2019-12-08 17:38

Nyliga inlägg

Sidor1 2 3 ... 10
1
Konsumentfrågor / SV: 30 öre för varje liten fru...
Senaste inlägg av agnetasch - 2019-11-28 07:52
Citat från: webguide skrivet 2019-11-12 06:06Men det är knappast så att staten ligger bakom en konspiration för att lura oss medborgare på pengar
Det vete sjutton. Ska staten underhålla Iraks försvarsministerium måste dom nog lura rätt många svenska skattebetalare ;)
Att förbjuda plastpåsar är ett rätt drastiskt drag. Du trampar på många ömma tår; stora tillverkare, många arbetstillfällen m.m Att höja skatten drabbar bara dom redan luttrade skattebetalarna som efter ett tag kommer att använda lika mycket plastpåsar som innan (se ovan) MEN man kan slå sig för bröstet o utropa sig till modig (?) miljöräddare ???
2
Konsumentfrågor / SV: 30 öre för varje liten fru...
Senaste inlägg av Skogis - 2019-11-27 12:50
Om regeringen vill värna miljön så ska dom nog förbjuda plastpåsar istället för att lägga på en skatt.
Skulle gissa att flertalet hellre betalar och fortsätter att använda plastpåsar i samma omfattning som nu än hittar ett alternativ. Jo det kommer bli lite gruff när skatten införs men förbrukningen kommer nog vara lika hög efter ett tag.

Har blivit medveten om mitt användande av plastpåsar och hur lågt värde dessa har, tidigare tog jag en plastpåse till den halva löken som blev över och slängde påsen efter att löken kommit användning. Påsen användes kanske 1 dygn och sen slängdes. I brist på engagemang kunde det också ligga några påsar i grönsakslådan med halva lökar i.

För att komma ifrån detta ligger nu de halva lökarna i en glasburk med lock, behovet av att diska burken har inte uppstått ännu så det blir kanske en miljövinst ändå.
3
Maträtter, recept, tillagning / SV: Brysselkålpudding
Senaste inlägg av Hasse - 2019-11-20 17:29
OK, jag förstår. Det var jag som läste lite slarvigt.
4
Maträtter, recept, tillagning / SV: Brysselkålpudding
Senaste inlägg av Skogis - 2019-11-19 19:19
Understa lagret var vanlig brynt vitkål i min pudding så det fungerar utmärkt.
5
Maträtter, recept, tillagning / SV: Brysselkålpudding
Senaste inlägg av Hasse - 2019-11-18 20:22
Brysselkål är en delikatess!

Kanske kan man blanda brysselkål och vitkål till kålpuddingen?
6
Maträtter, recept, tillagning / Brysselkålpudding
Senaste inlägg av Skogis - 2019-11-18 08:15
Den årliga kalkonmiddagen (Thanksgiving) gick av stapeln i lördags med gott resultat. Nytt för i år var att gästerna hade uppmanats att ha med sig tomma matlådor vilket var uppskattat.
Men brysselkålen var nog inte lika uppskattad för den fanns det rätt mycket kvar av när vi packade ihop resterna.
Tänkte som så att kål som kål och krönte därför en kålpudding med ett lager skivad brysselkål igår.
Det blev riktigt gott!
Vitkål är rätt menlös smakmässigt och den lilla beskan brysselkålen har lyfte puddingen ett snäpp.
Rekommenderas.
7
Konsumentfrågor / SV: 30 öre för varje liten fru...
Senaste inlägg av webguide - 2019-11-12 06:06
Citat från: agnetasch skrivet 2019-11-05 07:56Hur kommer affärer som kör hem varor till folk att förpacka smågrönsakerna? Lägga dom i små plastpåsar och höja priset? Eller tippa dom lösa i papperkassen? Det senare alternativet är väl bäst eller? Vi ska väl sluta använda plast, för det är väl inte bara skatten regeringen vill ha? ::)

Skatterna behöver iofs höjas eftersom statens finanser inte räcker till pga de skattesänkningar som infördes under 00-talet. Men det är knappast så att staten ligger bakom en konspiration för att lura oss medborgare på pengar.

Och vi måste sluta använda plast - Vi måste ändra beteende på massor av områden vilket är obekvämt och i många fall opraktiskt. Men om vi inte gör det så riskerar vi ju att inte ha någonting alls att kunna klaga på.
8
Konsumentfrågor / SV: 30 öre för varje liten fru...
Senaste inlägg av agnetasch - 2019-11-05 07:56
Hur kommer affärer som kör hem varor till folk att förpacka smågrönsakerna? Lägga dom i små plastpåsar och höja priset? Eller tippa dom lösa i papperkassen? Det senare alternativet är väl bäst eller? Vi ska väl sluta använda plast, för det är väl inte bara skatten regeringen vill ha? ::)
9
Dieter, kostråd & hälsokost / Undersökning - Ens matinköp
Senaste inlägg av Saudin Botonjic - 2019-11-04 19:58
Länk till enkäten:
https://forms.gle/mwHwstVTrbgANvTV8

Hej!

Vi tycker ibland att det är knepigt att göra matinköp om man har en specifik preferens, allergi eller intolerans. Speciellt om denna preferens är något som just kommit in i livet, t.ex. har man kanske bestämt sig för att bli vegan, fått en ovanlig allergi eller blivit gravid. Hur vet man att livsmedlet man vill köpa funkar med ens preferens? Tänk så innehåller det något som man vill undvika att stoppa i sig, eller att ge till en närstående? 

Vi har lite tankar kring hur vi kan underlätta detta, men just nu är vi nyfikna på att förstå om det finns fler än vi som upplever att detta är svårt! 

Därför blir vi hjärtligt tacksamma om DU tar dig tiden att svara på vår enkät, så att vi kan sätta igång med vår lösning för att förenkla vardagslivet för oss med matpreferenser.

Mvh
Kristina, Jocke, Oskar & Saudin
10
Konsumentfrågor / SV: 30 öre för varje liten fru...
Senaste inlägg av Skogis - 2019-11-04 11:08
Sophanteringen där jag bor har 8 fraktioner.
Komposterbart, förpackningsplast, pappersförpackningar, färgat och ofärgat glas, tidningar/reklam, metall samt brännbart.

Påsar till komposten tillhandahålls, till brännbart används den påse jag har för tillfället, plast eller papper.
Påsar till plasten är inköpt avfallspåse eller bärkasse när den blivit för dålig och inte håller ihop längre, övrigt samlas i en hink som fördelas i sopkärlen när den är full.
Man bär hem en hel del plastförpackningar på 2 veckor :o

Har försökt att planera inköp och veckohandla men jag är helt usel på det.  Jo jag kan skriva en handlarlista men när jag väl är i butiken hittar jag så mycket annat gott. Tillsammans med grönsakerna låg det även kalvbog, högrev och sidfläsk i kundvagnen. Så i helgen koktes det dillkött och kalops, sidfläsket rimmas och kommer nog att grillas när det är färdigt.
Sidor1 2 3 ... 10

Annonser

Powered by EzPortal