2019-10-15 06:52

Nyliga inlägg

Sidor1 2 3 ... 10
1
Citat från: Andreas skrivet 2019-10-13 16:28Så du kör helst 2 ggr i stekpannan, först före sovidd och sen efter sovidd?

Nej, jag kör bara före. Men om man skall köra stekyta efter så är det enklare med pannan.
2
Om forumet / SV: Skumma annonser från Googl...
Senaste inlägg av webguide - Igår kl. 09:31
Nej, Google placerar inte annonser överallt, det tjänar de inte på. De optimerar annonseringen utifrån UX och CTR för att maximera både UX och klick.
3
Matbröd / SV: Provade att laga egna hamb...
Senaste inlägg av Dennis - Igår kl. 09:04
Dessa är några av de mjukaste bröd jag ätit, jag har ibland använt dom som burgarbröd istället, lite annorlunda än riktiga burgerbröd. Jag har också haft problem att få bröden sådär som man vill ha dom med de vanliga recepten så därför kör jag på detta.

https://www.kingarthurflour.com/recipes/golden-pull-apart-butter-buns-recipe

4
Matbröd / SV: Vad bakade du för matbröd ...
Senaste inlägg av Dennis - Igår kl. 08:57
Foccacia bröd, assistenten med degrullaren fungerar riktigt bra tycker jag till degar med hög hydrering (80%), bättre resultat än vad jag brukade få med min kenwood major och degkroken





5
Om forumet / SV: Skumma annonser från Googl...
Senaste inlägg av Andreas - 2019-10-13 16:30
Citat från: webguide skrivet 2019-10-11 05:54Som sagt, de annonser du ser är kopplade till dig som person och ditt surfbeteende. Du kan inte blockera vad jag ser eftersom du inte kan veta vad som visas för mig.

Men när jag nu blockerat "Per morberg är rasande"-annonsen på Matforum-sajtnivå så kommer väl inte du att se den heller?

Citat från: webguide skrivet 2019-10-11 05:56En grej till, du använder fast placering av annonserna va?
Använd Googles automatiska placeringsskript istället, då placerar Google annonserna på ett optimalt sätt för att du skall få så många klick som möjligt. :)

Jo fast om man släpper Google fritt så kommer väl Google att försöka trycka in annonser överallt, och jag vill inte att de skall bli för påträngande heller.
6
Så du kör helst 2 ggr i stekpannan, först före sovidd och sen efter sovidd?
7
Vetgirig, frågelåda / SV: Vilken vit box som matlagn...
Senaste inlägg av Andreas - 2019-10-13 16:26
Tack. Knepigt bara för en icke-vinstordrickare att ha så många sorters vin hemma. Enda chansen är nog om man fryser det...
8
Vetgirig, frågelåda / SV: Vilken vit box som matlagn...
Senaste inlägg av webguide - 2019-10-11 10:23
Snyggt!! :)
9
Råvaror, halvfabrikat / SV: Omogna fikon
Senaste inlägg av Andreas - 2019-10-11 09:00
Tittade runt lite. Det verkar vara en hyfsat vedertagen procedur att omogna fikon skall kokas och att man pressar ur vätska innan användning.

Såg något ställe också där de varnar för att den vita vätskan i omogna fikon kan irritera huden så man kanske skall ha handskar. I den första länken tipsas om att vätskan går att använda för att bli av med vårtor. :)

Recept på sylt

Först kokar man fikonen 10 minuter 2 ggr och pressar dem efter varje kokning för att bli av med smaken av omogoet, sen kokar man dem 25 minuter i sockerlag med kryddnejlika och till sist tillätter man pressad citron och kokar 5 minuter till.

https://www.giverecipe.com/unripe-fig-jam/

Recept på fettucine (tagliatelle) och fikon

Lök, omogna fikon, pancetta, chiliflakes, vitt vin, olivolja, salt, parmesanost. Här rekommenderas också att man kokar fikonen först och sen pressar ut vätska innan man använder dem.

http://theitaliangardenproject.com/stuck-with-green-figs/
10
Vetgirig, frågelåda / SV: Vilken vit box som matlagn...
Senaste inlägg av Andreas - 2019-10-11 08:57
Tack. Sammanställer lite:

https://www.southernliving.com/kitchen-assistant/dry-white-wines-for-cooking

"..you want a wine with a high acidity known in wine-speak as "crisp." Pinot Grigio, Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, and dry sparkling wines... Fuller whites with strong, oaky flavors, like some Chardonnays, don't work as well ... because they are lower in acidity and don't lend as much punch as the crispier wines. When reduced by cooking, the oaky, buttery flavors turn bitter and don't add anything pleasant to a dish."

https://www.thekitchn.com/the-5-best-white-wines-for-cooking-202573

¤ Pinot Grigio - most neutral, most versatile
¤ Sauvignon Blanc - racy acidity, seafood dishes, sauces utilizing heavy cream
¤ Chardonnay - most richness of the three.

https://www.foodandwine.com/cooking-techniques/best-white-wines-cooking

¤ Chardonnay -  shellfish dishes and tomato-based meals. "I also like to liberally use chardonnay when preparing my Bolognese,"
¤ Sauternes - favorite of mine for egg-based dessert sauces like sabayon,
¤ Chablis - really accents seafood flavors... can also well in soup-based dishes too.
¤ Marsala - Consider using Marsala with wild mushrooms... and as an addition to macerated berries in the spring and summer

https://www.bonappetit.com/story/best-white-red-wines-for-cooking

¤ Cabernet -  Red Wine-Braised Short Ribs
¤ Sauvignon Blanc -  Linguine with Clams
¤ white Bordeaux - braised white beans
¤ Côtes du Rhône - Lamb Shank Ravioli
Sidor1 2 3 ... 10

Annonser

Powered by EzPortal