Steka bacon

Startat av Hasse, 2008-08-26 23:41

Föregående ämne - Nästa ämne

Hasse

Köpte ett par paket billigt bacon, men när jag steker det så drar det ihop sig och blir pyttesmå krulliga skivor.

Gör jag något fel, eller är det dåligt bacon?

Rookie-T

Hur hårt steker du igentligen? Dom ser väldigt-väldigt välstekta ut. Klart dom drar ihop sig om man kremerar :P
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

Filippa

Tycker dom ser rätt bra och goda ut jag ? Fast jag gillar krispig bacon :-)

Rookie-T

Det där baconet skulle ju vara krispigt långt innan den där bilden togs :P

men visst. Välstekt bacon är gott det med.
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

Hasse

Jo, det är väl lite överstekt. Men det tog en liten stund att plocka fram kameran.

Fast faktum är att fläsket krullade ihop sig direkt när det hamnade i pannan. Så har jag aldrig sett bacon uppföra sig förr.

Jomael

Har du kvar några ostekta skivor? Testa att göra i ugnen, sååå smidigt och håller sig väldigt raka och fina :)

agnetasch

Citat från: Hasse skrivet 2008-08-27 16:37Så har jag aldrig sett bacon uppföra sig förr.
Vad var det för fabrikat? Har du köpt det förr, var det bara detta paket som uppförde sig konstigt? Har paketet varit fryst? Då kan baconet uppföra sig lite konstigt fast inte på detta viset.

Hasse

Minns inte fabrikatet och har tömt soporna. Det är förmodligen tyskt för det är köpt på Lidl. Men baconet var fryst och snabbtinat i ljummet vatten. Det skulle ju kunna vara en orsak.

Andreas

Förstår inte riktigt på vilket sätt frysningen skulle ändra baconets krullningsegenskaper?

Citat från: Jomael skrivet 2008-08-27 18:04
Har du kvar några ostekta skivor? Testa att göra i ugnen, sååå smidigt och håller sig väldigt raka och fina :)


Vilken ugnestemperatur använder man? Stänker det inte flott i hela ugnen då? Går det att få lika knaprigt och gott i ugnen som i stekpannan?
Den som inte frågar får inga svar.

Rookie-T

Jag har kört bacon i ugnen 1 gång med dåligt resultat. Igentligen så borde det gå jävligt bra att göra så men mina blev lite transparenta i fettet och sladdriga som vid alla grönsvansade isbjörnar. men som sagt. Jag gjorde nog väldigt fel. (bakfull på en söndag)

53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

Jean

Bacon i ugnen intressant, vad har man för temperatur grilläge?

Jomael

Jag brukar köra, i kanske 175 graders värme, om ens det.. Oftast blir det att ugnen är nästan kall när jag stoppar in, vrider upp värmen till 175 och tar ut dem när de är klars :D. Det går väldigt snabbt och väldigt behändigt.

Jag använder mig av teflon-smörpapper om det kan ha någon betydelse. Skivorna blir väldigt raka och fina och man slipper steka :)

Jean

Ska absolut prova. Jag har teflon-smörpapper hemma, fick det av viktväktarna.
De ska bara veta vad jag använder dem till nu för tiden :)

JoJo

Jag brukar också köra i ugnen när jag ska ha lite mer bacon än ett paket. Skvätter kanske lite men man inte trycker upp värmen till max går det bra Jag brukar dock köra på ganska hög temperatur ~225 grader. Blir kanske bättre om man kör på 175, men jag vill ha mitt bacon fort. :)

agnetasch

Har man bråttom kan man ju steka bacon i micron också.

Andreas

Blir baconet knaprigt i micron? Inte utan sån där crisppanna väl?

Citat från: Jomael skrivet 2008-09-01 20:12
Jag brukar köra, i kanske 175 graders värme, om ens det..


Men blir baconet alltså riktigt knaprigt och gott vid bara 175 grader?
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Citat från: Andreas skrivet 2008-09-03 10:31
Blir baconet knaprigt i micron? Inte utan sån där crisppanna väl?

Lägg några skivor mellan hushållspapper o kör i micron ska du få se på krispigt bacon :D

Nico

 Vill du ha bacon som inte krusar sig så prova att köpa något som kallas Stekfläsk 8) Annars så kan du prova att steka på lägre värme, ofta får jag "plattare" skivor då :P
Lök? är det en rätt?

crlhrv

bacon på lite papper och in i micron, blir suveränt varje gång.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

Hmm jag provade precis ugnssteka bacon på 175°C, det blev lagat men inte alls knaprigt. Eller jo förresten där fanns möjligtvis en liiiten förnimmelse av knaprighet på ett ställe. Kanske blir det mer knaprigt på högre temperatur?
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal