Bakispizzan - "en myt"?!

Startat av Andreas, 2008-01-01 15:47

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Expressen har intervjuat professorn Stepan Rössner vid Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge och alkoholforskaren Börje Olsson vid Stockholms universitet och de påstår bägge att det är en myt att kroppen behöver pizza när den är bakis.

Stepan: "Det går egentligen lika bra med spagetti och köttfärssås." och Börje: "det är en machogrej, liksom" http://vasteras.expressen.se/nyheter/1.976518/bakispizzan-en-myt

Undrar just vilken faktisk forskning som ligger bakom de bägge herrarnas utsagor..?
Den som inte frågar får inga svar.

Urban

Men en pizza "dagen" efter smakar riktigt riktigt gott iaf ;D.

agnetasch

Fast hellre en Quattro stagioni än en Kebabpizza ;D

Hasse

Ja, det är gott med pizza dagen efter partyt. Men det är kanske mest för att man slipper att själv stå vid spisen, och kan ligga på soffan och tycka synd om sig själv istället.

Rookie-T

Varför skulle kroppen "behöva" en pizza när den återhämtar sig från alkohol?

Grejjen är väll att man förlorar mycket salter och ämnen ur kroppen och får därför cravings efter fet och salt mat. Och att man drar en pizza är väll mest för att man är bakis och inte pallar att stå vid spisen.

Expressen är en skit-tidning...
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

annamaria

Jamen jag är inte sugen på en korvlåda - min bakiskropp vill ha Pizza.

Andreas

Läkaren Jan Calissendorff vid Karolinska Institutet har i sin avhandling försök lösa fyllehungerns gåta genom att mäta nivån av aptitstimulerande hormoner i blodet hos studenter som fått dricka antingen alkohol eller vatten. Dock utan att komma till något egentligt resultat, nu spekulerar han i att alkohol påverkar hjärnan direkt. http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=119&a=465402

För den som vill fördjupa sig i detta intressanta ämne finns mer läsning här: Influence of alcohol on some appetite-regulating hormones in man.
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal