Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Skogis

61
Ja det låter nog lite udda men jag vill vispa äggvita utan syre och då borde gå med en gräddsifon, eller?
62
Varför ska lunchlådan va så svår att få ren? Byttan har en hinna av fett när man diskat den så enda chansen man har att få den ren är att hälla i diskmedel direkt i lådan och vispa runt. För att sen tvingas skölja med skållhett vatten.
Har man sen haft något med tomatsås i ser ju den inte ett dugg bättre ut. Då får man oftast dras med en rosafärgad matlåda några dagar.

Finns det något alternativ? Ja förutom att gå över till salladslåda eller färdigmat. Skulle väl vara någon form av glasburk för jag vill gärna kunna värma lunchen i mikron på jobb.
63
Köpte en gashäll på tretti.se i somras men missade att skriva att den skulle användas med gasol. Detta insåg jag när jag skulle montera den och kontaktade deras kundsupport med frågan om det gick att konvertera hällen.

Första svaret kom inom 1 timme. "Vilket ordernummer var det?"
Jodå ett sådant hade jag, men sen dog liksom frågan lite. 1 vecka senare fick jag svar att frågan skickats vidare till deras lager.

Efter ytterligare 1 vecka stötte jag på och frågade hur det gick. "Nja, det var ju inte lagret som hade svaret, jag skickar frågan vidare till inköpsavdelningen" blev svaret.

6 veckor efter första mailet till dom fick det bli ett nytt undrande mail från mig. Jo, Andreas (min kontakt?) bad om ursäkt och skulle återkomma.

Antingen har Andreas slutat eller så är han på långsemester för på torsdag firar jag 13 veckor utan svar. Trodde att om jag gick in på deras facebooksida så kunde jag klaga där men

1. Jag är inte med på FB, så jag kan inte se hela sidan.
2. 3 av 5 kommentarer jag kunde se var klagomål på deras kundsupport :)

Ja vad göra? Man vill ju gärna dela med sig av sina erfarenheter så det fick bli en blänkare på matforum.
64
Det var när jag hittade färdigkokta revben för 89:-/kg ställt mot färska revben i köttdisken  för 78:-/kg som jag började fundera om inte matlagning blivit en hobby istället för en hushållssyssla.

Själv har jag en förkärlek för att laga min egen mat från råvaror men det börjar bli svårt att motivera med tanke på vad som finns att köpa som färdiglagat. Färdigmaten har inte blivit godare (inte i min mun iallafall) bara billigare. Julskinkan är ett exempel, lättrökt och rimmad som du själv ska tillaga kostar det dubbla mot färdigkokta. Klar hobbyvarning här, det är kul att hålla på med men du kan aldrig få ihop det ekonomiskt :)

Vad finns det kvar på julbordet som inte går att köpa färdiglagat idag? Skulle väl vara potatisen och lutfisken då. Men jag tvivlar på att det inte finns färdigkokt potatis att köpa, lutfisken däremot har jag inte sett ännu.
65
Är i sluttampen på min köksrenovering och har blivit väldigt sugen på en Quooker. Att alltid ha tillgång till kokande vatten är lockande, men är här någon som använder en sådan och kan säga om den är bra?

Prisvärd kommer den nog aldrig att bli men som sagt, det är lockande med mer eller mindre obegränsad tillgång på kokande vatten.

Där finns också en combivariant som ger varmvatten i den ordinarie kranen, öppna kranen och det kommer varmt vatten på en gång, eller?
66
Beroende på ens vardag så händer det att man ibland måste tulla på sina principer och antingen mätta hungern med halvfabrikat eller kanske snabbmat. Idealet är ju annars att få ägna maten så mycket tid som behövs men det går ju inte alltid.

Bara att vara lite aktiv på detta forum visar att man är intresserad av mat och dess tillagning sån jag undrar vad ni väljer när det kniper. Gröt, hamburgare eller mackor?

För egen del är det nog pasta med olika såser som är en återkommande bukfylla men jag försöker att variera mig.
67
Tveksam om det är under rätt rubrik, men vad har ni för underliga eller vanlig E-nummer att tillgå?
Själv har jag samlat på mig lite av varje under de senaste åren.

 • E-202 Kaliumsorbat

 • E-224 Kaliummetabisulfit

 • E-210 Benzoesyra

 • E-211 Natriumbensoat

 • E-250 Natriumnitrit

 • E-251 Natriumnitrat

 • E-260 Ättiksyra

 • E-300 Askorbinsyra

 • E-330 Citronsyra

 • E-451 Natriumtrifosfat

 • E-452 Natriumpolyfosfat

 • E-500 Bikarbonat

 • E-503 Hjorthornsalt

 • E-509 Kalciumklorid

 • E-621 Mononatriumglutamat


En liten diger lista med mycket gott men själv saknar jag ;) bl a Natriumcitrat för att kunna göra mjukost själv.
68
Jag har blivit väldigt sugen på att göra egen ost och efter lite efterforskningar på nätet har jag hittat att man ska syra mjölken innan man tillsätter löpen för att få bättre smak på slutprodukten.
Man ska kunna hälla i en skvätt filmjölk för att starta syrningen vilket verkar både enkelt och lätt men fungerar det?
Det går inte att använda högpastöriserad mjölk eftersom den är helt befriad från alla sorters bakterier, hur fungerar det då med filmjölken? Den är högpastöriserad med tillsatt filmjölkskultur.
Jag har tillgång till yoghurtkultur i pulverform så min tanke är att använda den istället.
Funkar det?
69
Har letat runt lite men det verkar som Shiuan peppar är svårt att få tag på, t o m på nätet.
Finns det någon där ute som vet var man kan få tag på detsamma?
70
Har receptet på Bredgott ändrats?
När jag började på en ny paket efter jul märkte jag att smöret inte fastnar på kniven längre. Smörklutten trillar av kniven när man skrapat av önskad mängd, sen får man fiska upp klutten med hjälp av fingret.
Smaken är den samma men dom har kanske hittat någon billigare ingrediens för att öka vinstmarginalen ;)
71
Har någon testat denna ännu? Verkar fin som tusan med en ringbunden receptsamling i vattenavisande (plastat) papper som bilaga.

Beställde mitt eget exemplar idag, 5kg kokbok på ingång  :)
Kul om man kan laga eller ska man säga bygga mat med grejer som finns i ett vanligt kök. Dock verkar det som jag kommer att behöver komplettera med en tryckkokare, allt enligt andra forum här på internätet.
72
Någon annan som testat att göra skotska ägg?

Kan det bli bättre när det både är panerat och friterat? Faktiskt en ypperlig rätt att ha på med utflykt.

Jag har även testat att pickla ägg, kanske inget som kommer att ske igen i en snar framtid, smakminnet får nog lägga sig först  ;)
73
Till min stora lycka har jag en Jalapenobuske som jag lyckats hålla liv i några år. Kul som bara den men busken är rätt så produktiv och det vore ju synd om något gick till spillo.
Vad gör man med 40-50 jalapeno?
Förra året rökte jag hälften av skörden till Chipotle och resten blev inlagd enligt ett amerikanskt recept. Problemet är att jag inte riktigt hunnit förbruka allt ännu och bara fylla på är inte ett alternativ.

Hälften är skördat medan resten är på god väg. Dom är rätt starka, dom små rackarna ;)
finns det något recept på chilipasta eller något liknande i era gömmor, så skulle jag gärna ta del av det.
74
Har planer på att bjuda på ölburkskyckling till helgen men har idétorka på vad som ska bjudas till. Vi är 12st som ska äta så det får bli 5 kycklingar alt 4 hela och något kg kycklingdelar i braspanna.
Som sallad tänker jag ha coleslaw och sen några kalla såser men det är potatisen som ställer till det för mig. Enklast är att jag wokar nypotatis, (alltid en hit) men det har jag bjudit på för många gånger så nu vill jag ha förnyelse. Ugnen är upptagen av kycklingen så det bör tillagas på spisen eller möjligen på grillen.
Några tips?
75
Får erkänna att just fläskfilé inte är speciellt vanligt i mitt kök, men eftersom det verka vara den vanligaste styckningsdetaljen i affären kunde jag inte låta bli att prova en idé jag fick för några dagar sedan.
Jag kryddade först filén med timjan, svartpeppar och rosmarin och skar upp den i 4cm tjocka bitar. Dessa bitar ställde jag på skärbrädan som en butterkaka med de minsta bitarna i mitten och späckade "kakan" med salami, soltorkade tomater och skivad vitlök. Efter det knöt jag ett snöre runt om för att få den att hålla ihop och till slut saltade och pepprade jag.
Hepp!
Efter att jag brynt "kakan/tårtan" fick den samsas med rotfrukter i ugnen för att bli genomstekt.
Här är resultatet


Fläskfilé kan bli riktigt gott om man bara använder den på rätt sätt ;)
76
Jag har fått en vildsvinsskinka på 3kg som jag ska varmröka :), den har torrsaltats sen igår och jag har kokt ihop en lake på 6L vatten, 6dl grovsalt utan jod, 0,5dl socker och 2 msk salpeter. Utöver detta har jag gjort en lake på 3dl vatten, 0,5msk socker och 1,5msk nitritsalt som jag tänkte spruta skinkan med. Detta för att den inte är urbenad. Man ska kanske krydda laken med rosmarin eller timjan för att höja smaken lite? Planen är att ha skinkan 1-2 veckor i satlaken, laka ur den ett dygn i friskt vatten och sen följa länken om hemrökt julskinka jag hittade här på forumet.
Något jag behöver tänka på?

Annonser

Powered by EzPortal