Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - crlhrv

21
När jag var hos Sundqvist huvudkontor här i Göteborg och klämde på deras Yaxell Gou serie så pratade jag lite med en säljare som berättade om köksknivar som tillverkades enligt samma principer som katanasvärd (samuarjsvärd). Med priser på flera hundra tusen kronor per kniv fick det helt plötsligt den 101 lagers damaskuskniv jag höll i handen att framstå som lite mindre exklusiv..

..och nej, de har inga planer på att ta in dessa knivar i sitt sortiment ;)

22
Restauranger / SV: Göteborg
2011-05-25 08:57
Jag käkar mest lunch ute så jag utgår ofta från dessa upplevelser..

Sämsta: Fond (maken till överskattat ställe, inte ett rätt när vi var där)

Bästa: Swedish Taste (har aldrig ätit en bättre lunch - någonsin)

Rolig upplevelse - och riktigt bra mat: Moon Thai Kitchen (thai utöver det vanliga - gäller både
maten och inredningen! Bra även på kvällen. Prova kokosglassen!!)

Mest prisvärda schnitzeln - Manfreds Brasserie (145 kr på lunchen - otrolig panering)

Godaste schnitzeln - Kometen (250 kronor - en smak av himlen)

Ölställen med utbud:
Ölstugan Tullen - Andra långgatan (var inte rädd för denna lite "ruffigare" gatstump!)

3 Små Rum - Kristinelundsgatan (halvtrappa ner i källarlokal med mycket bra utbud)

Ölrepubliken - Kronhusgatan (gamla Delirium Café, hyfsat stor lokal med stort utbud, men atmosfären är i mina ögon inte lika mysig som de två första).23
Haha hur i alla grönsvansade bäverungar hamnade du där? :D
24
Förra veckan åt jag julbord på Swea Hof i Göteborg. Restaurangen ligger i Elite Plaza Hotels byggnad på Västra Hamngatan. Lokalen är lite speciell och väldigt långsmal med väldigt högt till tak, säkert 5-6 våningar och takfönster högst upp. Det ger lokalen ett väldigt speciellt ljus och en annorlunda atmosfär.

Ungefär tio sorters sill, en hel massa olika lax, korvar etc. etc. Man känner igen det mesta men maten var dåligt uppmärkt. Köttbullarna hemmarullade och självklart Grebbestads julmust (i min mening den i särklass godaste).
Smakmässigt inga extravaganser men ett stabilt och kvalitativt julbord. På grund av lokalens utformning är buffén tyvärr uppdukad på samma sätt som hotellets frukost, maten står i en lång rad längs ena långväggen och det blir väldigt snabbt trångt och bildas köer mellan buffén och de närliggande borden. Jag fick lite för mycket frukost-känsla för att riktigt uppskatta Swea Hofs julbord, men maten håller som sagt bra klass och det är alltid trevligt att kunna se in i köket på en restaurang.

Swea Hof testades i Göteborgs Posten för några veckor sedan under kategorin "Lyx" och fick totalt 22p av 25 möjliga. Personligen skulle jag nog aldrig välja Swea Hof för en bättre middag ute på stan, atmosfären, ljuset och kvaliteten i all ära, men precis som GP skriver så känns det faktiskt lite som att sitta i en tågvagn och äta. Lokalen är speciell men inte speciellt mysig. Att sitta på ett hotell och äta en finare middag känns för mig bara..fel.
25
Kåldolmens dag - 30 november. Instiftad av Kåldolmens Vänner.
mer info: http://kaldolmensdag.wordpress.com/
26
Citat från: Andreas skrivet 2010-11-29 10:46
Men du kan alltså inte minnas om du lärde dig några nya handgrepp eller metoder i köket eller så?


Jo nu när jag tänker efter; det går precis lika bra att använda baksidan av en porslinstallrik som att köpa ett dyrt keramikbryne. Kanske inte direkt en nyhet men det var intressant att höra det från kockarna.

