Bröd i påsar gjorda av kanelolja håller 10 dar längre

Startat av Andreas, 2008-09-03 12:41

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Enligt vetenskapsradion i P1 har Spanska forskare kommit fram till att bröd i påsar gjorda av papper med kanelolja håller sig 10 dar längre jämfört med vanliga papperspåsar. "Mögel hålls idag i schack genom bland annat kemiska konserveringsmedel. Men så kallade aktiva förpackningar, som alltså angriper bakterier och mögelsporer, kan vara ett bättre alternativ."

http://www.sr.se/cgi-bin/p1/program/arkiv.asp?ProgramID=406&formatID=1&nyheter=1&Artikel=2289518

OK brödet möglar inte men hur gott är det efter 10 dagar?
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal