Damerna gör jobbet, herrarna leker med elden - stämmer grillningsklyschan?

Startat av Andreas, 2008-05-14 08:35

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Nu är detta visserligen ett kåseri men det Eva Bergquist Anderssons skriver i Oskarshamns-Tidningen http://www.barometern.se/nyheter/oskarshamn/jag-ar-ingen-kottalskare(636726).gm är något det skojas mer eller mindre allvarligt om varje år: När är dags för grillparty är det kvinnan som handlar, fixar tillbehör, marinerar köttet, dukar, håller koll på mannen, dukar av och diskar medan mannan latjar med elden.

Är kanske detta något som faktiskt stämmer i stor utsträckning? Hur ser det ut hemma hos dig?
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Jodå, lite kan det nog stämma med detta kåseri
Som ensamstående gjorde jag allt inför en fest + att jag sedan grillade. När jag sedan flyttade ihop med mannen skulle vi dela på bördan. Naturligtvis tar han hand om grillandet som vore det en naturlag. Nu gör det inte så mycket, jag tycker det är roligare att ha "kallköket" än att elda kött men hade det inte varit så hade det blivit krig ;D

PS Snäll som han är hjälper mannen till med annat också.

annamaria

Nja...maken sköter grillen så långt kan jag hålla med. Om jag närmar mig den så tittar han på mig med onda ögat och ser ut att tänka "det där lilla gumman behövs det en karl till förstår du"  ;) jag fixar nog marinaden och tillbehören - och ger maken onda ögat " det där min käre make reder du inte ut...." Dukningen står nästan alltid maken för. Glasformgivaren i honom gillar att duka...Disken och barnen fixar vi ihop  ;D. Ja en bra fördelning tycker jag nog.

Dennis Lundin

Personligen har jag inga som helst problem att fixa alla tillbehör. Men det är ju roligare om man hjälper varandra. Själva grillningen är ju en ganska liten om än så viktig del. Men givetvis står jag inte och tittar på en köttbit utan att hjälpa till med övriga tillbehör. Men nu gillar jag ju att laga mat också iofs så kanske därför jag inte är rädd att ta i lite.

Men till viss del kan det nog stämma att sommaren och grillen är männens chans att visa att dom minsann och kan laga mat. :D

agnetasch

Citat från: Chilihouse.se skrivet 2008-05-14 23:19
sommaren och grillen är männens chans att visa att dom minsann och kan laga mat
Sen behöver dom hela vintern för att hämta sig till nästa gång ;D

Lisa H

Jpdå, det stämmer här, men jag har fått instruera lite, annars blir det en söndergrillad köttbit. Jag vill ha mediumkött, och det fick jag inte så ofta förut direkt. ;)

Johansson

Vi är tvärtom oftast, min fru gillar att exempelvis måla och liknande, själv står jag hellre i köket och lagar mat och bakar.. :) Så vid grillen sköter jag allt och ropar till frugan att maten e klar. Så där fyller vi väl kliche´kvoten..

kryddburken


Johansson

Undrar varför (de flesta) kvinnor inte vill grilla? Jag tjatar på min fru om hur lätt en gasolgrill är men hon bara inte vill. Fast hon är duktig på att laga mat..
eller är det en konspiration för att vi slashasar till män för en gångs skull skall hjälpa till med maten?? ;)

kryddburken

Enkelt svar på den frågan vi har fullt upp med allt runtomkring! ;-)
Personligen så gillar jag att grilla, då blir det så som jag vill ha det och man kan utöva alla tips och knep man får härifrån! Grilla är kul! Men jag hinner sällan så långt med allt som skall förberedas och fixas med vid sidan om!

mums

Skönt att vi sällan grillar, så då behöver jag inte svara på den frågan. Och om vi gör det så blir det el-grill. Och eftersom jag har el-behörighet så blir det jag som sätter i sladden.
Skämt å-sido, jag tror nog det stämmer, och tur är väl det, annars skulle det nog bli ganska smaklöst. En kolbit och en stor stark hade det nog slutat med. :D

Andreas

Johansson: Kvinnor kanske helt enkelt inte uppskattar smaken av grillat lika mycket som män?

Kryddburken: Men har det nånsin hänt att du grillat när mannen din varit hemma?

Jag kan faktiskt inte påminna mig om att jag någonsin sett damen i en parrelation stå för grillandet när mannen funnits i närheten... nån som har?
Den som inte frågar får inga svar.

jelvis

Citat från: Andreas skrivet 2008-07-29 09:30
Jag kan faktiskt inte påminna mig om att jag någonsin sett damen i en parrelation stå för grillandet när mannen funnits i närheten... nån som har?


Tja, min far lagar konsekvent inte mat alls så mor står för grillningen också.

Andreas

Ah en man som inte älskar att leka med elden och stå vid grillen, det måste väl ändå vara ganska unikt?! Har han kanske nån braskamin eller vedpanna att leka med istället? ;)
Den som inte frågar får inga svar.

jelvis

Citat från: Andreas skrivet 2008-07-29 16:39
Ah en man som inte älskar att leka med elden och stå vid grillen, det måste väl ändå vara ganska unikt?! Har han kanske nån braskamin eller vedpanna att leka med istället? ;)


Jag tror att han låter hustrun sköta den också. :-)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal