Vad källsorterar du? Är all sopsortering meningsfull?

Startat av Andreas, 2008-05-04 09:33

Föregående ämne - Nästa ämne

annamaria

Jag slängde (obs ni såg slängde) in hela pizzakartongen i pannan - utmärkt! Sedan inlägget om faran med att elda kartonger så har nu bilen gått till tippen med kartonger 3 gånger (3 säckar - 1 säck/gång). Vi har så att säga endel kartonger. Jag saknar dem i alla fall att elda med - för det är kalasbra!

Kari

Annamaria: Vad mycket pizza Ni äter!! ;)

--

Jo, miljön och kraftvärmeverket på Lidingö ska få sitt idag, några familjer borde kunna duscha varmt till helgen då jag fyllt bilen med brännbart till åvc.

Undra om 2mil i bil ger mer utsläpp än om jag eldat upp det själv? Bara en tanke.. ???

annamaria

 ;D  ;D  ;D  ;D 

Jag har också haft den idén att det är bättre att själv elda upp mina kartonger. Men blev snabbt som tusan överbevisad. Skorsstenen förstörs av plasten som finns i kartongen. Då vågar jag inte det.

kryddburken

Här hemma soterar vi gärna!

Matavfall går direkt till Dalton!

Salladsrester direkt till komposten!

Äggskal, kyckling, fisk & fläskben. mjukplast,  kaffefilter osv... direkt till hushållssoporna!

Tidningar, papper, kartonger eldar vi upp!

PET-flaskor, burkar & hårdplast går till återvinning!

Konserver & plåt likaså - återvinning!


Andreas

Elka: Jag vill se en bild när du tänder brasan och en fem minuter efter med en klocka i bakgrunden! Och inget fusk! :)

Agneta: Snick snack vadå "en av de effektivaste förbränningsanläggningarna i Europa", nej du den bästa anläggningen har vi här i Umeå "en av världens mest energieffektiva och miljöanpassade anläggningar" http://www.umeaenergi.se/default.asp?id=1538

Nånting sorterar du väl ändå ut? ???

Kryddburken: Dalton måste vara sveriges vackraste och charmigaste avfallskvarn! :)
Den som inte frågar får inga svar.

Kari

Andreas: Får väl tända en brasa ikväll trots 27grader i skuggan.. ;) Kanske i helgen med en kall öl i handen och kamera i andra?

Effektivaste förbränningsanläggningarna i Europa mot världens mest energieffektiva och miljöanpassade anläggningar.. Nu är sopkriget igång! Kanske skulle kunna bli bra tv på detta??  ;)

--

Någon som vet varför det är "farligt" att elda tex mjölkförpackningar? Konkret - vad kan hända? Sotaren kommer ändå en gång om året och fejar(?) rent?!


agnetasch

Andreas: Lugn, lugn, jag sopsorterar! Jag gör ungefär som kryddburken fast det är inte alltid jag har kompost på gång.

OK då, din är störst. Sopförbränninganläggning alltså ;D

kryddburken

Citat från: Andreas skrivet 2008-06-05 11:43
Kryddburken: Dalton måste vara sveriges vackraste och charmigaste avfallskvarn! :)


Jahadå, de är han nog! :-) Men om han är så miljövänlig vette sjutton! Som när han raskt slickade i i sig en tappad burk med jalapeno då vad det nästan så att vi funderade på att bygga ett hundhus åt honom!! Det är bra med husdjur som äter rester, då känner man sig själv inte så "slösig" när man slänger! Men maken hund till att äta ALLT har jag aldrig haft!

Andreas

:)

För den som vill fördjupa sig mer i det här med sopor släpps boken Skräp av frilansjournalisten Mattias Hagberg den 9/2. "I stället för att slänga soporna i soprummet la han dem i källaren. Redan efter några dagar började det lukta illa. Han plastade in allt ännu mer. Sedan började han väga soporna. Och mäta dem. - Efter elva dagar gav jag upp. Allt blev för stort, det stank och tog så mycket plats." http://www.gt.se/nyheter/2.1616/1.1243949/skrapbok
Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

Nu ska även mjuka plastförpackningar återvinnas. "Återvinn dina plastförpackningar. Det gör jag - för barnen och framtiden!" Så utropar Stefan Holm i en annonskampanj från förpackningsinsamlingen som ska få oss att börja sortera mjuka plastförpackningar.

Renhållningschefen Sven Tilly i Trelleborg tror inte på nån succe "- Mjukplast är svårt att göra rent och jag tror att människor kommer att fortsätta att paketera sina sopor i plastpåsar. Att använda papperspåsar är inget alternativ för de ska ju också återvinnas, säger han." http://www.trelleborgsallehanda.se/article/20081030/TRELLEBORG/185035075

Ja jag undrar just, i Holmannonsen står "Tänk på att ett kilo återvunna plastförpackningar minskar koldioxidutsläppen med två kilo!" Ett kilo återvunna plastförpackningar... hur många plastpåsar är det, vad väger en plastpåse?

Nån av som sorterar eller tänker sortera mjukplast?
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal