2021-04-15 01:13

Nyliga inlägg

Sidor 1 2 3 4 5 ... 10
21
Det är socker som är gott ;D  Eller rättare sagt ger laxen en mjukare konsistens. Förr hade jag mer salt på gravlaxen och fick en tvättbrädehård slutprodukt. Numera tar jag fifty-fifty och är rätt nöjd med det.
22
Gissar att det är pandemin som har sänkt priset på färsk laxsida, efter några år med högre pris på lax (110-200:-/kg) har det sjunkit till ungefär samma nivå som innan prisstegringen och verkar ligga på runt 70-110:-/kg.

Investerade i en sida innan i veckan och tänker grava den ikväll, men efter att jag letat runt lite på recept ser jag att andelen socker i kryddblandningen har stigit rejält.
Från 1/3 socker mot 2/3 salt i Hagdahls från 1860-talet till omvänt förhållande i Mannerströms husmanskost, är det saltet som är farligt eller är det sockret som är gott?
23
Fikabröd, efterrätter och godis / Göra eget florsocker
Senaste inlägg av Andreas - 2021-02-02 10:43
Jag var övertygad om att det fanns massor med florsocker hemma när jag började kakbaket i lördags, men när det sen var glasyrblandningsdags visade det sig att det inte alls fanns tillräckligt med florsocker.

Googlade lite på eget florsocker och hittade nedanstående länk, och det fungerade riktigt bra, gick inte att skilja från det köpta. ;D Det som dock överraskade mig lite var att det skulle vara maizena i, men tydligen innehåller florsocker redning, på mitt paket stod 2% potatismjöl i innehållsförteckningen. Se där.

https://vitamixsverige.se/florsocker-2/
24
Låter lite underligt.
Möjligen spår av något giftigt men enda chansen att fröna skulle vara gasfyllda borde väl vara att bröden är väldigt nybakade, sen ångar väl merparten av gaserna bort och blandas upp med luften omkring.
25
Jag tycker bara det låter allmänt märkligt med gas i sesamfrön, är det verkligen möjligt?
26
Jag blev lite nervös; min senaste knäcke-favorit är Wasas Runda Sesam. Är dom också fyllda med små gasballonger av sesam? :o
27
"Det är produkten Knäckebröd Flerkorn som stoppas i Sverige och ett flertal länder. Anledningen är höga halter av giftig gas i sesamfröna..." https://www.gp.se/ekonomi/ikea-stoppar-f%C3%B6rs%C3%A4ljning-av-kn%C3%A4ckebr%C3%B6d-kan-inneh%C3%A5lla-giftig-gas-1.40486289

Giftig gas i sesamfrön?!  :o
28
Maträtter, recept, tillagning / Kåldolmar
Senaste inlägg av Skogis - 2021-01-25 23:19
Gjorde kåldolmar i lördags, ett tips är att man röker den förvällda kålen innan man fyller den med färsblandningen. Då får man en dolme som höjer sig rejält smakmässigt.

Men det var inte det jag tänkte skriva om.
Kåldolmar är väl egentligen relativt bra mat miljömässigt? Efterkalkylen på min matlagning gav att genomsnittskåldolmen vägde 123gr och hade 36gr blandfärs i sig. Det är väl rätt bra om man betänker att vi ska äta mindre kött?

När andan faller på ska jag nog även testa att göra några helt vegetariska. Med så lite kött i bör det inte vara så svårt att hitta ett substitut som funkar.

Som vanligt gick det hela överstyr, 12,5kg vitkål och 4,4 kg blandfärs resulterade i 15 kg kåldolmar. Det ska nog räcka ett tag. :)
29
Maträtter, recept, tillagning / SV: Recept för den smaklösa.
Senaste inlägg av Skogis - 2021-01-25 23:04
När det var som värst, åt man bara tills man inte var hungrig längre. Det smakade ju inget och ätandet bestod mest av att tugga, vilket jag märkte att man gör en hel del när man äter.

Glad att det är över och att jag kom så lindrigt undan.
30
Maträtter, recept, tillagning / SV: Recept för den smaklösa.
Senaste inlägg av Hasse - 2021-01-25 17:34
Skogis, det är ju för väl att smaken är tillbaka! Förlorat smaksinne för en matintresserad måste ju vara fruktansvärt.
Sidor 1 2 3 4 5 ... 10

Annonser

Powered by EzPortal