Familjen Dafgård - Köttfärspaj, fullkorn m fetaost och grillade grönsaker

Startat av Lucy, 2008-04-03 16:40

Föregående ämne - Nästa ämne

Lucy

Betyg: 1/5

Tyvärr saknar jag digitalkamera så kan inte bjuda på någon bild men pajen ser utseendemässigt faktiskt rätt likt ut bilden på paketet. Smakmässigt är det dock rena torkan!! Torr deg som ändå smakar oljigt och kanterna på pajen är så hårda att pajen håller på att trilla av tallriken när man ska skära i den... Konsistensen på innanmätet är som äggstanning och smakar verkligen inte mycket för världen, kan varken känna någon särskild köttfärssmak eller fetaost, det enda som sticker ut är några squaschbitar, helt klart ett riktigt lågvattenmärke. Tror att Dafgård borde kika lite på Felix recept på pajer, deras fullkorn är riktigt goda!
Tack för välkomnandet till forumet Andreas förresten, jag är inte inne så ofta...

Utseende: 4/5
Konsistens: 1/5
Smak: 1/5
Helhetsbetyg: 1,5/5

Andreas

Inte inne så ofta men när du väl är här så serverar du en färdigmatsrecension, tack så mycket för det för det är något jag verkligen uppskattar (recension alltså inte färdigmat)! Riktigt kul att du skriver att squashbitarna är något som sticker ut, squash är ju inte världens mest smakrika grönsak direkt så det måste verkligen betyda att det andra är smaklöst.

Men jag tror bestämt att jag också tuggat i mig den här pajen, vi får väl se om jag tycker som du när jag hinner renskriva mina anteckningar! ;)
Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

Hoppsan de anteckningarna hittade jag inte direkt i en handvändning (från december förra året!!!)... men idag så:

På förpackningen syns en tjusig paj med fin gräddning och röda och gröna färgklickar men i verkligheten är pajen alldeles ovanligt trist jämnbrun.

Degen är tjock och aningen seg. Enligt innehållsförteckningen är där 24% deg vilket är alldeles för mycket. Fyllningen är en jämntjock röra som smakar köttfärs och lite syrligt. Detta är inte gott och faktiskt så trist att smakbetyget snuddar på en etta. Kanske skulle använt Natascha Peyre-frasen här istället.

Förstår inte varför pajen levereras i folieform, dels kan man inte köra formen i mikron och dels är det resursslöseri.

Innehåller dessutom jästextrakt.

¤ Utseende 2/5
¤ Konsistens 2/5
¤ Smak 2/5
¤ Helhetsbetyg 2/5
Och nu när jag jämför vad vi skrivit så var vi rätt överens om smaken men du måste ha fått en bra mycket tjusigare paj än mig...
Den som inte frågar får inga svar.

syntetica

tyvär så ser pajerna oftast väldigt oapptitliga ut, men jag tycker dom flesta pajerna faktist går att äta

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal