Vad drack du för vin senast? Var det gott och passande?

Startat av Andreas, 2009-01-23 10:14

Föregående ämne - Nästa ämne

CII

Citat från: Morsan skrivet 2009-08-30 01:19
Leth Grüner Veltliner 2008, till hummer.
Det här kan bli ett nytt husvin. Positivt överraskad. Det passade bra till också.
http://desbonsvins.wordpress.com/2009/08/29/hummer-leth/
Ja, visst är det gott. Det har varit vårt vita husvin i sommar!

Mickan

Citat från: Pokol skrivet 2009-09-02 11:03
Rudi Pichlers  Grüner Veltliner Smaragd Terrassen ett vin som verkligen stod ut med sina dofter av kiwi, örter och mineral. Smaken var perfekt balanserad och verkligen höjde maten till skyarna. Valet att servera pilgrimsmusslor till detta vin var genialiskt

http://sybariterna.blogspot.com/2009/09/rudi-pichler-2007-gruner-veltliner.html


Gratulerar! Detta är ett underbart vin. Pichler vet vad han gör. Jag har haft förmånen att dricka ett par av dem. 
Video meliora proboque deteriora sequor

Pokol

Citat från: Mickan skrivet 2009-09-02 19:52
Gratulerar! Detta är ett underbart vin. Pichler vet vad han gör. Jag har haft förmånen att dricka ett par av dem. 

Ja verkligen, måste smaka några fler varianter inom kort.

Pokol

I helgen var jag bara tvungen att testa ett av de viner jag inhandlade från Vinik, Mas des Chimères årgång 2007, ett vin som jag har ganska höga förväntningar på.
Det var verkligen jättegott, ett vin som jag starkt rekomenderar

http://sybariterna.blogspot.com/2009/09/mas-des-chimeres-2007.html

Ia

Just nu dricker jag ett Torresvin. Riktigt gott! Har övergått från Italienska viner till SPANSKA :)
http://iasmatblogg.blogspot.com/2009/09/torres-gran-sangre-de-toro-reserva-2686.html
Är det ngn annan än jag som gillar dessa viner!?
Ia´s Matblogg

Mickan

Ia!

Jag tycker att tidigare årgångar, runt 1995, var bra men att de tappat en hel del. Jag har svårt för spanska viner generellt men hittar en pärla då och då.
Video meliora proboque deteriora sequor

Red Scream

Senast blev det Pascal Jolivet 2007 Sancerre, som är en god och trevlig savvie från Loire. Fast jag saknade mycket av nässlorna, krusbären och vinbärsbladen! Men om ni vill ha en välgjord sauvignon blanc från Loire med hög syra och avstämda smaker, då funkar den här bra.

Morsan

Igår provade jag en massa vin och älskade Baigorri Reserva 2004, skönt animailsk.
Även Sondraia 2006 var en läckerbit och typiskt supertoscansk.

Ia

Val delle Rose Morrelino di Scansano. Ett vin som verkligen växte och var otroligt gott till maten! Sånna viner är spännande!! Me like :)
http://iasmatblogg.blogspot.com/2009/09/val-delle-rose-morrelino-di-scansano.html
Ia´s Matblogg

Red Scream

I fredags och lördags blev det Emrich-Schönlebers Monzinger Halenberg Riesling Spätlese 2007. Ganska söt men med friska syror. Supergod! Honung, persika och ananas i härlig kombo. Bäst efter ett par timmar i karaff eller ett dygn i öppnad flaska i kylskåp.

Filippa

igår fick jag prova Saltå Kvarn Riesling (beställningsvara på Systemet 134kr) , inte så blommig i smaken men frisk, inte så stor syra utan ett trevligt vin till lite fisk, lättare kötträtter eller kanske kyckling. Som bara prova-på-vin utan mat var det också alldeles utmärkt.

kjpil

Igår blev det Masi Campofiorin, rött kryddigt som var fantastiskt gott, rekommenderas. 105:-. Jag åt ett långkok på högrev och rödvin med avorioris till - passade bra tyckte vi.

Mickan

Igår åt vi getostmousse med balsamicoglaserade fikon till förrätt och därefter stekt biff, rotfruktsgratäng och en sås med trattkantareller, lingon och konjak. Till detta drack vi en Côte du Rhône Combebelle inhandlad i somras. Det passade perfekt!
Video meliora proboque deteriora sequor

Ia

Jag drack La Chasse du Pape Chardonnay. Det var väldigt enkelt. Jag hittade en flaska i kylen, vet inte hur den hamnade där. Någon som vet vad den kostar? Artikelnr?Jag har försökt att googla, men hittar den inte..

http://iasmatblogg.blogspot.com/2009/09/la-chasse-du-pape-chardonnay.html

Ia´s Matblogg

Ia

Jag drack MASI MASIANCO PINOT GRIGIO VERDUZZO 2008, (2415) 83:- till en laxpasta med hummersås! Denna kombination rekomenderas starkt! En höjdare!
http://iasmatblogg.blogspot.com/2009/09/masi-masianco-pinot-grigio-verduzzo.html
Ia´s Matblogg

kjpil

Igår drack vi Barone Ricasoli till fetaost- & spenatpaj.
Vinet är otroligt gott för sin prisklass, 219:- för en bag in box. Finns tyvärr inte på flaska här i Umeå.

Morsan

Drack en massa gott i till fredagens middag. Standardrosé från Billecart-Salmon, lagrad c:a 5 år. Fantastiskt mumsig, med fina vildhallontoner och perfekt tilll anklevermousse med grantäppelsirap på stekt surdegsbröd.
Till lammstek med gremolatamarinad (senap, persilja, citronzst, olivolja, salt, svartpeppar,mynta och rosmarin) var dt bästa vinet Cape Mentelle Cabernet Merlot "Trinders" 2002 fantastisk. Alla gissade faktiskt på Bordeaux. Skön, stram och elegant och med fin ceder-och svartvinbärston. Baigorri 2004 var helt underbar också. Men denna gången inte alls lika utvecklad. Mycket tydligare mocka-och nougattoner.
Grande Reserve 2003 från Domaine Pouderoux till hallontryffel. Klockren kombination. Den söta grenachen hade uttalade hallontoner även i sig.
Kommer att skriva lite utförligare på bloggen sen.

Kari

Som svar på frågan i denna tråd ;)

Turntable Chardonnay 2008, ja & ja till klassikern räkor med tillbehör och bästa sällskapet ;)

Mer på min blogg om man vill: http://receptomaten.blogspot.com/2009/09/turntable-chardonnay-nytt-pa.html

Edit: Bild

Anna

Albali Crianza till dessertostar (brie de meaux + Saint Albray) och gott bröd. Passade bra om än inte klockren kombination.

Fröken Dill

La chasse till hemlagad lasagne!
http://www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=2024&Butik=0&SokStrangar=
Ett mycket prisvärt vin, passar perfekt till pasta. När jag gick på vinkurs för några år sedan provade vi massor med viner och "La chasse" hörde, trots det låga priset, till de absolut godaste.
Tycker fröken Dill

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal