bra yta på köttet avsett om man vänder det eller ej.

Lite sugen på att göra ljushållare i stål som kan sitta i tårtan när den grillas, då kan det bli en födelsedagsfläsktårta  :)
17
Nja, blev inte lika bra ekonomiskt som jag trodde.
Lyckades att få ut 0,5liter till så jag slutade att reducera när det var 1,5-1,7 liter kvar i grytan. Då visade det sig att ca hälften av volymen är salt. Får väl ut motsvarande som innan, men det är jag värd  :)
18
Den här gången räntade svampen bättre, 2,5liter spad som ska kokas till hälften ikväll.
Rena klippet, nu är jag nere i 120:-/litern :)
19
Min sojasås har tagit slut :(

Nu efteråt vill jag nog påstå att den har varit värd varenda krona, en skvätt har höjt en vanlig sås till höjderna så jag måste göra mer.
Kör dubbel sats den här gången så 4kg champinjoner har inköpts, hackats och bemängts med salt.
20
Nja, vet inte om jag fick till det som det var tänkt, det krävdes ytterligare någon timme för att det skulle bli gott.
Gick på första bästa recept men det var kanske en miss.
Det receptet hade rätt mycket socker och sirap vilket jag inte följde, resultatet blev därför lite tråkiga kuber utan någon speciell färg och smak.
Bättrade glatt på med både bbq-sås och Tabasco buffalo hot style sauce (som inköptes för jag var nyfiken, men som är rätt klen för att vara en Tabasco)
Så nu lär dom ta slut :)

Idag röks det honey butter glaced salmon.

Annonser

Powered by EzPortal