Överskattad mat.

Startat av bryggens, 2008-02-16 17:21

Föregående ämne - Nästa ämne

Robert021

2013-06-30 13:53 #80 Last Edit: 2013-06-30 13:55 by Robert021
Citat från: agnetasch skrivet 2013-06-29 17:42
Jag börjar snart tro det >:( Ikväll hade vi tänkt grilla men PLASK det går inte. Ska rota igenom kyl o frys för att hitta nåt annat kul.


Det går alltid att grilla. Allt annat är bara ursäkter, undanflykter och bortförklaringar.
www.husihelvete.se - Nu över över 420.000 besökare.

agnetasch

Citat från: Robert021 skrivet 2013-06-30 13:53
Allt annat är bara ursäkter, undanflykter och bortförklaringar.
Jag erkänner, jag tycker bättre om kokt o ugnsstekt mat än grillat :-[

Robert021

Citat från: agnetasch skrivet 2013-07-01 11:08
Jag erkänner, jag tycker bättre om kokt o ugnsstekt mat än grillat :-[


Då är grillningen överskattad för dig, inte generellt. ;)
www.husihelvete.se - Nu över över 420.000 besökare.

Psilander

Surdegsbröd.... superhypat av alla matnördar, krångligt att göra men är sådär att äta. Inte äckligt men helt överdrivet. Duger inte till en vanlig macka (för mycket luftbubblor), orimligt vass och hård skorpa på brödet. Det är inte värt det, färskt vanlig hederlig bonnlimpa eller en klassisk baguette är mycekt godare.

Surdeg är alltså inte värt ansträngningen för ett segt resultat

Hankki

Citat från: Psilander skrivet 2013-08-13 21:30
Surdeg är alltså inte värt ansträngningen för ett segt resultat

Man behöver inte surdeg för ett segt resultat, men jag håller med om att det inte är värt besväret men segt vill jag ha det.

Ostron tycker jag är överskattade.

webguide

Färdigmat tycker jag är överskattat, med få undantag är det livlöst och tråkigt, dessutom i många fall ganska onyttigt med obehagliga produktionsmetoder.

webguide

Citat från: smakakarin skrivet 2008-03-26 10:05
Jag kan inte annat än hålla med! Smaken i olivolja är för mig för klen för att jag ska tycka att det blir någon vidare smaksensation om man ringlar det över sallader osv.


Extremt sent svar, jag vet! :)

Då tror jag inte att du har smakat på en riktigt bra olivolja, den är allt annat än klen i smaken!

agnetasch

Pesto; bladsörja med unken basilikasmak :-\

Andreas

Har du gjort egen pesto nångång?
Den som inte frågar får inga svar.

Hankki

Hur definierar ni "överskattad".
Åker man till Mc D så får man pommes frites och en hamburgare som är värd ca det man betalar o dyl. För mig är överskattat sådant som kostar mer än vad det smakar.
Besökte en "strand" restaurang/café i söndags och åt hamburgare och pommes frites. Hamburgaren var ok med lite för kompakt biff men pommes frites var som oljedränkta tvättsvampar till priset 18€!!!! Dessutom "skryter" de med hemgjorda pommes frites.

Freddy

Min käpphäst är kräftor. Dyra som sjutton men kokade i en lag som tar bort råvarans naturliga smak och tar över helt och hållet och helt omöjliga att variera.

webguide

Citat från: Freddy skrivet 2013-08-14 21:42
Min käpphäst är kräftor. Dyra som sjutton men kokade i en lag som tar bort råvarans naturliga smak och tar över helt och hållet och helt omöjliga att variera.


Håller med, varför säljer man inte levande kräftor så att man kan göra dem bra!?

agnetasch


Andreas

Inkluderas den i bladsörja med unken basilikasmak, eller är det bara affärens?
Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

Citat från: Hankki skrivet 2013-08-14 19:47
Hur definierar ni "överskattad".
Åker man till Mc D så får man pommes frites och en hamburgare som är värd ca det man betalar o dyl. För mig är överskattat sådant som kostar mer än vad det smakar.


Bra fråga. Jag tycker nog att icke-prisvärt är något annat än överskattat. Även om det till viss del kan hänga ihop. Vad som är prisvärt handlar om kvalitet i förhållande till pris. Överskattat skulle jag definiera som något som får mer uppmärksamhet/beröm än det förtjänar. Mer konkret något som "alla" äter och pratar positivt om, men som faktiskt inte är så gott.

Som baconlindad fetaost. Linda in en fet och salt produkt med en annan fet och salt produkt. Det blir liksom enahanda... och ...för salt. Annars funkar bacon till det mesta även om "baconlindat" i recept faktiskt börjar kännas väldigt uttjatat.
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch


Freddy

Citat från: Hankki skrivet 2013-08-14 19:47
Hur definierar ni "överskattad".
Åker man till Mc D så får man pommes frites och en hamburgare som är värd ca det man betalar o dyl. För mig är överskattat sådant som kostar mer än vad det smakar.


Håller med. Var med några kollegor på en restaurang och de tittade på priserna och sade något i stil "ja det var ju lite dyrt". Min replik var då att "det kanske är mer pengar än ni hade tänkt att lägga på middag ikväll - men om det är dyrt eller inte vet vi inte föränn tallriken står på bordet". Nu hade de rätt, maten var inte i paritet m priset.

Annars är det svårt att säga vad som är överskattat och inte utan att blanda in sin egen smak. Vissa saker tar tid att vänja sig vid, andra råvaror är jättelätt att man förstör m dålig tillagning.

kurt

Citat från: Psilander skrivet 2013-08-13 21:30
Surdegsbröd.... superhypat av alla matnördar, krångligt att göra men är sådär att äta. Inte äckligt men helt överdrivet. Duger inte till en vanlig macka (för mycket luftbubblor), orimligt vass och hård skorpa på brödet. Det är inte värt det, färskt vanlig hederlig bonnlimpa eller en klassisk baguette är mycekt godare.

Surdeg är alltså inte värt ansträngningen för ett segt resultat


"vanlig hederlig bonnlimpa eller en klassisk baguette" är förmodligen också i original bakade på surdeg, Det är inte surdegen som ger stora bubblor eller hård skorpa, det handlar ju bara om hur man bakar i övrigt. Det finns ju oändligt många olika sorters bröd bakat på surdeg som inte alls har dessa egenskaper, och varför skall man göra brödet själv om man inte är intresserad så kan man väl köpa det.

webguide

Citat från: kurt skrivet 2013-08-20 17:30
"vanlig hederlig bonnlimpa eller en klassisk baguette" är förmodligen också i original bakade på surdeg, Det är inte surdegen som ger stora bubblor eller hård skorpa, det handlar ju bara om hur man bakar i övrigt. Det finns ju oändligt många olika sorters bröd bakat på surdeg som inte alls har dessa egenskaper, och varför skall man göra brödet själv om man inte är intresserad så kan man väl köpa det.


Kanelbullar på surdeg är ju himlans gott t.ex! :)

kzmonova

Fläskfilé i alla dess former är fruktansvärt överskattat. Sällan smakar det gott utan är oftast torrt och smaklöst. Det har gått inflation i fläskfilen. När det är lördag för gemene man så ska det firas lite extra festligt. Fläskfilén är ju billig och det låter lyxigt. Det, bea och pommes så är kvällen en fest....

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal