Fläskytterfilé - Dafgård Brasserie (3/5)

Startat av Andreas, 2008-11-26 15:47

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Fläskytterfilé med svamp- och tryffelrisotto, balsamicosky, grillad paprika & spenat

Det här är första rätten ur Dagfgårds nya serie Brasserie jag provar. På förpackningen står "Familjen Dafgårds Brasserie är en serie rätter för dig som uppskattar riktigt god mat. Råvarorna är valda med ett rejält knippe omsorg och tillagade med en stor nypa kärlek. Fryst färdiglagad mat som inte bara sparar tid, utan också kan ge en fantastisk smakupplevelse."

Enligt anvisningarna  skall maträten värmas "ca 8-9 minuter". Jag värmde i 8 och se på bilden nedan så tråkig risotton ser ut med den torrbrända kanten. Fel i anvisningarna? Oavsett det ger hela rätten ett platt-trist-visset intryck trots färglad spenat och paprika. Men man kan inte anklaga Dafgårdarna för att maten ser roligare ut på förpackningen, där har man nämligen nu slugt satt dit texten "Serveringsförlsag" i nedre högra hörnet. Eller förresten kanske man visst kan klaga, för jag skulle vilja se någon lyckas ta den mat som levereras i förpackningen och flytta den från det svarta ättråget till en tallrik och få det att se ut som på deras serveringsförslag.

Om att Dafgård väljer att kalla sin vattenmarinerade fläskkotlett för fläskytterfilé kan man säga mycket men jag nöjer mig med att säga att den smakar helt OK, dock är den inte på något sätt bättre än en vanlig hederlig stekt icke-mörad fläskkotlett. Risotton är bra, grönsakerna smakar faktiskt nånting och såsen är god och fyllig. Sammanfattningsvis smakar detta ganska bra för att vara färdigmat men någon fantastisk smakupplevelse för dig som uppskattar riktigt god mat är det inte.

Innehåller jästextrakt.

Ja det var så sant förresten, kontrollvägde kotletten och vågen stannade på 71 gram. Enligt förpacknigen är den totala vikten 350 gram och köttmängden 20% vilket skulle betyda 70 gram kött. Å andra sidan är köttet fyllt med vatten och karragenan så jag vet inte om jag egentligen tycker att innehållsdeklarationen stämmer.

¤ Utseende 2/5
¤ Konsistens 3/5
¤ Smak 4/5
¤ Helhetsbetyg 3/5
Den som inte frågar får inga svar.

syntetica


Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal