Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Sweber

41
Citat från: kjpil skrivet 2009-09-14 22:14
Det är en "exotiskt frukt".


FRUKT??? Jag skulle just gissa på en omelett med hela vaktelägg i. Då är det säker en sån där Cherimoya.
42
Hm, hur gör jag nu? Du har ju både rätt och helt fel på en och samma gång, kjpil. Jag ska försöka att göra rätt när jag lägger in facitbilden. Visst är det en kniv, men inte ett skaft utan en del av bladet.

43
Ena, nej inte en stekspade. Men det är ett köksredskap. Det var tydligen lite svårare än avokadon.  ;D Detta köksredskap har alla i köket. Den kan se ut på många sätt och utseendet på denna är kanske inte det vanligaste.
46
Citat från: bryggens skrivet 2009-09-12 15:04
Missförstå mig rätt, jag har inget emot dina bilder på något sätt, men dom ligger med i texten och blir så stora på en gång,  inte alls så som t.ex Hasses senaste här, där den finns som en bilaga. Och det med trög menade jag bara att ju större bilder och med en klen internet-anslutning så går det "trögt".
Det är fler som har lagt upp bilder på samma vis och det var inte min mening att på något vis klanka ner på någon, så har jag gjort det så ber jag så mycket om ursäkt.


Ok, då förstår jag.
47
Citat från: bryggens skrivet 2009-09-12 10:02
Inget problem , men bra att veta om förutsättningarna för bilder ändrats + det här med tröghet på Forumet för vissa?


Vad skulle ha ändrats och vem är det som är trög? Jag tror mej förstå att du tycker att jag bryter mot någon forumregel med avokadobilden, men jag förstår inte hur och skulle uppskatta om du talade ur skägget och förklarade istället för att antyda saker.
48
Metall är rätt Hasse, men det räcker inte riktigt som svar.  ;D
52
Ikväll blev det en sallad.

53
Jag tränger mej fram här med en gåta. Vad är detta?

54
Jag tror att det enda rätta att göra är att sluta dricka. Och äta. Sedan måste vi sluta att andas, man kan ju dö av allt man andas in och drar ner i lungorna.
55
Även perser blötlägger ris.
56
Såsom varandes nybörjare på äggröra gör jag på följande vis. Jag vispar ihop ägg och grädde med salt och lite vitpeppar från kvarnen. Smälter SMÖR i en teflonpanna och häller i äggsmeten i medelvarm panna och rör med bred träspatel till det blir "klumpar med lite lös smet runt". Stjälper upp och undertiden jag steker bacon i pannan hinner den lite lösa smeten sätta sig och ge en ganska mjuk men fast äggröra.
57
Äggröra och kaffe. Ibland med bacon.
58
Ena, förlåt, jag kunde inte låta bli att spetsa till det. Jag förstod vad du menade.

Om det som står i aftonbladet stämmer med vad hon sagt på riktigt så måste jag säga att hennes trovärdighet sjönk dramatiskt i mina ögon. Visst är en bra kosthållning gynnsamt för immunförsvaret och jag tror visst att om man har ett stark immunförsvar så blir man inte sjuk så ofta. Men att påstå att man slipper grissjukan och man äter LCHF, det låter som om man går lite för långt.

Vad gäller cancer så uppfattar jag hennes budskap som att man får vissa cancertyper av felaktig kost. Och att det är hennes åsikt att det är få som blir hjälpta av mamografi i förhållande till hur många som får cancer av felaktig kosthållning av olika slag. Och det är ju en intressant tanke. Man skulle vilja se någon slags forskningsresultat om det.

Glöm nu bara inte bort att det stod i Aftonbladet, vars reportrar har som jobb att vinkla och vrida på allt så att det ska låta så extremt och lösnummersäljande som möjligt utan att dom kan bli stämda för lögn och förtal.
59
Citat från: ena skrivet 2009-08-30 19:58
Nu går det att läsa på aftonbladets nätupplaga... mörkrädd blir jag iallfall, finns väl ingen diet som hjälper mot infektionssjukdomar (och cancer)

http://www.aftonbladet.se/nyheter/svininfluensan/article5714073.ab

Menar du att kosten inte har någon inverkan på immunförsvaret?
60
Övrigt om mat / SV: Kantarelljakt!
2009-08-14 14:36
Citat från: Morsan skrivet 2009-08-12 19:53
Nej, det ligger i Uppland. Ursäkta otydligheten.


Det är lugnt, du noterde väl blinksmilyn.

Annonser

Powered by EzPortal