Halkfri skärbräda

Startat av Filippa, 2008-01-03 12:49

Föregående ämne - Nästa ämne

Filippa

Ett I-landsproblem utan tvekan men  ;D
på hala bänkar typ vanlig köksbänk så glider skärbrådan runt när man ska skära stek, bröd, ja egentligen vad som helst. Hur gör man för att den inte ska glida runt ?

Tacksam för alla tips !

roffekock

Det finns ju naturligvis en mängd olika saker man kan göra. Ikea har en bräda (limmad) med kant som stödjer sig mot bänkskivan som är gångbar.Samma företag har en ny produkt en tunn plastskiva som funkar mot bänkskivan (men för mej är plast en styggelse i detta sammanhang).
Det finns ett rutmönstrat nät typ halkskydd för mattor som även går att använda men kan vara lite jobbigt att hålla rent.
Det bästa är och som jag använder dagligdags är Wettexduk fuktig sådan är mycket bra. Funkar i alla väder. ;D

/rolf
Matforum är bäst

Kari

Ja Wettexduk (disktrasa) är kanon! Faktiskt enda gången jag kör med disktrasa.. Livrädd annars.  ;D  :o

Andreas

Filippa: Jag har en ganska glatt köksbänk men upplever inte det problemet - har du möjligen väldig tunna och lätta skärbrädor eller lite småslöa knivar?

Elka: Jag startade en "är disktrasan farlig"-tråd här: http://matforum.nu/index.php?topic=1284.0
Den som inte frågar får inga svar.

crlhrv

På min träbräda har jag monterat 4st gummifötter med skruv, den rör sig inte en millimeter när jag använder den.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Filippa

Tusen tack för bra tips ! Wettex var ju toppen och med en händig pappa så kan nog gummifötterna vara på plats snart.

I mitt pyttekök har jag bara en rostfri diskbänk - allt glider :-)

Rob

Jag har gjort det enkelt för mig.
Satte genomskinliga självhäftande plastploppar av typen "fötter" till krukor (diameter ca 8mm, höjd ca 2 mm) på botten av alla mina styva skärbrädor.
Däremot så slinter de tunna plastbrädorna runt ovanpå huggkubben.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal