Smokey o Tysons pepparkaksfirrar

Startat av Tracey, 2007-12-09 23:14

Föregående ämne - Nästa ämne

Tracey

2007-12-09 23:14 Last Edit: 2007-12-11 22:15 by Tracey
Agerade kattvakt i helgen för Cornish Rex-katten Smokey o Devon Rex-katten Tyson. Pojkarna visade sig vara mycket husliga och hjälpte gärna till med årets lussebak. Smokey var dock inte lika förtjust i att kläs upp/fotograferas, så det är Tyson som är fotomodell på bilderna!


Smokey o Tysons pepparkaksfirrar

Ingredienser:
300 g smör
5 dl farinsocker
1 dl sirap
2 dl vatten
1 msk ingefära
1 msk nejlikor
1,5 l vetemjöl
1 msk bikarbonat

Ugn: 225 grader
Tid: 4-7 minuter

Kristyr:
1 äggvita
4 dl florsocker

Gör så här:
1. Smält smöret och låt det kallna.
2. Koka upp vatten, sirap, farinsocker och kryddor.
3. Rör ner blandningen i det kalla, smälta smöret. Rör tills allt är avsvalnat.
4. Blanda mjölet med bikarbonaten. Mät mjölet genom att hälla direkt från påsen i litermåttet. Se till att det inte packas.
5. Tillsätt mjölet, men spara ca 1 dl till utbakningen. Arbeta degen smidig. Tag upp den på bakbordet så går det lättast.
6. Låt degen vila övertäckt, ev insvept i aluminiumfolie, på svalt ställe över natten. Dock inte i kylen, det blir för kallt.
7. Tag fram degen och knåda den smidig igen, så blir den lättare att kavla. Kavla ut den tunt på mjölat bakbord.
8. Tag ut kakor med pepparkaksmått eller skär ut/sporra egna figurer. Eller gör ett pepparkakshus!
9. Lägg kakorna på smord plåt. (OBS! Lägg aldrig pepparkakor som skall gräddas på en varm plåt. Då blir de bubbliga!)
Grädda i mitten av ugnen.
10. Låt pepparkakorna kallna på plåten.
11. Blanda äggvitan och florsockret till kristyren med elvisp på låg hastighet.
12. Fyll en sprits och garnera dina pepparkakor!


ttt

Anne

Anne's Food - min matblogg

agnetasch

Bild nr 3; oj så nöjd man kan vara med sitt pepparkaksbak  ;D

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal