2020-11-25 09:44

Nyliga inlägg

Sidor1 2 3 ... 10
1
Allmänna diskussioner / SV: När äter du middag?
Senaste inlägg av Alexander B - 2020-11-22 21:55
Frukost:07:30
Middag:12:30
Kvällsmat:18:30
och eventuellt mellanmål(kaffe,te):10:00 och 16:00
2
Alla affärer har mjölk med lång hållbarhet. Själv har jag alltid ett par liter från Lidl stående i skafferiet.
Tänker man grönsaker ska man kanske inte välja dom känsligaste sorterna, typ sallad, gurka ,tomater och champinjoner. Gå in för rotfrukter i stället, kålrötter, morötter, palsternackor o kålrabbi som håller hur länge som helst. Gör annars en stuka på balkongen, hahaha  ;D
3
Maträtter, recept, tillagning / SV: Recept för singel i Corona...
Senaste inlägg av Ingemar Bäck - 2020-11-16 07:34
Stort tack för tipsen! Skönt att se att jag (naturligtvis) inte är ensam med problemen. Annars deppande när man försöker inspireras av recept i tidningar och hemsidor.
Jag kör med torrmjölk i matlagningen. Lätt att blanda mha en digital våg.
Måste prova frusen grädde och skaffa flera mindre kärl att frysa in i.
4
Grytor och soppa går jättebra att frysa i portionsförpackningar. Om du söker efter t.ex. "köttgryta", "fiskgryta", "rotsaksgryta" så finner du massor av recept.

Kött, fisk och korv går bra att frysa i portionsbitar. Färdigfrysta grönsaker. Färskt bröd kan frysas och knäckebröd håller ju länge. Ris, pasta, couscous, bönor och liknande håller också länge i skafferiet. Mjölk och grädde kan man frysa. Mjölken blir inte god att dricka, men funkar att laga mat med. Sedan finns det ju en uppsjö av konserver och djupfrysta färdigrätter att köpa.

Jag lever också i ett ensamhushåll och frysen är min bästa vän i köket.
5
Råvaror, halvfabrikat / SV: Okänt tillbehör till sushi...
Senaste inlägg av agnetasch - 2020-11-15 07:03
Till pizza? Om man gör en asiatisk pizza med räkor och svamp. Till kyckling- eller bläckfisknuggets? Till vardags till fiskpinnar? Till sojamarinerade kycklingvingar? Till sojamarinerad lax? (a la Laxbutiken) Till rökt anka? Passar nog bäst till fisk och fågel, inte så bra till rött kött och korv.
6
Råvaror, halvfabrikat / SV: Okänt tillbehör till sushi...
Senaste inlägg av Johan_ - 2020-11-14 15:10
Skickade länken som ett exempel så har aldrig testat just den. Jag kan tänka mig att man kan ha det till lite allt möjligt, särskilt om man gör smårätter som tapas eller Libanesisk Meze
7
Maträtter, recept, tillagning / Recept för singel i Coronatid
Senaste inlägg av Ingemar Bäck - 2020-11-14 13:35
Letar efter recept som inte innehåller krav på så många (ovanliga) ingredienser. Om man tillhör riskgrupp och handlar på nätet med hemkörning, men pga kostnad inte vill handla oftare än var tredje vecka,vad skall man satsa på?  Färskvaror med begränsad lagringstid får man naturligtvis äta några dagar efter inhandling, men vad satsar man på för övrigt att ha i kyl och frys om man är ensam i hushållet? Finns det något forum där sådant diskuteras?
8
Råvaror, halvfabrikat / SV: Okänt tillbehör till sushi...
Senaste inlägg av Hasse - 2020-11-13 19:22
Johan, ja sjögrässallad låter troligt. Enligt din länk innehåller det bl.a. sesam vilket förklarar den nötiga smaken och färgämne vilket förklarar den illgröna färgen.

Agnetasch, jag kan tänka mig att krispigheten och nötigheten går ihop med milda toner. Någon äggrätt kanske? Vad tror du? Du är ju en oerhört erfaren veteran i köket.
9
Råvaror, halvfabrikat / SV: Okänt tillbehör till sushi...
Senaste inlägg av agnetasch - 2020-11-13 08:05
Jag är också väldigt förtjust i sjögrässallad men äter det bara till sushi. Vad har man det annars till?
Sidor1 2 3 ... 10

Annonser

Powered by EzPortal