Magnetlist

Startat av Johan_, 2008-11-05 18:47

Föregående ämne - Nästa ämne

Johan_

Jag söker efter en magnetlist. Vill ha en som magneterna är dolda inne i och tillverkad av trä. Jag är lite försiktig med mina knivar och vill inte ha dem mot metall och tycker inte det är speciellt snyggt med gummi. Söker en som är runt 40-50cm. Har hittat en från type 301 Porsche men har ingen större lust o betala mellan 700-1000 kr. Någon som vet om det finns några andra? och i så fall vart? Funderar annars på att fixa ihop en själv men har kollat runt lite och vet inte vart jag kan få tag på lämpliga magneter. Någon som har tips om detta uppskattas oxå.

Andreas

Jag har en helt slät knivlist i rostfritt och tycker det fungerar bra (minns tyvärr inte var jag köpte den), har då efter några års användande inte märkt att knivytan skulle försämras på nåt sätt men då är jag också ganska försiktig när jag tar och sätter dit knivarna, lägger dit baksidan först och liksom vrider dem på plats (egentligen mest för att inte skada eggen).

Ett sätt att få tag i lämpliga magneter kanske kunde vara att köpa en riktigt billig knivlist från Clas Ohlson eller liknande och bygga in den?
Den som inte frågar får inga svar.

Patrik H

Dom rostfria är snygga, har också ett sådant och märker inte att knivarna tar skada av det. Har haft knivblock tidigare men det var alltid ivägen och tog sån enorm plats. Supenöjd med mitt rostfria. Vilket meck, att bygga själv och köpa in material och hålla på. Det finns ju att köpa för strax över 100-lappen i oljad ek.

/patrik


Andreas

Var hittar man en magnetlist på 40-50 cm i oljad ek för strax över 100-lappen?  ???
Den som inte frågar får inga svar.

dePaul

Citat från: Andreas skrivet 2008-12-12 08:18
Var hittar man en magnetlist på 40-50 cm i oljad ek för strax över 100-lappen?  ???
http://hemmakocken.nu/?artnr=81308

Alan

Hej!

Tycker ni att magnetlist är en bra förvaring av knivarna? Jag kör i dag med ett gammalt träblock men skulle vilha ha något annat.... letade i forumet men hittade ingen tråd om olika alternativ för knivförvaring.

dePaul

Citat från: Alan skrivet 2008-12-12 13:33
Hej!

Tycker ni att magnetlist är en bra förvaring av knivarna? Jag kör i dag med ett gammalt träblock men skulle vilha ha något annat.... letade i forumet men hittade ingen tråd om olika alternativ för knivförvaring.
Det har ibland talats om att magneter påverkar stålet på ett negativt sätt men ingen har kunnat bevisa det. Personligen tror jag inte på det.

Jag kör med magnetlist och det funkar ypperligt. Man skonar kniven effektivare än i ett block där själva eggen blir utsatt för ett visst slitage.

~Paul~

Johan_

Magnetlist funkar perfekt. Dessutom tar det ju inte upp en massa utrymme på bänken och är i min mening mer hygieniskt än ett knivblock. Jag har läst runt på nätet en del och inte hört någon som sagt att själva magneten skadar kniven. Det enda jag läste på något forum som skulle kunna vara något negativt är att magneten kan göra knivbladet lite magnetiskt, vilket gör att små metallspån kan fastna på kniven vid tex slipning enligt den som skrev inlägget kan dessa vara lite svåra att få bort. Jag har inte haft min list så länge så har hittills bara sett fördelarna. Dessutom tycker jag att det är snyggt och jag gillar hur mina knivar ser ut så det är roligt att de syns ordentligt.

crlhrv

jag sätter in mina knivar uppochned i knivblocket för att slippa nöta på eggen. funkar tiptop.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

bryggens

Hur får du ner skaften  i blocket? Är det inte farligt att ha bladen uppåt? ;D ;D

Johan_

Nöta på eggen är inte det största problemet med ett knivblock. De kan även bli riktiga bakteriehärdar.

Alan

Tack för svaren, då blir det en list :-)

Andreas

Jonas: bra poäng där med bakterierna! Kanske borde man även rengöra sin magnetlist nån gång då och då? Det har jag aldrig tänkt på.

dePaul: 110 kronor är mycket bra pris för 40 cm magnetlist i ek. Men jag undrar jag om det är en hund begraven, en 50 cm dito kostar 850:- i samma butik..?

Igår på kökskedjan Inspiration såg jag en smart variant på magnetlist jag inte sett förut, den är liksom veckad så man får plats med många knivar på ett litet utrymme. Finns det att få tag i enligt samma princip fast i trä?
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

Jag har en specialdesignad list som sitter längs med ett köksskåp, knivarna sitter mycket säkrare än på en magnetlist, men ändå i fria luften. Här är en bild från förra köket, då satt den på väggen:

http://photos1.blogger.com/img/254/3653/640/knives1.jpg
Anne's Food - min matblogg

Johan_

Andreas: Jag köpte den magnetlisten för 110:- och har inte kunnat finna något problem med den. Vet inte vad som skiljer mot den dyrare, kanske ingår knivarna i den? Men det står inget om det i beskrivningen

Patrik H

Ang. magnetlisterna från hemmakocken. Det är fel bild och text på den dyrare varianten. Magnetlisten för 110:- i butiken är från Exxent och har 5 st magnetknappar inbyggda i listen. Den för 850:- är från Porsche och 50 cm lång med en hel genomgående magnetlist i hela stycket.  Två olika lister helt enkelt men fel upplagdt på sidan, ska justerar och tack för synpunkter


Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal