Den egna köksträdgården

Startat av Mimmi, 2008-02-09 19:46

Föregående ämne - Nästa ämne

agnetasch

Första skörden spenat från balkonglådan!
Förvälld o grovklippt lades den i en hollandaise o serverades till stekt tilapia o färskpotatis. Det blev MYCKET gott :D

Mimmi

Oj, vad gott !! Vi har tyvärr ätit upp all spenat som växte i landet.

Men vi har sått en tredje omgång av olika sallatsorter, mer av körvel, rädisor och rödbetor.
De röda och vita vinbären är som finast nu, blev en kolapaj idag med vinbären som garnityr.
Alla bigarråerna har åkt direkt i munnen.

Ett axplock av sommarens skörd som blev till en soppa här om dagen.




agnetasch

Vilka vackra grönsaker! Måste kännas tillfredsställande att själv ha producerat nåt så läckert. Är det ett libbstickeblad som syns i mitten/vänster?

Mimmi

Jo, tack det är stor förnöjsamhet med kökslandet och sysslorna där i kring. Libbsticka är det, det ger fantastiskt arom till soppor, gytor, sallader,mm. Den växer sig hög och den går bra att torka till vinterns matlagning. Bra ersättare för buljong!

Mimmi

I dag har jag fått äta av de första hallonen. Det blev en enkel kompott på bären.




kryddburken

Det har börjat hända saker i min lilla Chiliodling!! Jättekul!
http://kryddburken.wordpress.com/2008/07/23/min-lilla-chiliodling/

ttt

Mimmi

Vilka fina chilisar du börjar få kryddburken!

Vi har nu kupat vår vinterpotatis för andra gången. Den blommar fint och det lagom till att vi tagit upp allt av den tidiga potatisen.

ttt

Mimmi

Mera godsaker har nu inbringats från bärbuskarna. Krusbär så goda och söta som de kan bli. Kokade en chutney på krusbären med inslag av sommarrödbeta.

http://mimmismat.wordpress.com/2008/08/04/taggad-av-krusbar/

bryggens

Min första skörd av vitlök.Blev inte som jag hade hoppats.Byter odlingsplats till höstens plantering.
ttt

Anne

Jag har tagit in mängder med ruccola från min pallkrage idag, och gjort pesto på. Tre olika sorter, på hasselnöt, mandel & chili, och cashewnötter. In i frysen!
Anne's Food - min matblogg

Mimmi

Rödbetorna har växt fantastiskt fint. Goda och söta blev de så nu blir det till att äta av dem på alla sätt och vis.

Catarina

Här är min pallkrage odling, håller på att sätta upp fler, ska bli 9 st sammanlagt.


Catarina

Vi plockade in en massa bigarråer för ett tag sedan, trots att vi hade klippt trädet hårt fick vi massor med bär och fåglarna brydde sig inte så mycket om vårt träd så vi fick behålla dem själva.

Så här fina var dom:


ttt

agnetasch

Smart att ställa pallkragarna mot väggen. Utnyttjar du väggvärmen?

Catarina

Ja jag tänkte att jag skulle göra det, har kvällsolen där så väggen blir rejält uppvärmd.
Det ska bli två långa rader med pallkragar. Perfekt till hallonen så sprider dom inte sig.

Andreas

Citat från: Anne skrivet 2008-08-10 16:24
Jag har tagit in mängder med ruccola från min pallkrage idag, och gjort pesto på. Tre olika sorter, på hasselnöt, mandel & chili, och cashewnötter. In i frysen!


Ruccolapesto lät som nåt för mig som gillar ruccola! Har du mer detaljerat recept på den nånstans? Hur använder du den frysta peston sen, låter den bara tina och har som tillbehör eller använder i varm matlagning?

I år har det varit ett bra smultronår, oj så gott!
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

Mjae, jag gjorde inget jättenoga recept. 1-2 klyftor vitlök, lite salt, svartpeppar eller chili, en liten nypa socker om du har besk ruccola som jag hade, en näve nötter, och lite olja - kör i matberedaren. Lägg i ruccola, massor, kör igen, mer olja till rätt konsistens. Ost kan man såklart ha i, men jag lyckades glömma så det får väl bli när jag lagar till det. jag tänkte mig att man tar ut lagom mycket och slänger ner i en pasta.
Anne's Food - min matblogg

bryggens

Egentligen skulle kanske detta vara i Gnälltråden, men ändå lägger jag det här.
Ett par bilder på tomat och majs, som troligen inte hinner mogna riktigt, för nu är det ingen sol och värme längre.
Samma visa som förra året, får lägga tomaterna på eftermognad i matkällaren.
ttt

Mimmi

Jag kan då inte klaga för vi har äntligen blivit bönhörda här på vårt berg!

http://mimmismat.wordpress.com/2008/08/26/bonhord/

ttt

Mimmi

Det är bara att dela med sig av de goda Astrakanerna till övriga innevånarna på gården.

ttt

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal