Hjälp: Insaltning av skinka

Startat av Marit, 2008-10-20 13:39

Föregående ämne - Nästa ämne

Marit

I lördags gned jagi n nyslaktad skinka med salt-sirap.salpeter-krydd-blandning. Idag är det dags att lägga över skinkan i saltlake. Det är dock saltblandning kvar i botten på grytan där skinkan har legat och den har dessutom saftat sig en hel del. Ska det vara kvar eller ska jag diska ur det innan jag häller på saltlaken?


Hasse

Jag är ingen storsaltare, men jag hade diskat ur det.

(Om du inte redan känner till det, kan jag tipsa om att inte använda en gryta av aluminium eftersom saltet angriper metallen. Rostfritt av bra kvalité funkar, men en hink av livsmedelsplast är kanske det bästa.)

Marit

Tack för ditt svar Hasse!
Jag hann inte se ditt svar så skinkan fick behålla saltet. Ja är heller ingen storsaltare men med hela skinkor har jag inte vågat exprimentera.
Vad är livsmedelsplast? Nu har man ju huvudet fult med Bisfenol A-varningar ...
Grytan den ligger i är nog av aluminium, den är misstänkt lätt för att vara så stor. Jag har ärvt den förstås, och det har nog legat skinkor i den förr för den är lite gropig i bottnen.
Så jag är definitivt intresserad, var kan man få tag i en hink av livsmedelsplast, tror du/ni?

Hasse

Så stora bitar som hel skinka har jag aldrig saltat, så jag klarar mig gott och väl med en rejäl rostfri bunke.   :)

Livsmedelsplast är helt enkelt plast som är godkänd för att använda tillsammans med livsmedel. Nima Maskinteknik AB[1] säljer sk. charkbackar av livsmedelsgodkänd plast. Prisexempel: en back som rymmer 40 liter kostar 195 kr.http://www.nimaab.se/

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal