Vad gör induktionshällen så dyr?

Startat av Anna, 2008-11-09 17:37

Föregående ämne - Nästa ämne

Anna

Vad är det egentligen som gör att det skiljer så mycket i pris mellan en vanlig glaskeramikhäll, och en induktionshäll? Är verkligen en amatör på området, skall villigt erkännas, men har funderat en del på detta och inte lyckats hitta något bra svar. Är tekniken verkligen så pass mycket mer avancerad än en vanlig häll? Dyra tillbehör eller dyra komponenter? Något annat? Någon som kan upplysa mig?

/Anna

ivanl

Är nog egentligen mest en marknadsföringsfråga. Anses idag lite lyxigare och då kan man ta mer betalt, sen har säkert tillverkarna tjänat in investeringarna i vanliga glaskeramikhällar på mycket större volymer än så länge.
Du sparar några kronor på lägre elförbrukning, exakt hur mycket beror förstås på hur mycket du använder spisen, men induktionshällen är överlag 30 - 40 procent snålare.

Den stora fördelen med induktion är tid och precision - det kokar upp mycket snabbt och du kan styra värmen på sekunden. Även säkerheten är bra - att det inte blir varmt om man skulle råka lägga handen på plattan.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal