Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - crlhrv

41
Medieavdelning / SV: Kinas mat
2010-11-08 16:58
Fredrik Önnevall är min stora SVT-favorit och det mesta han är med i har en speciell touch och feeling som jag verkligen gillar. Första avsnittet gjorde mig inte besviken och undvek skickligt att ramla i stereotypa Kina-fällor (sötsurt fläsk, friterad fisk etc.), inte minst tack vare Önnevall. Det är fantastiskt hur orädd och expressiv han är när han samtalar och umgås med kineserna och inte är det minsta rädd att sticka ut. Det är ett otroligt land och han skildrar det alltid med sån värme!

Jag blev riktigt sugen på att göra egen tofu. Är det någon som har provat att göra det?
42
Citat från: annamaria skrivet 2010-10-29 21:00
Vi har firat att det nu är höstlov - med vad? Sjävklart med tacos när barnen bestämmer.  ;D


men hallå där! inte bara barn som vill ha tacos! :P ge mig.
44
Citat från: Mickan skrivet 2010-10-27 20:09
Man vill inte ha kalorierna...


men mickan, om man inte vill ha kalorierna så syndar man ju inte ;)
45
efter en titt på wikipedia kan vi fylla på med:

Gräddtårtans dag - första söndagen i oktober
Måltidens dag - tredje torsdagen i oktober
Kladdkakans dag - 7 november
46
usch för lightprodukter med en massa hemska sötningsmedel!
47
Kari: usch jag har ju missat räkmacka, fetaost och pasta under oktober. får ta igen det genom att äta massor av chips på puben ikväll! härligt att tråden inte har dött :D
48
Snö/snöhagel i Göteborg under veckan som gick. Det var spännande att åka iväg på lunch med sommardäck =)
49
Citat från: Hasse skrivet 2010-10-15 19:05
Nä, plast rostar inte. Men det gör billiga potatispressar!

Grattis till Agnetasch och Crlhrv som får den stora äran att dela förstapriset, som är en något rostig, men fullt fungerande potatispress. Priset avhämtas hos mig!   :)


Va! Har jag vunnit nåt?! Det kan inte vara möjligt! En gång vann jag en cd-rom (det hette så då, någon gång på 90-talet) om Dalarna och en annan gång en matkorg (Matforum jo jag tackar) men jag har nog aldrig vunnit nåt så fint som en rostig potatispress :D. Hasse du har min fulla tillåtelse att använda och vårda pressen fram till dess att jag är i dina krokar (och vart är det egentligen?) och kan hämta upp den.
51
nu har vi bestämt att vi ska separera efter 8 år tillsammans. gnälligt? njae.. deppigt? otroligt..
52
sen jag skaffade en ordentlig grill tänder jag bara med eltändare. jag inbilliar mig att petroleumprodukter och liknande produkter avger ämnen och smaker som sätter sig i grillgallret och maten.

visst det tar lite längre tid med en klassisk eltändare (ser ut som en stor gaffel) än med tändkuber men du slipper helt de otrevligheter som petroleumprodukter släpper ut. möjligvis skulle jag kunna tänka mig att tända med skorstenständare och tända med vanligt papper.
53
men nu är det ju sommar (i och för sig årets oväder just nu..) och då slipper man kanske bli lurad på glögg ;)

det känns ju lite dumt att gå på mcdonalds när man är utomlands, men jag har upptäckt att det kan vara ganska skoj med de olika nationella specialiteterna (t.ex. majonäsen i holland och kycklingsåsen i thailand).

nu är vi framme och det enda som verkar öppet är hotellets snack bar som erbjuder ett varierat utbud av två olika sorters club sandwhichs... hehe. en lapin och en macka får bli kvällens middag. i morrn letar vi intressanta saker att se och inte minst bra matställen.

har ni fler tips så skriv gärna!
54
Eftersom semestern håller på att regna bort här i Göteborg tog vi beslutet att lämna landet för ett besök i Helsingfors. Varken jag eller sambon har tidigare varit i Helsingfors (eller Finland heller för den delen).

Man kan väl säga att vi åker på en ganska tight budget, så några större kulinariska utsvävningar blir det nog inte.

Kan någon tipsa om bra budget/medel restauranger eller matställen? Vart käkar man bäst lunch? Bra ställe för vegetarianer? Något bra och hyfsat billigt till middag? Finns det någon typisk finsk snabbmat? Vi har 4 dagar att spendera, vad bör man se och göra (förutom allt som står i guiderna).

Jag vet ju att det finns några med finländska rötter här inne på forumet, kan man tänka sig få ta del av lite inside tips?

Vi åker i morrn kväll  ;D
55
smaken är som baken. det där var bland det fulaste jag sett i grillväg ;)

varför är den så dyr?
56
jag har boken "Cooking with beer" - där finns det, inte oväntat, en hel del öl-recept. jag har inte provat speciellt många då det mesta verkar så hiskeligt onyttigt ;)
57
beer can chicken :)
58
hankki: berätta gärna hur det går. det ligger i allra högsta grad i canons intresse att åtgärda ett känt produktionsfel, inom garantitiden eller ej. att slutaren bara klarar 20 % av spec är skandal.
59
suveränt. tack! man lär sig så himla mycket på det här forumet.

en sak som jag undrat över är varför såna där regnmätare i metall (koppar/mässingsfärgade) som man har i trädgården har en så stor öppning. själva behållaren är ju cylindrisk men öppningen större än cylindern. förstår du vad jag menar? har dom tagit hänsyn till öppningens diameter på mätstickan?
60
Strax efter Skedala ligger Pölen, stanna där istället :D

Annonser

Powered by EzPortal