Grytbitar - storlek, kvalitet osv.

Startat av Andreas, 2008-01-17 06:56

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Jag tycker nästan alltid att grytbitarna man köper i affären är för stora så jag brukar ofta halvera dem. Men ska man stå och skära i färdigskurna grytbitar tappar man lite poängen med färdigskurna grytbitar så därför köper jag dem sällan utan då hellre kött i bit.

Tycker ni att grytbitarna i affären har rätt storlek?

Sen är det det här med själva beteckningen grytbitar - det säger ju alls ingenting om vad det är för kött - vilken typ av kött blir det bäst grytbitar av tycker ni?
Den som inte frågar får inga svar.

roffekock

När ni köper kött till grytor mm varför gör  ni inte egna bitar. Då får ni ju dem exakt som i vill och framförallt billigare. Ni tror väl ändå inte att detta moment görs för hand med kniv,därav ojämna storlekar på bitarna. Och dessutom tas det ju naturligtvis betalt för jobbet. Om det nu skulle visa sig att dessa bitar är billigare än helt kött finns det orsak att se upp något stämmer inte.När jag tex. gör skånsk kalops så är mina bitar små stekar ungf. 4x6 cm och det skulle du inte kunna få om man köpte dessa bitar.
Nej jag tror att orsaken till att det görs sådana produkter är antingen för att tjäna mer pengar och invagga folk i att dom inte har tid och att det grisas ner i deras välputsade utställningskök. Detta med att invagga folk i tron om att det inte finns tid är ett viktigt grepp för matsäljare av i dag, i restbranchen pekar man på kostnader att ha personal anställd, så det är egentligen samma där, man känner igen det, allt för att tjäna.

/rolf
Matforum är bäst

Hasse

Jag brukar heller inte köpa färdiga grytbitar. Ofta använder jag högrev som jag tärnar i kuber med sidan c:a tre centimeter. Ytterlår fungerar också bra, tycker jag.

annamaria

Jag köper grytbitar av gris ibland. Det tycker jag är helt okej att göra en gryta av men skulle aldrig köpa grytbitar av nöt. De blir aldrig lika möra som en fin Högrev. Däremot gillar jag inte de förpackningar som nu finns där man som konsument inte kan se hur köttet ser ut. Ibland så har det varit 80% fett och senor och det är inte kul!

Roffe: visst ska det vara stora bitar i kalops! Gärna kokta dagen innan servering, det blir underbart mört och gott!

Om jag ska köpa en hel del av gris - är bog bäst då till grytbitar eller vad tycker ni?

Hasse

Grisbog brukar jag koka och sedan tärna och lägga ned i t.ex. currysås eller dillsås. Det brukar bli bra.

roffekock

Carré är väl inte fel att använda i grytor. Köp hel carré utan ben och skär i bitar som du önskar.
Sen tycker jag att om man köper packat kött och inte ser vad det innehåller, lägg ner eller be någon öppna paketet så att du kan se vad det är. Här har du problemet i ett nötskal att inte se vad man köper.
Skandal ung. som att köpa en bil med låst motorhuv och som man vägrar öppna. Du måste säga ifrån att du inte vill ha det på detta sätt.  Jag skulle aldrig acceptera att inte se el veta vad man köper.
Fattas bara :)

/rolf
Matforum är bäst

annamaria

Som läget är nu så skulle nog svaret bli - Nej tyvärr vi får inte packa om köttet  ;)

Det är just högrev som är packat så att man bara ser lite av köttet. Säljs på Konsum.

kryddburken

Det kött som går åt mest här hemma till grytor är skinkstek av gris. Vi har eget slaktkött av både nöt & gris men allt har en tendens till strykande åtgång... Nöt blir goda kalopser på men övriga köttgrytor då blir det gris! Ska jag göra en god köttgryta med mört kött så föredrar jag faktiskt skinkstek, utan fett, senor och hinnor.... Långkokt och utan "pill i munnen" vid middan! *S*

Färdiga grytbitar köper jag aldrig utan skär ner eget från slakten, då blandar jag allt hej vilt, från högrev, bog, lägg, ytterlår, fransyska mm... Allt "fint spill" går till grytbitar i ganska stora bitar, det är godast i en kalops ex.

roffekock

Vilket kött av grisen som man vill ta i grytor är en smaksak men att skära till bitarna själv är att föredra. ;)

/rolf
Matforum är bäst

Putte

Nix, de är alldeles för stora, använder det oftast i köttsoppa. Här är ett bra trix, lägg de i frysen i en tre  timmar (beroende på vikt) sen är det svinenkelt att skära upp det i lagom size. Det är som att skära smör om man har en bra kniv.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal