EdgePal slipverktyg

Startat av Thomas2, 2008-10-13 02:05

Föregående ämne - Nästa ämne

Thomas2

CTL SmokeStone heter vårt företag.

EdgePal är ett "familjenamn" för våra slipverktyg, du hittar oss på www.edgepal.com

Vi försöker se på slipning av eggverktyg från en praktisk synpunkt. Vi tänker som så att eggverktyg blir slöa när man använder dom. Man använder dom oftast utomhus. Den plats där eggverktygen blir slöa är den viktigaste platsen att få dom vassa igen - för arbetet som gjorde dom slöa är knappast precis färdigt när verktyget blev slött.

Därför tillverkar vi små verktyg, dom ryms i fickan eller i ett litet fodral, alltså, dom är medtagbara ut i skog och mark. Det tycker vi är praktsikt.

Vad kan våra slipverktyg göra? Är dom som alla andra slipverktyg?
Alla våra slipverktyg har fritt inställbar slipvinkel, det är vi ensamma om att ha - därför är dom inte som alla andra slipverktyg.
I och med att slipvinkeln är fri kan du slipa många olika slipvinklar = många olika knivar - med samma slipverktyg. Vi använder en slipvinkelskruv. det är vi också ensamma om.

Alla våra slipverktyg kan även slipa konvexa eggar, det är vi också ensamma om. Vi har löst tekniskt hur man slipar konvexa eggar - i alla dess olika kurvor. Lösningen var enkel när vi väl kom på den. Vi använder en böjd styrpinne. Då gör brynet en kurva. Ju högre man skruvar slipvinkelskruven ju brantare blir kurvan.

Vårt slipverktyg IcePal slipar isborrsskär. Alla isborrsskär. Det är det enda slipverktyget i världen som kan slipa isborrsskär. Dom anses ju vara omöjliga att slipa eftersom dom har 3 dimensioner (knivar har bara 1 dimension på eggen). IcePal gör alltså det omöjliga mycket enkelt. Med IcePal kan man slipa sin isborr ute på isen medan man fiskar. Kan det bli enklare?

Vi har även konstruerat världens första slipverktyg för yxor, AxePal. AxePal slipar både rak och konvex egg på alla yxor, oavsett storlek.

Alla våra slipverktyg tillverkas i Sverige - och i rostfritt stål.

Vi försöker alltså lösa alla slipproblem som finns och betar av dem ett efter ett.

Hittills har vi arbetat från praktisk användarsynpunkt utomhus. Nu kommer vi snart med en bänkmodell som slipar köksknivar. Alla köksknivar, både rak och konvex egg. Det heter EdgePal Chef - men vi återkommer om Chef lite senare.

Thomas / edgepal

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal