Den egna köksträdgården

Startat av Mimmi, 2008-02-09 19:46

Föregående ämne - Nästa ämne

annamaria

Citat från: Fröken Dill skrivet 2010-06-14 16:45
Premiär för physallisodling för mig i år.


Jag har precis upptäckt 2 små skrynkliga höljen...vi får se om det blir något gult bär i dem. Spännande!

Mimmi

Så spännande med alla era physalis. Jag har haft mina i stora krukor som stått ute på stora trappan på sommaren och sedan tagit in dem över vintern. Förra sommaren gav jag upp när de blivit för stora för att ha inne på fönsterbrädorna.

I går planterade vi ut melonplantor i den en av odlingsbäddarna. Där har vi bl.a haft senapskål, spenat och rädisor, som vi nu skördat färdigt av. 

Varma sommarvindshälsningar/ Mimmi

Mickan

Idag skördar jag min andra squash på balkongen och den blir råmarinerad i olja, citron och kryddor. Vill njuta den färsk!
Video meliora proboque deteriora sequor

annamaria

Har idag skördat första stoooora jordgubben ur odlingslådan. Mycket god!

bryggens

Vitlöksskörden på tork.

Kari


Mimmi

Nu är det bäddat och vinterklart för vitlöken. Fem sorter ska få samsas i jordsängarna och förhoppningsvis ge god skörd.

annamaria

Citat från: Mimmi skrivet 2010-10-02 21:53
Nu är det bäddat och vinterklart för vitlöken. Fem sorter ska få samsas i jordsängarna och förhoppningsvis ge god skörd.


Åh jag vill också plantera vitlök. Hur gör man det? Särskilda sätt-vitlökar?

Mickan

Video meliora proboque deteriora sequor

annamaria


Kari

Kan man sätta sättlök inne nu till hösten? Blev nyfiken :)

annamaria

Jag läste lite om att sätta vitlök inne - då använder man blasten i maten som ska smaka bra. Det blir inga klyftor eller så tydligen.

Kari

Åh, tack :) Bara det växer är jag glad - barnen med :)

bryggens

Nu har jag satt 83 vitlöksklyftor, varav 29 av den egna skörden. få se vad som blir bäst.

Andreas

Skrev precis i tråden När kom första snön hos dig? att första snön kom idag. Vilken tur då att jag inte väntade till helgen med att ta upp den sista potatisen och morötterna utan gjorde det i lördags. Och igår kväll togs persiljan upp...

I år blev det färre men ovanligt stora potatisar, vad beror det på tro? Samma potatissort som i fjol, Marine. Största syns på bild nedan, 410 gram och 16,5 cm. Näst största 340 gram.
Den som inte frågar får inga svar.

Mimmi

Nytt år och snart dags att så nya frön.
Vi hann inte få ner vitlöken i höstas som tänkt var, snön kom och överraskade, men nu sätter vi den inne så den får rota sig innan utsättning sker i köksträdgården.

Jag har en liten tävling på bloggen där man kan vinna fröer från min trädgård.

Hoppas du vill vara med/ Mimmi

Andreas

Oj vad tidigt börja tänka på odling! Är det inte risk vitlöken hinner växa för mycket innan utplantering om du sätter den redan nu?
Den som inte frågar får inga svar.

annamaria

Tack för påminnelsen, hade nästan glömt att jag har ju faktiskt för första gången satt vitlök. Blir spännande! Är det mer man kan börja plantera inne redan nu?

Mimmi

Andreas, vi kommer först att ha vitlöken i kallt utrymme där det är 5°C, för att sedan ställas ut i växthuset för vintervila.
Men vi drar även igång inomhusodlingen med skott och groddar.

Anna-Maria, vi kommer att ha en hel del fröer som ska dras upp för utplantering. Det blir även stratifiering, dvs köldbehandling, av frön för buskar, träd och örter. 

Andreas

Få se om jag förstår nu, du sår vitlöken och ställer den direkt i 5°C och i den temperaturen rotar den sig? Hur länge tar det ungefär för den att rota sig och hur vet du när den är mogen för att  ställas i växthuset för vintervila? Och ställer du den sen direkt i växthuset eller måste den vänjas? Sånt här är intressant tycker jag.
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal