Streaky pork belly?

Startat av jelvis, 2008-07-12 15:10

Föregående ämne - Nästa ämne

jelvis

Hej!

Jag håller på att laga lite mer sichuanesiskt och hade tänkt att göra "Twice-cooked pork" imorgon. Problem uppstår som vanligt med engelska kokböcker och svenska styckningsdetaljer.

Receptet säger 350g "Streaky pork belly with skin". Är det någon som vet vad som avses? Streaky innebär förmodligen att det är både kött och fett à la bacon/sidfläsk men jag vet inte riktigt vad det motsvarar här.

Denna länk förslår bacon:
http://www.foodlexicon.net/speklapj.htm

Men jag tror inte att det är svenskt fuskrökt bacon vi pratar om heller.

Så här ser det ut i en bild på BBC.
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/database/caramelizedporkbelly_88739.shtml

Gilius

Hej,

Kvistar du upp till Widerbergs och köper en urbenad fläsksida med svålen kvar så ligger du rätt nära, jag har bara gått på bilden.

/gilius

jelvis

Tack Olle, om det är någon som kan kött så är det du. :-)

Ska passa på att pipa in om Widerbergs.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal