Vad drack du för vin senast? Var det gott och passande?

Startat av Andreas, 2009-01-23 10:14

Föregående ämne - Nästa ämne

MiGa

Cháteau L´Ermitage de Bel-Air 2006 Pomerol avnjöts till helstekt ryggbiff och ungsrostade rotfrukter.
Mycket gott vin som var köpt förra året i Danmark.

Morsan

Smakade ett gäng Bierzo-viner idag. Fortfarande inte min grej.

Mickan

Blason Mâcon-Villages Chardonnay från Bourgogne. 73 kronor är ett oerhört bra pris för det här vinet. Toner av päron, pomerans och aprikos. Passade toppen till snacks i form av getostmuffins och följde sedan med till kvällens lax.

Köp!
Video meliora proboque deteriora sequor

Kari

Testade Paul Sapin, den röda i PET-flaska, en andra gång. Många solar även denna gång.
Någon annan som vågat sig på denna?

Fredrik Goldhahn

Har fastnat för Gnarly Head - Vintage 2007 Old Vine Zin från Lodi, California Zinfandel. Kostar 89 kr/ flaskan. Passar speciellt bra till vitlökskryddade kötträtter. Nästa gång köper jag en hel låda!
Fredrik Goldhahn
http://www.eventkock.se

MiGa

Till kvällens köttgryta drack vi Perdera  nr 6026 som passade bra till maten.
Drack samma vin till grillat i somras tyckte det var gott då också.

Mickan

Igår blev det Penfolds Hyland. Passade jättebra till hemgjorda hamburgare (den nyanlända färsen av hängmörat naturbeteskött!). Hamburgaren åt vi i hembakt ciabatta och tillbehör blev bl a klyftpotatis och coleslaw med en gnutta vitlök vilket gjorde det hela till en kanonmiddag!
Video meliora proboque deteriora sequor

Ia

Velletri Riserva 2004. Den var varken god eller ickegod. Inget jag kommer köpa igen.
Ia´s Matblogg

Pokol

Gigondas Tradition Le Grand Montmirail 2007 (nr 99367) från Domaine Brusset. Jag fick ta del av detta då jag hälsade på hos grannen, tänkte att jag skulle få en kopp kaffe men fick ett glas gott vin istället, inte dumt. Det var lite ungt men det fanns ordentligt med mörka bär i både doft och smak, den var lite eldig i doften och passar säkert för lagring i några år.(80)

MiGa

I helgen blev jag sugen på grillat så det blev karrè på grillenoch rotfrukter i ugnen.Till det Drack vi ett vin från Kalifornien McManis Petite Sirah 2008 nr 6520.

Ett riktigt gott vin som passade bra till maten :)


Pokol

Espelt Solivent 2006. Doften är mycket örter, kaffe och jordgubbar Smaken var överraskande stor med trevliga strama drag och göttiga syror. Drag åt kafferost, sommarbär även här. Ett ganska bra köp som jag kommer att inhandla igen som ett trevligt vardagsvin till lite spanska korvar och tapasrätter. Mitt betyg blir 70p

MiGa

Pokol>> Drack Espelt för någon helg sen tyckte också det var ett gott vin ganska kraftigt och bra syror medan frugan upplevde det surt och strävt och för mycket alkohol.

Har en flaska till som man får njuta av själv en dag  ;D

Ia

Petit Chablis... enligt mig det bästav vita! Ngn som kan tipsa om ett liknande vin av samma/liknande karaktär?
Ia´s Matblogg

MiGa

Drack Ch Haut-Canteloup 2006 nr 3994 109kr i helgen.
Ett gott vin med härliga dofter och fruktig smak med inslag av örter , kaffe , s.vinbär och lite kakao.
Helt klart värt pengarna även om jag tyckte det tappade lite under kvällen.
Till detta åt vi helstekt fläskfilè och potatis/morot rösti med god sås.


Pokol

Gevrey-Chambertin 2006 (nr 95081)
Det är något speciellt med doften, den är nyanserad och fylld med  hallon, jordgubbar och kryddor.
Smaken är perfekt till maten (Boeuf bourguignon), sammetslena tanniner, jordgubbar och peppar. Vilket vin! detta kommer att sitta i ett tag, hoppas jag får anledning att dricka det igen snart. (90)

Ia

Drack ett väldigt gott Ripasso vin http://iasmatblogg.blogspot.com/2009/10/campolieti-ripasso-2007-6792-87.html och det passade himla bra med min kycklingpasta med grädde, pinjenötter och en annat massa gott!
torsdagslyx!
Ia´s Matblogg

Pokol

Domaine des Entrefaux, Crozes Hermitage 2007. Ett riktigt matvin, stark rekommendation. Lamm, pumpa smaskens

Pokol

För någon helg sedan blev jag serverad Crozes-Hermitage Les Launes (nr 2800) till en härlig köttgryta. Vinet var härligt rödblå nästan violett i färgen. Det var väldigt ungt i doften men man hittade klassiska toner så som björnbär och peppar. Grytan gjorde sitt för att matcha smakerna av chark, peppar och lagerblad. Jag tycker vinet är riktigt gott och ett bra standardvin som passar till lite vad som helst bara det är kött.(70)

Pokol

Allesverloren Touriga Naçional (nr 2005), Ingen höjdare. Doften är fruktig, syltig och lite vanilj. Det beskrivs på Systembolaget som smakrikt och jag vet inte riktigt om jag håller med, visst kan sylt smaka mycket men jag skulle vilja känna mer än bara sylt och lite fat. Ingen direkt köprekommendation. (60)

Mickan

Citat från: Pokol skrivet 2009-11-04 09:45
Allesverloren Touriga Naçional (nr 2005), Ingen höjdare. Doften är fruktig, syltig och lite vanilj. Det beskrivs på Systembolaget som smakrikt och jag vet inte riktigt om jag håller med, visst kan sylt smaka mycket men jag skulle vilja känna mer än bara sylt och lite fat. Ingen direkt köprekommendation. (60)



Jag gillade den inte heller!

Till en fransk långkokt gryta på nöt drack jag i lördags Gallo Sonoma County Cabernet Sauvignon 2006. Drycken mötte väl upp syltlök och gurkor. Lagade grytan på samma vin vilket jag tycker är ett bra knep om budget tillåter. Mörka bär bara skuttade upp ur glaset och viss fatkaraktär gav en liten tuffhet. 
Video meliora proboque deteriora sequor

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal