Hasselnötkärnor, sötmandel, valnötskärnor - vem knäcker nöten?

Startat av Andreas, 2008-01-03 18:13

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Till julen sitter man hemma med sin nötknäckare och knäcker och krossar nötter men hur blir de perfekt färdigknäckta nötter - hasselnötkärnor, sötmandel, valnötskärnor - man använder till bakning och matlagning till?

Det är ju jättesvårt att knäcka en nöt med nötknäckare och ganska pillrigt att lirka loss nöten från skalet så hur i allsin dar kan de då göra det maskinellt, för inte sitter det väl nån stackare och plockar med varje nöt i nötpåsarna?
Den som inte frågar får inga svar.

kryddburken

nån stackare som får liten lön för väldigt mycket "extraknäck"! ;-) har också funderat på det, MÅNGA gånger, särskilt valnötterna som jag sällan får ut ens hela i halvor!

agnetasch

Har ni inte sett Willy Wonkas arbetskraft? Får jag presentera deras snabbaste valnötsknäckare som just byter om till arbetskläder:

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal