2020-07-15 14:49

Nyliga inlägg

Sidor1 2 3 ... 10
1
Maträtter, recept, tillagning / SV: Blasten till blomkålen
Senaste inlägg av agnetasch - 2020-06-30 06:28
Massor: Grönsaksdip, stuvade, wokade, grönsaks- eller köttsoppa m.m
2
Konsumentfrågor / SV: Betala för blasten till bl...
Senaste inlägg av agnetasch - 2020-06-30 06:24
Om jag inte är intresserad av blomkålsblasten plockar jag bort dom. Det går alltid att hitta ett litet skrymsle att gömma dom på om där inte står någon avfallshink/låda. Jag har inte blivit stoppad på 40 år, så fortsätt du bara ;D
3
Maträtter, recept, tillagning / Blasten till blomkålen
Senaste inlägg av rbiake - 2020-06-28 11:41
Under konsumentfrågor ifrågasätter jag att man betalar för blasten till blomkålen. Men, kan man göra något gott av blasten ?
4
Konsumentfrågor / Betala för blasten till blomkå...
Senaste inlägg av rbiake - 2020-06-28 11:38
Jag köpte blomkål på Ica Maxi med ovanligt mycket blast. Hela vägde 1,286 kg och kostade 46,90/kg. Jag vägde den bortskurna blasten till 445 gram. Jag betalade alltså 20,87 för blasten. Som jag slängde. Willys har en hink där man kan slänga blasten, och slippa betala för den. Jag såg ingen hink på Ica. En tredjedel av priset för blomkålen utgörs av blasten. Är det tillåtet att ta bort blasten innan man betalar ?
5
Det är definitivt laxen som är problemet, inte att den varit fryst. Senaste sidan som rökts är fast och fin. Den smakar dessutom bra vilket alltid är trevligt  :) 
6
Maträtter, recept, tillagning / Tapioka Fries
Senaste inlägg av Skogis - 2020-06-04 08:12
Vill minnas att jag skrivit om det tidigare men hittar det inte.
Pommes av Kassava är en hit, smakar väl inte så mycket men konsistensen liknande wienerbröd och lika frasigt är tilltalande. Största problemet är att få tag på bra kassava, är det svartprickig när man delar den är det bara att lämna tillbaka den till butiken för då är den bitter och mer eller mindre oätlig. Men det verkar som att det är säsong nu.
Skala och skär upp kassavan i lagom mumsbitar, mittsträngen som är brun är värdig ett gummibands egenskaper så den ska plockas bort, koka i saltat vatten, låt kallna. Det går utmärkt att frysa bitarna och använda dom senare.

Senast jag kokte glömde jag bort grytan så den småputtrade i gott och väl 3-4 timmar med resultat att vattnet nästan hade kokat bort. Förväntade mig en kassavagröt men bitarna var fortfarande intakta, så jag sköljde bara dom med kallt vatten och la upp dom på en bricka för att kallna. Frös in 3 påsar och fick en liten påse över som jag tänkte provfritera, den glömdes också bort i kylen. Hittade påsen efter ytterligare 1 vecka, luktade på innehållet men det luktade normalt och bestämde mig därför att testa att fritera bitarna.

Man kan tydligen behandla kassava nästa hur som helst  :o
Där var inget fel på på den.
7
Maträtter, recept, tillagning / Wokad nypotatis
Senaste inlägg av Skogis - 2020-05-17 09:38
Igår var det dags för årets första wokade nypotatis.  :)
IMG_2711 (1).jpg
Smaken har stor potential till förbättring dock, den första potatis smakar ju mest vatten.
Det blev 3-2-1 kamben och sparris till.
8
Maträtter, recept, tillagning / SV: Göra egna filbunkar
Senaste inlägg av Mat-Janne - 2020-03-19 16:46
Ungefär som surdeg då.
9
Hur får jag kakor/"cookies" segare i mitten?

Jag utgår från receptet jag länkar till nedan, och kakorna blir bra, med ett "krispigt" yttre och ett mjukt inre, men jag skulle vilj att det inre blev segare - dv.s. en aning mer kola-aktig konsistens.

Hur fixar man det?

https://www.buzzfeed.com/jesseszewczyk/heres-how-to-make-buzzfeeds-best-chocolate-chip-cookies
10
Råvaror, halvfabrikat / SV: Svart Aronia
Senaste inlägg av Per cronholm - 2020-03-05 12:28
Hej
Idag är det 5/3 och mina aronia bär tog slut i morse, så jag gick till "mitt ställe" och plockade mer, är bären fortfarande ok att äta? de såg lite skrynkliga ut.
Mvh Per
Sidor1 2 3 ... 10

Annonser

Powered by EzPortal