Sopptallrikar ute?

Startat av agnetasch, 2008-04-11 09:35

Föregående ämne - Nästa ämne

agnetasch

Nuförtiden åtföljs varje sopprecept av en bild på en skål med den aktuella soppan + ett par händer som ängsligt kupar sig (värmer sig?) kring skålen. Alltid mycket vackra skålar,det måste jag erkänna men vad är det för fel på djupa tallrikar?
En djup tallrik tar mindre plats i diskmaskinen,på brämet kan du lägga senap o den heta soppan svalnar i rimlig tid.Jag tycker helt enkelt om att äta ur en djup tallrik,hellre än ur en skål. Är jag pervers, har skålen fördelar som jag missat? ???

Andreas

När jag läste rubriken trodde jag att tråden handlade om sopptallrikar speciellt lämpade för att äta soppa utomhus, finns det såna? ???

Men visst har väl skålar fördelar i massor? De tar mindre plats på bredden i kökssskåpet och så är det väl mindre risk för att spilla ur en skål? Dessutom gör den mindre topparean att det går åt mindre soppgarnityr om man vill garnera sin soppa, toppen för snåljåpar.

Men själv har jag inga skålar, bara vanliga djuptallrikar.
Den som inte frågar får inga svar.

Hasse

Detta är mina favoritsopptallrikar. En gammal sak från Karlskrona som jag ärvt efter Farmor.

agnetasch

Men Hasse, vilken absolut underbar tallrik, måste vara en njutning att äta på ett sånt porslin!

Citat från: Andreas skrivet 2008-04-11 11:13
och så är det väl mindre risk för att spilla ur en skål?

Det är väl i så fall om man bär den? På bordet är väl tallriken spillsäkrare, där har man ju brämen som samlar upp spillet. Mycket lättare också att lägga ifrån sig en sked i en tallrik än i en ricklig skål ;)

På auktionsfirmor hittar man kul saker. T.ex tallriken Medicinalrankan av Stig Lindberg. Som nybörjare inom kostsvängen o Göteborgs kommun fick man stå o diska väldigt många såna tallrikar. Skulle ALDRIG falla mig in att ropa in nåt sånt:

annamaria

Visst är skålarna snygga kanske men vanliga hederliga sopptallrikar använder jag. Däremot vill jag gärna ha en vanlig flat tallrik under den djupa. Det ser trevligt ut tycker jag. Fånigt kanske men ändå....bra att lägga brödet på också. För man kan inte äta soppa utan ett gott bröd i någon form.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal