Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Mat-Janne

1
Hur orkar ni gå hungriga varje dag?
2
Jag skulle gjort en fet kantarellsås ...  8)
3
Körde 1 kg i 58 grader i 6 timmar. Perfekt!  ;D
4
Citat från: Skogis skrivet 2019-12-23 08:27Ja inte blev den bra iaf :'(
Torr som om den vore frystorkad, men det kan också bero på vad det var för styckningsdetalj.
Den här "skinkan" var väl 8x8x25cm men köttfibrerna låg på tvären så det fick bli att skära den på längs ??? 
Nä julen 2019 är inte den julen jag kommer att minnas som julskinkans jul.
Go jul på er
Fick svar från någon här angående koktider i Sous Vide: 
Skinka är en sådan detalj, om den går för länge så kommer fibrerna att brytas ner och anta en pastejliknande struktur och det är inte alls aptitligt.

Kan det vara orsaken?
Skinka är en sådan detalj, om den går för länge så kommer
fibrerna att brytas ner och anta en pastejliknande struktur
och det är inte alls aptitligt.
5
Citat från: Hasse skrivet 2020-01-20 19:21Helvegetariskt tycker jag, tyvärr, är tråkigt.
Inte bara tråkigt, man blir ju inte mätt.
6
61 < ska nog vara 61 > ...
7
Yamarin 79 DC, ja, OT men ser ut så här när vinterskruden faller av ...
8
Tack för tips. Degen blir alldeles utmärkt bedömt med min begränsade erfarenhet. Okladdig och har stuns.
Det är ju många parametrar nu men ska prova med Vetemjöl Special nästa gång. Om det blir någon. Båten kräver sin uppmärksamhet i denna tid ... :)
9
Ska prova en varmluftsugn utan varmluft nästa gång.
10
Provade med varmluftsugn. Mycket bättre om än inte så luftiga som jag ville ha dem.

11
Jag har också sett att med gasugn bör man ha en extra plåt under. Kommer att prova det.
12
Tyvärr nästan samma resultat. Brödet blir alldeles för kompakt. Men nu misstänker jag att det inte är fel på vare sig receptet eller tillagningen utan att jag har gasugn. Kan det vara orsaken?


Oberoende av det, vad blir det för skillnad om man istället använder:
a) Vetemjöl Special?
b) Durumvetemjöl?

13
Tack för svar! Ska prova det receptet. Återkommer med resultat.

14
Jo, jag kör en tjock gjutjärnspanna på gasspisen när jag steker biff och hamburgare. Temperaturen blir stabilare än med tunna plåtpannor.
Dessutom får man lite workout när den förflyttas och lyfts ...  ;D
15

Följde detta recepthttps://www.koket.se/myllymakis-hembakade-hamburgerbrod


Degen kördes i maskin enligt anvisning. Jästiden respekterades och degen jäste vid båda tillfällena. Men resultatet
blev degigt och kompakt, inte alls den luftiga känsla man vill ha i ett sådant bröd.


Vad kan ha gått fel?


16
Kul! Det testar vi i båten i sommar! Funkar ju lika bra med paprika
17
Länk fungerar. Hur skriver du din signatur?
18
Citat från: webguide skrivet 2018-08-24 11:54
dessutom kan man ju sejfa genom att köra köttet längre.



"sejfa". Till och med värre än SAOL och "roue"  :-\ ;D :-\ ;D
https://svenska.se/tre/?sok=roue&pz=1

19
Verkar intressant. Vill du utveckla receptet för alla som aldrig gjort det förut?
20
Om du personligen gillar det så tycker jag du ska fortsätta så. Personligen fördrar jag vitt vin och kan mycket väl dricka det till oxfilé även om det oftast blir öl.
Det är mycket "inne" att tycka på ett visst sätt och det har inte ett dugg med smaksinnet att göra, snarare hur man får flest likes på Facebook mm. Att då anamma den gamla skolan kan ge några fler poäng. Strunta i "debatten" och gör vad du själv gillar.
Tycker jag.

Annonser

Powered by EzPortal