Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - magnus

41
Kan det bli mera ånga i ungen än grillen som gör att det kanske går fortare?
Jag la karrén i en kastrull med liten vatten i botten för att få ånga och la upp köttet på en fat så det inte låg och simmade i vattnet, och locket på.
Men smidigaste är att man slipper fylla på med briketter och hålla på och underhålla grillen och att tempen blir stabilare än grillen.
42
Allt om grillning & BBQ / Grilla lax
2011-05-17 22:06
Har köpt en hel laxfilé med skinn på ena sidan som jag tänkte grilla i helgen.

Några tips på recept/hur jag ska grilla ? Köpte en sån där Weber grillform i rostfritt som jag tänkte lägga den på.

/Magnus
43
Idag körs fläskkarré i "smokenatorn".  Funderar på om det ska bli Pulled pork av det eller om jag ska ta ut den tidigare.
Såg några tips på någon TV-kanal i USA att man kan kör pulled porken i 3h i röken + några timmar i ungen för att det ska gå lite fortare.
44
Jag har kört Webers tändrör, och det är kanon, ihop med deras kuber eller "braständare".
Kompletterade med en Looflighter pga av att kuberna är slut. Fungerar rätt bra att tända enstaka briketter med. Tog väl ca 10 minuter att tända 10 Weber briketter i botten av weber-röret och sen fyllde jag på med otända briketter ovanpå.
Men den är kanon om man bara ska tända några få briketter. Det jobbiga är att man måste hålla i den hela tiden. Har man en varmluftspistol så fungerar den säkert lika bra. Looflightern är på 2000W.
45
Ni som har dem, nöjd fortfarande ?
Någon som vet vad "mineral" serien är för något?
46
Någon som använder rostfri stekpanna? Bra eller dåligt?
47
Jag har börjat bryna köttet efter ugnen, då behöver man inte bryna lika hårt för att få en fin stekyta, och det blir inte lika grått vid ytterkanten av biten, sen får köttet vila innan servering. Såg det tipset i ett avsnitt av "Americas Test Kitchen" när de gjorde oxfilé i ugnen.
48
Beställt, en rosa, frun fick välja :)
49
Jag drog ett mail till dem tidigare idag, och fick svar nu, och de har typ inte "f-skatt" sedel, så de får inte debitera moms, men heller inte dra av moms på det de köper, pga av att de är ett litet företag. Så borde väl vara "safe" att köpa då. Företaget ligger i UK, och paketet skickas därifrån, så blir ju ingen tull/moms isåfall.
Så dags att lägga en beställning.

/Magnus
50
Ok, såg den här för 46£ med frakt i Europa, men förstår inte varför det står utan VAT,  hamnar inget moms när man kör checkout iaf.

http://www.capitolleisure.co.uk/superfast-thermapen--free-shippingusacanadian-customers-pls-contact-thermoworks-36-p.asp
51
Den "äldre" modellen lovordas av matprogrammet "Americas Test Kitchen" iaf.  den nya verkar ha bättre batteri tid (100h / 1500h).
Någon som vet frakten från England kostar?
53
Kör en julskinka som jag hittade på extra pris idag med lite rökved på Webern.
Vid vilken temperatur är det optimalt att tabort den? 70 grader?
54
Några tips på hur man gör julskinkan på grillen?
55
Mörar man fläskkött ? Behövs det ?

Mvh Magnus
56
Jag fick den gratis :)  Beställt orginal skulle väl gå på över 100$ med frakt, och risk för tull och moms.
Jag har köpt två vattenskålar, ett stort fat från Ikea och en kantin som inte riktigt behövdes.
57
Tips: På Spånga Järn reas det ut Weber Briketter för 99kr påsen i bbutiken.
58
Så här blev den. Fick såga lite i den, så ritningen är inte 100% procentig, men var rätt enkelt med en bågfil. 
Fungerade perfekt, behöll formen efter första omgången. Gjord i 1,5mm rostfritt.


/Magnus

59
Tempen steg bara några tiondelar efter att jag tog av den, fick vila rätt länge innan vi skar upp den. Riktigt kraftigt röksmak blev det. Blid på "smokenatorn" i andra tråden kommer.

/Magnus
60
Plockade av den efter 6h, och då var innertempen 60 grader. Blev mör och fin, och inte torr. Hade vatten ovanför briketterna hela tiden som höll fuktigheten hög. Tempen bredvid köttet var runt 85-90 grader, ca 120-140 grader i toppen av Webern.

Annonser

Powered by EzPortal