Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - magnus

21
Jo. rökte i ca 5-10 minuter med två små grenar, tog bort dom efter ett tag för jag vågade inte röka för länge.
Kött kan man ju röka lite hårdare, men finns det några bra "riktlinjer" på fisk?
22
Bumpar gammal tråd.
Såg att Weber kommit med ett galler med hål i mitten för att passa deras BBQ system. Borde gå att klämma in en 48cm på en 57cm grill och lägga den i deras hål på gallret.
Någon som vet totala yttermåtten på 48cm gallret med handtag?
23
Det blev lite äpple, lättrökt, kanongott.
24
Hej, någon som har lite tips på varmröka lax på Weber grillen?
Tänkte köra två halvsidor med äpple eller alträ som rökved. Vad tror ni passar bäst?

25
Jag tror att det är vattenbadet som gör störst skillnad, den "kyler" effektivt ner tempen om den börjar koka, tillför också en del fukt som kan vara trevligt.

Men har sett någon metod som kallas "snake" för att hålla igång klotgrillen under lång tid, verkar rätt enkelt men har inte prövat själv:
http://tvwbb.com/showthread.php?35989-Snake-method-for-slow-and-low-cook-on-a-Weber-kettle


26
Fick precis hem en ny BBQ bok vid namn Texas BBQ, det är Jonas Cramby från tidningen Café som skrivit den.
Fina bilder, roligt skrivet, en hel del BBQ recept. Gillar boken skarpt.

27
Lite kamben blev det igår, så otroligt gott.
Tyvärr hann jag inte med någon bild när de var färdiga.
28
Hur går det med grillningen/rökningen?
En annan har haft en svag start, hann med och röka lite prinskorvar till julafton.

Senaste helgerna har det blivit lite grillad fläskkarré, pulled purk och även rökt lammstek.

På planeringsstadiet är en ny altan med ett mindre utekök/arbetsbänk, och då även komplettera med en Weber Genesis.

Slänger upp en liten bild på lammsteken iaf.

Mvh Magnus
29
Vilket matrial har du valt?
Skulle behöva en måtanpassad till min ugn, min befintliga Weber runda pizzasten är inte optimal.
30
Är det en SousVideChef II du köpt för 440CHF eller är det någon nyare modell?
440CHF verkar bli drygt 3000kr + frakt.

Nomiku går på 359$, och verkar komma först till sommaren för EU.
31
Skulle jag gjort om min design idag, så hade jag försökt att göra enklare.
Bara en rak plåt rakt upp, och skippa bockningen som jag gjorde förra året.
Som skydd för strålningsvärmen som skulle kunna sipra ut uppåt, så lägger man en rostfri ugnsform ovanför kolen med vatten i.

Askproblemet har jag väl inte tänkt så mycket på, jag har en lång "pinsett" som jag petar med och rör om i briketterna under grillningen.
Efter grillningen så brukar jag bara tabort "smokenatorn" och ösa upp gamla briketterna.

Ett problem som jag har, är att det blir väldigt mycket vikt på en sida i grillen, så det är lätt att kolgallret åker åt sidan och av "hållarna" i klotet. Så tror man ska använda tunnare plåt så den inte väger så mycket, alternativt försökta få fast kolgrallret på något bättre sätt.
32
Bumpar tråden,  hur får man den perfekta julskinkan iår då?
33
Matbröd / SV: Var hitta vört?
2011-12-05 19:21
Citat från: Per-Erik skrivet 2008-12-26 21:12
Man kan annars gå till någon öl och vin butik för hembryggeri och köpa lite krossad malt.
Välj ett halvmörkt malt.
Blanda malten med 65-70 gradigt vatten och låt stå i en timme (mäskning).
Sila därefter bort malten och koka upp.
Då har du fått en helt egen vört som du kan välja hur mycket du vill koncentrera genom att koka bort vätska.


Hej PerErik, har du någon uppfattning om hur stora mängder man behöver för att göra en liten del egen vört?
34
Jag köpte en 36cm Carbone Plus, grym stor panna, men kan se lite tendenser till att smöret rinner utåt mot kanterna i denna panna.
Förövrigt är jag nöjd, 7 blodpuddinghalvor får plats samtidigt :)

/Magnus
35
Bumpar tråden.

Funderar på om man ska prova en gås detta år,  vart får man tag i en i Stockholms området isåfall?
36
Tror det hette "svensk styckning" men osäker på det.
Men tror jag fick dessa delar:
Sadel med file, fjärilskotelleter, frambog med ben, slaksida, revbensspjäll, två hela stekar och några mindre delar för gryt antar jag. 
Alla tips mottages, har hittils fryst in det mest i delar.

Men körde frambogen i ungen till ca 85-87 grader igår, blev lite som "pulled pork" fast på lamm, blev mycket bra.  Kryddad med vitlökar, citron, timjan och olja.
37
Har ni några tips på vad man ska köra för något på grillen av ett lamm?
Fick ett helt lamm styckat igår.
38
En fundering på Muurikka eller liknade, går det att lägga en sån på en Weber 57cm grill?
39
Allt om grillning & BBQ / Grillplats
2011-05-28 23:31
Hej, hur ser era grillhörna ut? Har ni byggt in grillen med avlastningsbord osv?
Funderar på om man skulle göra om uteplatsen, och få en riktiggrillhörna med inbyggt avlastningsbord osv.
Alla bilder välkomnas.

Mvh Magnus
40
Det slutade såhär:

Laxen kördes i ugnen, rullad i plastfolie till 38 graders innertemp, och ungen på 70 grader.
En del av laxfilén röktes i alspån på grillen i 5 minuter, den delades i småbitar och blandades ner i potatismos.
Grymt gott.

/Magnus

Annonser

Powered by EzPortal