2020-08-13 04:32

Nyliga inlägg

Sidor 1 ... 8 9 10
91
Råvaror, halvfabrikat / SV: Omogna fikon
Senaste inlägg av Andreas - 2019-10-11 09:00
Tittade runt lite. Det verkar vara en hyfsat vedertagen procedur att omogna fikon skall kokas och att man pressar ur vätska innan användning.

Såg något ställe också där de varnar för att den vita vätskan i omogna fikon kan irritera huden så man kanske skall ha handskar. I den första länken tipsas om att vätskan går att använda för att bli av med vårtor. :)

Recept på sylt

Först kokar man fikonen 10 minuter 2 ggr och pressar dem efter varje kokning för att bli av med smaken av omogoet, sen kokar man dem 25 minuter i sockerlag med kryddnejlika och till sist tillätter man pressad citron och kokar 5 minuter till.

https://www.giverecipe.com/unripe-fig-jam/

Recept på fettucine (tagliatelle) och fikon

Lök, omogna fikon, pancetta, chiliflakes, vitt vin, olivolja, salt, parmesanost. Här rekommenderas också att man kokar fikonen först och sen pressar ut vätska innan man använder dem.

http://theitaliangardenproject.com/stuck-with-green-figs/
92
Vetgirig, frågelåda / SV: Vilken vit box som matlagn...
Senaste inlägg av Andreas - 2019-10-11 08:57
Tack. Sammanställer lite:

https://www.southernliving.com/kitchen-assistant/dry-white-wines-for-cooking

"..you want a wine with a high acidity known in wine-speak as "crisp." Pinot Grigio, Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, and dry sparkling wines... Fuller whites with strong, oaky flavors, like some Chardonnays, don't work as well ... because they are lower in acidity and don't lend as much punch as the crispier wines. When reduced by cooking, the oaky, buttery flavors turn bitter and don't add anything pleasant to a dish."

https://www.thekitchn.com/the-5-best-white-wines-for-cooking-202573

¤ Pinot Grigio - most neutral, most versatile
¤ Sauvignon Blanc - racy acidity, seafood dishes, sauces utilizing heavy cream
¤ Chardonnay - most richness of the three.

https://www.foodandwine.com/cooking-techniques/best-white-wines-cooking

¤ Chardonnay -  shellfish dishes and tomato-based meals. "I also like to liberally use chardonnay when preparing my Bolognese,"
¤ Sauternes - favorite of mine for egg-based dessert sauces like sabayon,
¤ Chablis - really accents seafood flavors... can also well in soup-based dishes too.
¤ Marsala - Consider using Marsala with wild mushrooms... and as an addition to macerated berries in the spring and summer

https://www.bonappetit.com/story/best-white-red-wines-for-cooking

¤ Cabernet -  Red Wine-Braised Short Ribs
¤ Sauvignon Blanc -  Linguine with Clams
¤ white Bordeaux - braised white beans
¤ Côtes du Rhône - Lamb Shank Ravioli
94
Citat från: Skogis skrivet 2019-10-08 13:08När jag hitintills sousviddat kött har ytan blivit mer än lovligt tråkig men det har varit snabbt avhjälpt med en gasbrännare. Nu är den jag använder betydligt större än cremé brulee varianten men det har inte varit något problem.
Ska prova att bryna köttet innan det stoppas i påsen nästa gång för att möjligen få ett smakbidrag från stekytan.

Jag bryner alltid innan jag vackar köttet.

CiteraEnligt Modernist Cuisine ska man använda ren butangas och inte gasolblandningen som är den vanligaste på tub här i Sverige, detta pga risk för ev smak från Propangasen.

Ja och det i sin tur beror på dålig förbränning av gasen. Man kan köpa Searzall som är ett munstycke som är konstruerat så att gasen förbränns ordentligt. Men den bästa metoden är att köra i en panna på hög temperatur och en tyngd (t.ex. Chef´s press) så att köttets yta ligger ordentligt pressad mot pannan.
95
Vetgirig, frågelåda / SV: Hjälp hur man flamberar!
Senaste inlägg av webguide - 2019-10-11 05:58
Citat från: Andreas skrivet 2019-10-09 09:08Ah då förstår jag hur du menar. I vissa recept har jag sett att de rekommenderar att man förvärmer spriten, vad då det har för betydelse.

Det har ingen direkt betydelse, det är ju en så liten mängd sprit att pannan inte riskerar att bli nerkyld när spriten tillsätts.
96
Om forumet / SV: Skumma annonser från Googl...
Senaste inlägg av webguide - 2019-10-11 05:56
En grej till, du använder fast placering av annonserna va?
Använd Googles automatiska placeringsskript istället, då placerar Google annonserna på ett optimalt sätt för att du skall få så många klick som möjligt. :)
97
Om forumet / SV: Skumma annonser från Googl...
Senaste inlägg av webguide - 2019-10-11 05:54
Citat från: Andreas skrivet 2019-10-09 09:02Ja du har rätt verkar det som! Bara jag som inte hittar bland alla inställningar, men nu såg jag alternativet "Blockeringskontroller > Innehåll" och där verkar det gå lägga in webbadresser annonser man vill blockera. Har nu lagt in blockering på en annons "Per morberg är rasande - Sverige är mållös Banker i Sverige inte vill att du ska veta denna information på grund av ökande miljonärer" (där länken lyder "wireless-mini-i12-tws-bluetooth-5-0-earphone-11-double-calls-smart-touch-earphones" men som vill kränga Bitcoin). Få se om det fungerar så att alla slipper se den.

Men helst hade jag ju velat att Google inte visat vad skräp som helst.

Som sagt, de annonser du ser är kopplade till dig som person och ditt surfbeteende. Du kan inte blockera vad jag ser eftersom du inte kan veta vad som visas för mig.
98
Vetgirig, frågelåda / Äta mindre champinjoner pga fe...
Senaste inlägg av Andreas - 2019-10-10 09:49
Varje gång jag köper championjoner (som häromdan) kommer jag att tänka på att det för några år sen larmades om att champinjoner var farliga pga att de innehåller cancerogena fenylhydraziner. Så jag köper dem med viss tvekan, och helt klart mindre nu än innan larmet.  :(

Hur gör ni andra, har ni påverkats eller tycker ni att det inte är något att bry sig om?
99
Vetgirig, frågelåda / SV: Förvara ditt smör i rumste...
Senaste inlägg av Skogis - 2019-10-10 08:11
Jag mixar 1/2kg smör med 4dl olja vilket ger ett bredbart smör trots att det förvaras i kylen.
Betydligt godare än de alternativen som finns att köpa.
100
Det är en vanlig gasbrännare som man köper i bygghandeln. Den är egentligen inköpt för att tända kaminen.
Jag har inte lyckats hitta ren butangas, men om det finns att köpa skulle det väl köksbutiker som kan ha det.

Sidor 1 ... 8 9 10

Annonser

Powered by EzPortal