Presentation av te, kaffe och kryddbutiken Aromia.se

Startat av Lyman, 2008-06-17 12:41

Föregående ämne - Nästa ämne

Lyman

Aromia är ett familjeföretag som startades februari 2004 av Maria och Mattias Lyman.

Företaget är beläget i Tidaholm men har ingen fysisk butik. Produkterna säljs direkt från vårt lager genom webbutiken och per brev, fax eller telefonbeställning.

Vår affärsidé är att kunna erbjuda dig, var du än bor i Sverige, en välsorterad butik med produkter som höjer ditt välbefinnande.

I vårt sortiment finner du te, smaksatt kaffe, kryddor, naturgodis, ljus, hud&spa produkter, Hello Kitty, m.m.

Hög kvalitet, bra pris och snabba leveranser är vårt motto.

Välkommen in!
http://www.aromia.se

annamaria


Andreas

Välkommen till Matforum Lyman! Nåt jag funderar över är varför era kryddpaket innehåller glutamat..? http://matforum.nu/index.php?topic=380.msg16996#msg16996

AnnaMaria: Du fick väl ordentligt betalt för det hoppas jag? :)
Den som inte frågar får inga svar.

annamaria

Jag har fått reklam för min blogg. Förhoppningsvis fler besökare.

Lyman

Citat från: Andreas skrivet 2008-06-17 13:30
Välkommen till Matforum Lyman! Nåt jag funderar över är varför era kryddpaket innehåller glutamat..? http://matforum.nu/index.php?topic=380.msg16996#msg16996Då vi inte blandar våra kryddor själva är det svårt att undvika glutamat.  Då vi vet att många är rädda för glutamat försöker vi dock i största möjliga mån undvika E-620 - E625 när vi köper in nya kryddblanningar. Vi anger också alltid i innehållsdeklarationen på hemsidan och på kryddpåsen om den innehåller glutamat. 

Tidigare i år har vi svarat på frågor i Kryddburkns matblogg om just Glutamat. Ni hittar frågorna och svaren här: http://kryddburken.wordpress.com/2008/02/04/glutamat-leverantorer-pa-natet/

Andreas

Svaren i Kryddburkens blogg är på rätt väg men tråkigt att inget verkar ha hänt på fyra månader. Hur som helst bra om det nu verkligen som du säger blir av att ni rensar upp bland alla olika märkningar som exempelvis: "smakförstärkare glutamat", "smakförstärkare E621", "smakförstärkare W-621, E-635", "glutamat", men det är ändå som kund jobbigt att behöva lusläsa innehållsförteckningen på allt om man nu vill undvika glutamat (läs gärna den här tråden om glutamat också), varför inte markera ordet glutamat med rött i innehållsförteckningen eller införa en tydlig märkning med exempelvis en liten grön punkt på allt som garanterat inte innehåller glutamat?

Sen en annan fråga: när jag tittade på er glutamatmärkningsdjungel noterade jag att på vissa av era kryddor, exempelvis Brazilian Barbeque, Dipp Sourcream & Onion och Fisk & Skaldjur står där "GLUTENFRI", förvirrande - är inte kryddor i allmänhet glutenfria?
Den som inte frågar får inga svar.

Lyman

Att införa ändringar tar tyvärr lite tid.
Bra idé att markera glutamat med en annan färg. Vi bad om hjälp i enkäten hos kryddburken att tydlig göra märkning av glutamat och detta är faktiskt det första förslag vi fått.

Att det står glutenfri på endel och andra inte beror på vilken tillverkare de kommer ifrån. Endel har med detta i innehållsförteckningen andra inte.

Lyman

Citat från: Andreas skrivet 2008-06-19 11:42
Svaren i Kryddburkens blogg är på rätt väg men tråkigt att inget verkar ha hänt på fyra månader........


Vi har nu förtydligat kryddornas innehållsdeklaration i vår webbutik.
På en egen rad under kryddornas innehållsdeklaration står det nu om de innehåller glutamat.
Det går även att klicka på texten för att få mer info om vad glutamat är.
Se:
http://www.aromia.se/produkter/kryddora.htm
http://www.aromia.se/produkter/kryddorm.htmSnabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal