Den egna köksträdgården

Startat av Mimmi, 2008-02-09 19:46

Föregående ämne - Nästa ämne

Mimmi

Skördetider av våra squashar som nu ligger inomhus och väntar på att bli tillagade på diverse vis.

http://mimmismat.wordpress.com/2008/10/04/blue-hubbard-co/


Mimmi

Det går lika bra med selleri......  Den har vi lyckats bra med i år. Mannen har provat en ny metod som verkar ha fungerat riktigt bra.

http://mimmismat.wordpress.com/2008/10/06/selleri-i-skordetid/


Mimmi

Nu står det chilis i vårat köksfönster för ute vill de inte vara något mer.

http://mimmismat.wordpress.com/2008/10/09/chilis-i-mitt-fonster/

kryddburken

Åh så fina Mimmi! Jag har fortfarande mina chilis ute, trots en frostknäpp härom natten, men de verkar tåla! Dock inte några av chokladchilisarna som just har börjat blomma så dom har jag inne!

Mimmi

Tack kryddan! Det ska bli spännande att höra om dina chokladchilisar. Leker du bi själv eller tror du att de hann bli pollinerade där ute? ;)

Andreas

Vad är chokladchilisar för slags chili?

I år blev det att skörda det sista ovanligt sent, hann bli nån frostnatt innan de sista morötterna kom sig ur backen 28/10 men de klarade sig fint där under fiberduken, jag älskar hemodlade morötter! Värre var det med den sista mandelpotatisen som inte var under fiberduk och togs upp 2 dagar senare, tjälen hade gått såpass långt ner i backen att vissa stackare hade hunnit bli köldskadade. Hur man märker vilka som är köldskadade och inte? Jo de köldskadade blir mjuka antingen hela eller delvis. Nästa år blir det att se till att ha mindre att göra när det är dags att skörda.  ;)
Den som inte frågar får inga svar.

Mimmi

Plockade in av våra nypon nu i sista stund som blev en jättegod nyponmarmelad tillsammans med pumpa, sweet mama använde jag mig av.

http://mimmismat.wordpress.com/2008/11/10/nyponmarmelad-med-pumpa/

I nätsäckarna i skafferiet ligger morötter, haverrot, kardborrerot, svartrot. Palsternackor likaså men några står kvar och skall skördas tidigt i vår. Daikonrädisa, majrova, asiatiska bladgrönsakerna står fortfarande kvar därute, vi skördar av dem ännu ett tag.

Mimmi

Så här ser vår köksträdgård ut nu i decemberskrud. Ett vintervitt Värmland, så även på vårat berg.

ttt

Mickan

Påminner alla om att det är dags att beställa frökataloger och frön. Snart ska de i jorden! Jag har bara balkong men den är ganska stor. Ska testa nya basilikor och vinbärstomater. Tips på annat som passar bra i kruka men ger trädgårdskänsla? Övervintrar en rabarber som gav bra skörd. Chili och paprika är enkelt och vackert.
Video meliora proboque deteriora sequor

agnetasch

Vinbärstomater? Vad är det? Vem har dom?

Fröken Dill

Planering av odlingssäsong 2009 är i full gång. Nu gäller det att begränsa tomatsorterna till att hålla sig under 15 st. Inte lätt när det finns så många spännande som man vill prova.

För primörer som sallad, spenat och rädisor funderar jag på att satsa på en varmbänk i år. Min bostadsrättsförening har en gemensam trädgård och jag tror inte att någon skulle misstycka om man LÅNAR en bit gräsmatta...

Tomaterna (och delvis jag) flyttar till landet någon gång i sköna maj eller juni!

Hälsar fröken Dill

Mickan

Vildtomat eller vinbärstomat. Jag beställer på Impecta.se. Gratis katalog!
Video meliora proboque deteriora sequor

Mickan

Bilden är från Impectas hemsida. Inte mina tomater  :'(
Video meliora proboque deteriora sequor

Mimmi

Kryddörter av olika slag i kruka är både vackert och användbart. De kan man även ta in till hösten och fortsätta att använda i matlagningen.
Vi har haft stor glädje av vår Physalis som har hängt med i många år nu. Ute på trappen under sommaren och in när kylan kommer.
Att så ätbara blommor i balkonglådor till prydnad och till maten är ett annat roligt sätt.

Första fröbeställningen är gjord och har kommit. Därtill olika odlingsbrätten. Vi ska dra igång den efterlängtade sallatsodlingen i helgen.

agnetasch

Citat från: Mickan skrivet 2009-01-17 12:29
Bilden är från Impectas hemsida. Inte mina tomater  :'(
Såja, gråt inte. I sommar kan du få fina bilder på egna tomater :) Jag har sneglat lite på vildtomater tidigare men inte fått nåt grepp om deras utseende. Ser ju urläckra ut. Måste ha!

Mimmi

I dag har jag sått en hel del för vår inomhusodling. Nästan hela 50 l säcken med jord gick åt så nu vill jag gärna få börja skörda om några veckor.  :)

God odlingssäsong, Mimmi

http://mimmismat.wordpress.com/2009/01/18/forsta-frosadden-for-i-ar-2/

Mimmi

Ärskotten smakar helt underbart. Två veckor har gått och nu kan vi börja mumsa av dem. Vill varmt rekommendera det här till alla med lite odlingsintresse.

http://mimmismat.wordpress.com/2009/02/02/artskott-ar-gott/

Mimmi

Spenaten som jag var så sugen på visar stora framsteg i vår inomhusodling. Tips och råd för de som vill.

http://mimmismat.wordpress.com/2009/02/12/spenat-i-inomhusodling/

Mimmi

Vi har stökat och bökat i vår trädgård. Nu har vi satt ut en massa majsplantor från eget utsäde därtill. Vi håller nu tummarna så vi kan få oss en god skörd av dessa skönheter.

Har ni andra kommit igång med köksträdgården, täppor och krukodlingar?

http://mimmismat.wordpress.com/2009/06/03/majs-i-kokstradgarden/

annamaria

Jag har inte odlat på många år - men nu så....det är alldeles snart dags att skörda min spenat. Inte i växthuset utan i makens lilla fina odlingslåda. Dillen kommer fint, potatis på G. Tänk att man kan bli så glad för lite grönt...

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal