2021-04-11 11:29

Nyliga inlägg

Sidor 1 2 3 4 ... 10
11
Råvaror, halvfabrikat / Citron zest?
Senaste inlägg av BjornE - 2021-03-01 21:28
Någon som vet var man kan köpa färdigriven ekologisk citron zest? Jag antar fryst eller torkad.

/Björn
12
Råvaror, halvfabrikat / Hållbarhet för äpplemos
Senaste inlägg av hostan - 2021-02-24 10:58
Vi brukar köpa Urtekrams äpplemos utan tillsatt socker:

https://www.urtekram.se/mat/torkade-frukter--bar/osotad-appelmos/

Enligt burken håller den bara ett par dagar från det att man har öppnat den. Men vi brukar äta den upp till en månad efter att den har öppnats.

Finns det några risker med att äta äpplemos som har varit öppnad så länge om den inte smakar eller luktar illa? Eller varför skriver dom att den bara håller ett par dagar i kylskåp efter att man öppnat den? Någon som vet?
13
Kommer att testa med mindre socker nästa gång. Laxen blev lite väl mineralsöt den här gången, verkar vara en balansgång med risken för söt och blött eller salt och torrt.
14
Ah! Tack för utförligt svar. Ska försöka komma ihåg den här tråden nästa gång det blir till att grava (på tal om minnessvag).
15
Fikabröd, efterrätter och godis / SV: Göra eget florsocker
Senaste inlägg av Andreas - 2021-02-11 21:43
Hehe nä några större mängder gör man förstås inte av med!

Men det kanske finns lönsammare projekt i samma stil, mandelmjöl till exempel, kan det vara lönsamt att mixa själv?
16
Fikabröd, efterrätter och godis / SV: Göra eget florsocker
Senaste inlägg av Skogis - 2021-02-09 12:42
Många bäckar små.... ;)
17
Vilket klipp! Hur mycket florsocker gör du igång på ett år? ;D
18
Jag personligen tycker det blir för sött. 50/50 blir bäst upptäckte jag när jag skulle grava fisk innan jag kallrökte den (najadlax t.ex) Då experimenterade jag med olika förhållanden mellan salt och socker. Fiskarna med mer socker än salt smakade urk medan se saltade blev lite för salta. 50/50 smakade bäst så jag beslutade att dom smakade bäst även som "bara" gravade. Dessutom är det lättare att komma ihåg att det ska vara lika mycket av vardera när man ska svänga ihop en grav-rub lite kvickt (som vi säger i De Minnessvaga Förening) ;D
 
19
Fikabröd, efterrätter och godis / SV: Göra eget florsocker
Senaste inlägg av Andreas - 2021-02-08 20:58
Och jag har sparat pengar också! Kilopriset för strösocker är 10 kr / kg, kilopriset för florsocker 29 kr / kg.  8)
20
Intressant detta. Du är alltså nöjd med 50/50, men har du provat med 66 socker 33 salt också som Mannerström? Och i så fall, blir det för mjukt eller för sött?
Sidor 1 2 3 4 ... 10

Annonser

Powered by EzPortal