Hemlagad majonnäs

Startat av agnetasch, 2009-01-20 12:11

Föregående ämne - Nästa ämne

Kapten

Om du vill få en mindre känsla av olja i munnen så tillsätt någon matsked vatten. Det innebär dock att du kan få i mer olja i majonnäsen också men det minskar smaken av olja. ;)

StefeV

Märkligt att ingen nämt lite rivet citronskal i Citron majonäsen.. det ger en betydligt angenämare citronsmak tillsammans med saften frånb en citron.. Lime fungerar även det kanon..

Skogis

Konstigt att jag missat den här tråden.

1 helt ägg
1 msk äppelcidervinäger
1/2 tsk dijonsenap
1 krm salt

Kör i mixern och stråla ner 4 dl neutral olja.

Vit som snö, lagom fast och helt makalöst god.
Vill man kunna skära kuber av majonnäsen tar man 5dl olja istället för 4.

Har kommit fram till att det inte går att dubbla receptet, utan man får köra 2 satser om man vill fylla den stora burken. Vatten är absolut tabu, majjon sätter sig inte om det är ens en gnutta vatten i mixern.

Har provat med balsamicovinäger men majjon blir ljust chokladbrun så det var inte så tilltalande, har även testat med risvinsvinäger, det gick ann men äppelcidervinäger är klar godast!

Antipotatis

Citat från: Skogis skrivet 2016-03-23 21:27
Har provat med balsamicovinäger men majjon blir ljust chokladbrun så det var inte så tilltalande, har även testat med risvinsvinäger, det gick ann men äppelcidervinäger är klar godast!


Prova med vit balsamvinäger, det blir perfekt.

Skogis

Jodå, vit balsamicovinäger har också provats.

för egen del är det äppelcidervinäger som gäller.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal