2021-04-13 04:24

Nyliga inlägg

Sidor1 2 3 ... 10
1
Maträtter, recept, tillagning / SV: Matambre a la pizza
Senaste inlägg av Skogis - 2021-04-03 17:07
Är glad för oliver men kan inte svara på varför jag inte funderat på att ha på det :)
Får se hur det landar, 2 st köttbottnar ligger iaf nu i grillen.
2
Maträtter, recept, tillagning / SV: Matambre a la pizza
Senaste inlägg av agnetasch - 2021-04-03 07:23
Svarta oliver måste du väl ha på också. Eller?
3
Maträtter, recept, tillagning / SV: Matambre a la pizza
Senaste inlägg av Skogis - 2021-04-02 18:24
Funderade först på att slitsa en bit kotlettrad längs med och fylla med ädelost, ost, soltorkade tomater och kanske lite salami men sen kom jag ihåg denna. Imorgon är det därför dags för en årets första köttpizza.
4
Köksredskap, utrustning och maskiner / SV: Electrolux Assistent N8 - ...
Senaste inlägg av taxidriver - 2021-03-21 16:08
Det är inte ovanligt att bunken fastnar när man tidigare har gjort äppelmos med hjälp av köttkvarnen med passertillsatsen. Jag råkade ut för detta på min och höll på att mista förståndet inna jag kom på orsaken. Det var sockret från äppelmoset som läckt bakvägen ur kvarnen som gjorde att det fastnade.
5
Maträtter, recept, tillagning / Tillbehör som passar till fasa...
Senaste inlägg av Louisa - 2021-03-19 18:05
Hej! Jag brukar ibland beställa hem viltkött och nu senast beställde jag hem fasan och vildand (bröstfiléer tror jag att det är) vilket jag varken har ätit eller tillagat förut.

Har någon tips på vad för typ av tillbehör som passar till respektive fågel? Har försökt googla på recept men har inte hittat allt för mycket.

6
Oj! Jämfört med mitt kök är allt det där toppmodernt :-[
Kul med förklädena; "husfar" och "husbarn", hahaha.
Elektronugn? Kallade man verkligen mikron det?
7
Köksredskap, utrustning och maskiner / För femtio år sedan
Senaste inlägg av Hasse - 2021-03-15 23:20
Ett femtio år gammalt videoklipp:
https://youtu.be/N8xMIKv-Cbo

Jag tycker att det känns förvånansvärt modernt.
8
Maträtter, recept, tillagning / Friterade kycklingvingar.
Senaste inlägg av Skogis - 2021-03-14 10:58
Av någon underlig anledning tycker jag om vad KFC säljer. Övrig snabbmat inkl pizza är inte lika intressant och äts helst inte.
Har provat att få till en liknande frasig panering men inte lyckats speciellt bra, visst det blir gott men det har inte blivit rätt. Har hävdat att det måste ha med att KFC friterar i tryckkokare men igår hittade jag hur man kan göra  :)

Blanda 3dl vetemjöl, 1msk bakpulver, 1tsk salt och nymald peppar i en bunke, tillsätter 3-4 msk filmjölk och duttar ihop smeten så den blir grynig. Kycklingvingarna delas och läggs i en bunke tillsammans med 2-3 dl filmjölk (som kan kryddas efter eget behag). Skulle tro att vingarna bara mår bra av att ligga där någon timme och marineras, men det var inget jag gjorde igår.

Vänd bitarna i den gryniga "smeten" och fritera i olja vid 180-190°. Jag fick värmehålla i ugn för att vingarna säkert skulle bli klara så ev behövs det värmebehandling innan om man vill gå på dom direkt från frityrgrytan. Sous vide verkar lite överkurs men då kan man smaksätta köttet innan fritering.
9
Råvaror, halvfabrikat / SV: Citron zest?
Senaste inlägg av Hasse - 2021-03-08 18:47
Det har jag aldrig sett. Kan du inte riva egen och frysa in?
10
Allt om grillning & BBQ / SV: Erfarenheter av att grilla...
Senaste inlägg av Gustav - 2021-03-03 17:18
Jag grillar ibland och det går hur bra som helst, men det gäller att inte ha för mycket glöd och att kunna hålla höjd.
Jag lägger in ett galler ca 1dm ovan glöden och senast grillade jag vildsvinskottletter med gott resultat.
Sidor1 2 3 ... 10

Annonser

Powered by EzPortal