Annars låg mitt fokus mestadels på att prova alla öl och vinsorter som det bjöds på ;)

Jag återkommer med menyn.
27
att göra kaos med någon får väl anses vara ett ganska nytt och modernt uttryck =)
28
Andreas: Det mesta tycks ha försvunnit redan dagen efter, undra varför ;) men jag kommer ihåg att någon av kockarna berättade att snubbarna som tillverkar Global-knivarna (tydligen 7 st allt som allt) åker till Muhréns sliperi i Göteborg en gång per år för att studera hur de slipar knivarna, tydligen är de så exceptionellt duktiga där att till och med japanska knivmästare kan lära sig något. Sanning eller inte, jag vet inte.
29
Fascinerande att man kan inleda sin TV-karriär i ett halvsunkigt TV3-program och sedan jobba sig upp till institutionen PULS på SVT. Just därför kan jag inte ta nya PULS på allvar, mycket hänger på programledarnas integritet och personlighet, något som Sverker byggde upp just PULS kring.

PULS är Sverker. Byt namn på eländet.
30
Citat från: Mickan skrivet 2010-11-25 18:40
Smart att sudda ansikten men nu kan du ju ha snott bilderna var som helst ;)


haha ja jag tar den risken. vill inte få mail från arga kunder och leverantörer som undrar vad deras ansikten gör på ett publikt forum =)
31
jag har hört att banan ska neutralisera viss doft. stämmer eller inte, jag vet inte. jag störs inte av att jag luktar vitlök!
32
bilder kommer här =)


33
hyfsat nöjd efter matlagningskväll på swedish taste, göteborg. nu bör det vara sängdags. hjorttartar...mmmmm...gurkglass..mmmmMM...
34
Tefal kanske kan tänka sig att förse Matforum med ett recensionsexemplar så vi får ett opartiskt svar på hur resultatet blir :D
36
jag måste gnälla på mig själv som ännu inte satt på vinterdäcken. inatt har det snöat ganska ordentligt och jag misstänker att jag inte ens kommer komma ut från pakeringsplatsen. vad trött jag blir!

update: grävde ut bilen under 15 cm snö, lyckades sladda från parkeringen ner i varmgaraget och hitta en ledig plats. ut med vinterdäcken från källarförrådet, av med sommarsulorna och på med vinterdito. inte helt överens med domkraften men efter många svordomar, mängder av kopparpasta och smutsvattenpölar så sitter de äntligen på.  ;D
37
Citat från: Andreas skrivet 2010-11-13 13:39
Men om principen i Tefal ActiFry är att råvaran vispas omkring i varmluft, vad är då skillnaden mellan att köra pommes i Tefal ActiFry och pommes glest utlagda på ett ugnsgaller i en vanlig varmluftsugn?


Jag misstänker att en Tefalmaskin inte är lika dyr som en varmluftsugn? Och om maskinen rör runt maten, så slipper man ju öppna ugnsluckan och göra det själv ;D
38
Feber.se testade en Philipsfritös som friterar endast med varmluft, resultatet (på pommes strips) verkar rätt hyfsat. Man kan se ett klipp om det här: http://feber.se/pryl/art/187409/philips_airfryer_friterar_utan/

Betyget "McDonaldskvalitet" behöver ju visserligen inte betyda att det är bra...  ;)
39
Citat från: annamaria skrivet 2010-11-09 19:44
I morgon blir det nog favoriten - Thaimat från lokala Thaiholken.


Vad är favoriten?

Själv har jag en stående beställning på "nummer 13 med kött" på min thaiholk, dvs. en Pad Thai med kött. Det bästa är att man får så mycket mat så det räcker i flera dagar.
40
Medieavdelning / SV: Kinas mat
2010-11-09 20:31
Jag vet inte riktigt om han haft så många egna "program" utöver några inhopp i Packad & Glad, men sedan 2005 han är SVT:s utrikeskorrespondent i Kina så de flesta Kina-reportagen i SVT är signerade Önnevall.

Annonser

Powered by EzPortal