Trålad havskräfta = miljöns värstingmat

Startat av Andreas, 2008-04-16 07:25

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

"Trålning av havskräfta påverkar klimatet mer än något annat sätt att framställa mat. ... Varje kilo trålad havskräfta kostar 107 kilo koldioxidekvivalenter. ... beror på att det behövs många kräftor för att få ihop ett kilo kött och att tar lång stund för en dieseldriven trålare att få ihop fångsten." http://www.bt.se/nyheter/tt_inrikes/tralad-havskrafta-gott-klimatproblem(588744).gm

I artikeln sägs även att 1 kg nökött ger 21 kilo koldioxidekvivalenter, kyckling 1,8 kilo och lök 0,07 kilo. Sugen på lökskiva nån?
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal