Säg det med en bild (ej matbilder)

Startat av Andreas, 2008-08-18 11:45

Föregående ämne - Nästa ämne

agnetasch

Men vilket vackert mönster han har på ryggen! Och yllestrumporna har han fått på sig inför vintern ;D

Andreas

Ha! Nästa gång jag ser en sån ska jag posta den till dig. :)

Mer från naturen: Igår såg jag denna gigantiska gräshoppa och idag för en liten stund sen denna unga herr älg, tyvärr började det skymma så bilden blev halvskum, men det är inte så jätteofta man kommer så nära älgarna att man kan fota dem, så det är lite kul ändå.
Den som inte frågar får inga svar.

Hasse

Här kommer en bild på Susanne, ett av mina husdjur.

Mickan

Om Susanne behöver vänner har jag ett par hundra utanför min lägenhet. Ett par av dem fryser ibland och tillbringar natten inne. Dom är inte alls otrevliga!
Video meliora proboque deteriora sequor

Hasse

Susanne har hur många kompisar som helst, och trots att jag sagt åt dem att de inte får vara inomhus, så struntar de gladeligen i mina förmaningar.    >:(

Mickan

Kolla om TBV eller Medborgarskolan har en kurs i spindelesiska. Du trodde väl inte att de fattar svenska!? ;D
Video meliora proboque deteriora sequor

Andreas

Fin bild Hasse! Vad är det för konstiga droppar i den?

Har du förresten nån aning om vad för slags spindel Susanne är?
Den som inte frågar får inga svar.

Hasse

Tack, Andreas! Bilden är mitt första försök att fotografera spindlar. Dropparna är vatten som jag sprayade försiktigt på nätet, men då blev Susanne sur och sprang omkring lite grand, så det var marigt med skärpan.

Men motivet gav mig mersmak. Bättre skärpa, mörkare bakgrund, snyggar pose på Sussi och mer spindelnät så kan det kanske bli riktigt bra.   :)

Biologi är inte min grej. Jag nöjer mig med att konstatera, att Susanne har åtta ben och därför är hon(?) en spindel.

kjpil

Här är en lite rolig teknik man kan använda. Det här är mitt första försök - det blev inte riktigt lika bra som jag hade hoppats, men nästa gång ska jag läsa på bättre.

Jag har i alla fall satt upp kameran på stativ och tagit två bilder, en över- och en underexponerad. Sen försökt slå ihop dem i photoshop för att få bra exponering på både himlen och naturen. För övrigt är ingen redigering gjort.

crlhrv

kjpill, har du provat photomatix pro för hdr-bilder? jag tycker att resultatet blir något bättre där än i PS.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Hasse

Läckert, Karl-Johan! Jag har sneglat på tekniken och är nyfiken på att prova själv. Problemet är att jag inte har Photoshop utan kör under Linux. Men GIMP lär också klara HDR-bilder med hjälp av någon plug-in.

kjpil

2009-09-20 16:44 #91 Last Edit: 2009-09-20 17:03 by kjpil
Tackar för tipsen crlhdrv, sitter och prövar nu men jag får inte till det helt - motiven är inte helt identiska. Jag förstår inte direkt helt hur photomatix arbetar - i photoshop har jag ju gjort det ganska manuellt mha lagermasker - på det sättet kanske jag förlorar detaljer iofs. Photomatix verkar inte klara att molnen har förändrats mellan bilderna, eller så är det jag som gör nåt fel? Ska göra ett test med lightroom också. Kanske läsa på hur man borde göra i alla program och göra seriöst test med bättre bilder :/

Testade photoshop cs3 automatiska hdr nu också.. vart inte lika bra

Hasse: har läst att en del tycker GIMP är bättre, jag har inte testat. Men tekniken i sig bode väl många program klara, är ju inte så avancerad frunktion om inte jag missuppfattat.

crlhrv

kjpill: hur stora steg har du mellan exponeringarna?
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

kjpil

Citat från: crlhrv skrivet 2009-09-20 20:23
kjpill: hur stora steg har du mellan exponeringarna?

1/30s och 1/320s tror jag exponeringarna på bilderna över är, och resten av inställningarna identiska. Finns det något särskilt som är rekommenderat (jag har bara chansat)?

Hasse

Hasse begrundar höstens ankomst...

agnetasch

Härlig bild! Jag gillar hösten. Är det svampjakt du är ute på?

PS Jag har fått i uppdrag att fråga chans på Susanne. Det är vår spindelgrabb Gustav som blev så förtjust när han fick se hennes bild. Han jobbar som lokalvårdare under vårt badkar o är nykter o skötsam. Han jobbar natt så det är lite svårt att fånga honom på bild, men jag ska göra ett försök så du o Susanne får se honom. Just nu sitter Susannes pin-upbild nere på golvsockeln i badrummet ;D

Hasse

Tack, Agneta! Ja, hösten är speciell. Rogivande på något sätt och samtidigt sörjer man att det dröjer så länge till våren.

Nej, det var ingen svampjakt. Efter en ovanligt jobbig arbetsdag tog jag kameran och körde en runda som ren terapi. Detta är en annan bild från min utflykt.

PS. Susanne hälsar att hon har en snubbe på lut, men kan tänka sig att fimpa honom för Gustav om han är riktigt stilig. Hon har nämligen alltid drömt om att få bo under ett badkar.  :)

agnetasch

Citat från: Hasse skrivet 2009-10-01 17:21
Hon har nämligen alltid drömt om att få bo under ett badkar.  :)
Ja, det är ju en dröm vi alla har. Eller?

kjpil

Jag vill gärna visa en bild jag blev mycket nöjd med som är rätt speciell enligt mig. Min dator har fått slita mycket med att få ihop den. Kan tyvärr inte bifoga den eftersom det skulle bryta mot forumregler för att över huvud taget se vad den föreställer. Orginalet är 34 800 x 2450 pixlar och 485mb och visar enligt mig Sveriges finaste plats 360 graders panorama vid en årstid då få varit där. En förminskad version på http://www.matvett.se/panorama360.jpg

Hasse

Jättefin!

Vad ska du göra med den? En panoramabild måste ju nästan skrivas ut för att komma till sin rätt.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal