Texturas

Startat av webguide, 2007-12-17 17:04

Föregående ämne - Nästa ämne

Gastrofysik

Vilka recept följer du, vilken källa?

webguide

Citat från: Siljendalen skrivet 2018-06-30 09:54
Hej!

Har precis börjat experimentera med texturer och då med särskild fokus på "spherification". Första försöken har gått från "inte så bra" till "jättedåligt"...

Försöken med att ha sodium alginate i vätskan som det ska göras pärlor av och calcium lactate i vattenbadet är väl de som har gått bäst förutom att pärlorna blir genomhårda. Att göra tvärtom med alginatet i vattenbadet och calcium lactatet i pärlingsvätskan blev katastrof. Misstänker att de inte fungerar med kranvatten utan att jag måste köpa batterivatten/destillerat vatten innan jag blandar i alginatet.

Tack för tipset ang. att göra pärlor av ämnen med redan mycket kalcium
i! Kommer att prövas!


Jo det går bra att köra med kranvatten. Kan du beskriva exakt hur du gör, ingredienser, mängd etc. etc.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal