Tråden om tillbehör

Startat av Karl, 2008-11-10 21:05

Föregående ämne - Nästa ämne

Karl

Ett gott tillbehör kan ju vara lika gott som huvudproteinet själv. Ett par perfekt kokta primörer till en halstrad gös med beurre blanc eller kanske ett par 3-stegs pommes frites till en bit entrecote av högre kvalitet och lite bearnaisesås. Såserna och tillbehören på dessa talrikar är för mig lika viktigt som fisken och köttet, just för att de är bra tillbehör.

Vad har ni för tillbehör till era proteiner, tillbehör som är värdiga att slängas in med fina ingredienser?

Kanske kan vi sammanställa en go-to lista när man vet vad man vill äta för huvudråvara men inte vad man vill ha till?

Jag börjar.
Potatisterrin
Potatisgratäng
Pommes Frites
Potatismos
Risotto
Perfekt tillagade primörer
Smörstekta Kantareller

Såser och röror är också intressant.


ena

kokta rotsaker i tärningar som man sedan steker i riktigt smör, med ett gott örtsalt, peppar o lite honung. Sen en mild senapsås på Dijonsenap till...

Eller varför inte bara ugnsrosta rotsakerna...

En kall sås med creme fraiche, finhackad röd lök, finhackad paprika, hackade blandade örter och salt o peppar passar till det mesta ;) vill man kan man faktiskt värma på den såsen försiktigt också :)
man kan prova allt -minst en gång!!;)

agnetasch

Om man inte äter potatis/rotfrukter, ris eller pasta är tillbehörsfrågan ännu svårare. Sallad lessnar man snabbt på. Några tips på den fronten tro?

syntetica

salladen är ju så bra då man kan variera den i så himla många olika varianter, ett tips om man har dålig fantasi är att det finns färdiga blandningar, iaf på vårat ica :D

agnetasch

Färdiga sallader går tyvärr bort. Jag har alldeles för dålig erfarenhet av dessa bakteriebomber :-\

Nilsson

Dauphinepotatis är gott....
I övrigt kan man väl nämna ris, vete, havre och såna roliga sydamerikanska quinoa.
Vanlig kokt mathavre är underskattat.
Älgfilé tillagas gott och enkelt genom att man slår på spisen, ställer dit pannan och visar pannan för filén innan den tunnskivas och äts.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal