2020-01-25 07:16

Nyliga inlägg

Sidor1 2 3 ... 10
1
Allt om sous vide / SV: Rostbiff i cirkulatorn
Senaste inlägg av Mat-Janne - 2020-01-21 17:00
Körde 1 kg i 58 grader i 6 timmar. Perfekt!  ;D
2
Allt om sous vide / SV: Julskinka sous vide
Senaste inlägg av Mat-Janne - 2020-01-21 16:55
Citat från: Skogis skrivet 2019-12-23 08:27Ja inte blev den bra iaf :'(
Torr som om den vore frystorkad, men det kan också bero på vad det var för styckningsdetalj.
Den här "skinkan" var väl 8x8x25cm men köttfibrerna låg på tvären så det fick bli att skära den på längs ??? 
Nä julen 2019 är inte den julen jag kommer att minnas som julskinkans jul.
Go jul på er
Fick svar från någon här angående koktider i Sous Vide: 
Skinka är en sådan detalj, om den går för länge så kommer fibrerna att brytas ner och anta en pastejliknande struktur och det är inte alls aptitligt.

Kan det vara orsaken?
Skinka är en sådan detalj, om den går för länge så kommer
fibrerna att brytas ner och anta en pastejliknande struktur
och det är inte alls aptitligt.
3
Konsumentfrågor / SV: Hur är det med köttskammen...
Senaste inlägg av Mat-Janne - 2020-01-21 15:20
Citat från: Hasse skrivet 2020-01-20 19:21Helvegetariskt tycker jag, tyvärr, är tråkigt.
Inte bara tråkigt, man blir ju inte mätt.
4
Konsumentfrågor / SV: Hur är det med köttskammen...
Senaste inlägg av Hasse - 2020-01-20 19:21
80 kg om året, det blir i snitt 220 gram per dag. Det låter mycket, men det är mycket möjligt att jag stoppar i mig det. Vissa dagar blir det fisk istället, förstås. Helvegetariskt tycker jag, tyvärr, är tråkigt.

Jag har inte dragit ner på köttet på sistone, däremot köper jag mindre nötkött och ersätter det med fläsk.
5
Konsumentfrågor / Hur är det med köttskammen?
Senaste inlägg av Skogis - 2020-01-20 13:02
Hörde på radion att medelsvensken stoppar i sig 80 kg kött/år.
Inte hållbart på något vis men jag har ingen aning om hur mycket jag själv förbrukar så jag har därför börjat loggföra köttinköpen.
Lite som när jag hörde om att medelsvensken inte lagar mer 11 olika maträtter/månad och tvunget skulle loggföra min egna eskapader under ett år.

Första veckan gick väl bra och andra var ett under av låg förbrukning men jag får nog hålla igen på köttinköpen ett tag nu, förra veckan köptes det totalt 9,5 kg kött i olika former. Hur ska man räkna korv, 60% av totalvikten?
Nu ligger det ett gäng kåldolmar, lasagne och flygande Jacob i frysen för framtida förbrukning så allt är inte uppätet i veckan.

Vi är 2 st i hushållet så allt under 160 kg är på rätt sida med ju lägre desto bättre, men för tillfället ligger jag nog lite väl mycket plus.
6
Allt om sous vide / SV: Julskinka sous vide
Senaste inlägg av Skogis - 2019-12-23 08:27
Ja inte blev den bra iaf :'(
Torr som om den vore frystorkad, men det kan också bero på vad det var för styckningsdetalj.
Den här "skinkan" var väl 8x8x25cm men köttfibrerna låg på tvären så det fick bli att skära den på längs ??? 
Nä julen 2019 är inte den julen jag kommer att minnas som julskinkans jul.
Go jul på er
7
Allt om sous vide / SV: Julskinka sous vide
Senaste inlägg av Skogis - 2019-12-22 09:51
i år blev det 68° i 24 timmar. Har ingen aning om hur den blev ännu för den är i ugnen och griljeras just nu.
8
Konsumentfrågor / SV: 30 öre för varje liten fru...
Senaste inlägg av Skogis - 2019-12-13 22:11
Men då har vi inte fått någon förändring av vårt beteende? Visst man pyntar in till statskassan men miljön blir forfarande lidande.

Nä, tacka vet jag hemsydda melittapåsar av linne till kaffekokaren och hemgjord "plast" av bivaximpregnerade kökshanddukar.  :)
Har bägge där hemma och trivs rätt bra med det.
9
Råvaror, halvfabrikat / SV: köttfärs
Senaste inlägg av Skogis - 2019-12-13 22:02
Ingen aning men när man gör lufttorkad korv är det bra att mala den grovt och tillsätta saltet så sent som möjligt när man blandar smeten. Detta för att behålla cellstrukturen och enbart använda saltet för att minska vattenhalten i korven/smeten.
Saltet bryter ner cellerna och smeten blir klistrigare ju längre man bearbetar den. Bra när man gör en emulsionkorv typ prinskorv men mindre lyckad om man vill prestera en salami.
Kycklingfärs är väldigt blöt och klistrig från början så den kräver nog lite mer erfarenhet att hantera.
10
Konsumentfrågor / SV: 30 öre för varje liten fru...
Senaste inlägg av agnetasch - 2019-11-28 07:52
Citat från: webguide skrivet 2019-11-12 06:06Men det är knappast så att staten ligger bakom en konspiration för att lura oss medborgare på pengar
Det vete sjutton. Ska staten underhålla Iraks försvarsministerium måste dom nog lura rätt många svenska skattebetalare ;)
Att förbjuda plastpåsar är ett rätt drastiskt drag. Du trampar på många ömma tår; stora tillverkare, många arbetstillfällen m.m Att höja skatten drabbar bara dom redan luttrade skattebetalarna som efter ett tag kommer att använda lika mycket plastpåsar som innan (se ovan) MEN man kan slå sig för bröstet o utropa sig till modig (?) miljöräddare ???
Sidor1 2 3 ... 10

Annonser

Powered by EzPortal