Vattnad fiskfié

Startat av kurt, 2008-05-08 16:14

Föregående ämne - Nästa ämne

kurt

GP har mätt vattenhalten i frysta fiskfiléer, producenterna tillsätter vatten och vattenbindande polyfosfater. Alltså samma sak som de gör med kött, charkuterivaror och kyckling:

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=360&a=418976

Andreas

Tack för länken Kurt! Fast om jag inte missat att läsa nåt så kändes det där med polyfosfater lite svagt, det är ju bara något de skriver om att det förekommer, inget de testat eller påvisat på något sätt.

Tabellen på svinn var mycket intressant http://www.gp.se/content/1/c6/41/89/77/0428fryst_fisk.pdf Bäst alltså Coops Tilapia med 6%. (Alltså inte bara Axfood som har Tilapia utan även Coop, den måste jag hålla utkik efter.) 27% vattensvinn på Findus torksfilé är ju helt horribelt.

Fast nu blev det vid närmare eftertanke snurrigt, är det alltid bra med så lite svinn som möjligt, eller är det kanske så att de som har väldigt lite svinn är smygpolyfosfaterade?  ???
Den som inte frågar får inga svar.

oyvindvagen

Om en nu absolut ska frysa fisk, köp färsk, titta och lukta på den, och frys den själv, så slipper en att den åkt jorden runt, findus fisk rensas i Kina och styckas/träs på spett i Thailand och skickas sen tillbaka, en båtresa som tar så lång tid att fet fisk egentligen borde bli havlrutten under tiden. Apdyrt är det dessutom, ofta finns det hela laxsidor att köpa för 60-70 kronor i kilot (tidigare i våras sålde COOP hela ekologiska laxsidor för 110 kronor kilot), brukar portionsdela och styckfrysa.

Kari

Hur tror Ni att de frysta räkorna i lösvikt är behandlade? Dom jag såg sist på Coop var nästan som stycke glaserade. Priset fick mig att rygga å! 189:-kg!! Storleken var 50/70 så det var ju bra iaf..

De färska som jag sett under sista veckorna är i storlek 90 (enligt mitt öga) och har kostat 69:- till 129:-kg. Utan vatten. Med hela fina spröt & ben.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal