Engångsskärbräda - bra eller onödig produkt?

Startat av Andreas, 2007-06-11 10:25

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Såg denna produkt på affären för ett tag sedan. För 29:90 får man 8 st "KJ skärplattan för säker mat ... underlättar köksarbetet ... håller bakterier borta".
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

Känns ju lagom miljövänligt, kanske. Jag skulle nog rösta på onödigt.
Anne's Food - min matblogg

crlhrv

Väldigt onödig produkt. Är den för dem som är för lata för att diska?
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Rob

Är du säker på att det är enångs? I så fall onödig.
Är det bara en böjlig bräda så fyller de sin funktion.

Urban


Knivmannen

Det är en engångsskärbräda som passar sig bra till kladdiga arbeten då man inte vill söla ner hela disken eller styckbordet. Att ha den hemma i köket ser jag som onödigt om man inte gör riktigt stora jobb som en fest eller dylikt. Då kanske det kan vara motiverat att ha dem?
Professionell knivslipare. Har webshop och är både återförsäljare och generalagent för ett flertal välkända knivmärken.

Andreas

Jo för stor-jobb som fester o dyl. kan det nog vara en praktisk produkt. Ibland när det är bra pris händer det att jag köper ett par hela laxar som jag gör kotletter :) och filéer :) av och fryser in och då kanske det också vore bekvämt med lite mindre rengöring, fisk blir väldigt slabbigt. Fast nästan 4 kronor styck - nja kanske om de kostat 1 krona. Men som flera är inne på - visst känns det politiskt inkorrekt med artiklar av engångskaraktär, speciellt i dessa växthustider.

Vad jag irriterar mig lite på är marknadsföringen med en förpackning där det står både "säker mat", "hygienisk" och "håller bakterier borta", är inte det att anspela lite för mycket på folks bakterieskräck i största allmänhet?
Den som inte frågar får inga svar.

Kari

Att det finns gejer, man blir ju förvånad!

Själv kör jag med en tidning på diskbänken när det är fisk och slabbigt på gång. Hur smart som helst, eller?

Andreas

Ja det är säkert både den billigaste och mlljövänligaste lösningen!

Såg häromdan att Werner & Werner har en annan variant av tunna skärbrädor som verkar hålla länge och där de mer pekar på fördelen att man kan böja plattan för att hälla av det man skurit villket ju inte låter så dumt. Ett 4-pack olikfärgade plattor kostar 139 kronor.
Den som inte frågar får inga svar.

Anso

Ikea har den mjuka böjbara skärbrädan Drälla 2st för 15kr

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/00066680

(Kanske inte lika exklusiva som W&W men lite billigare  ;))

Rob

Jag har en variant från Duka eller cervera (glömt vilket) och ett antal från Ikea. Ikeas är betydligt tjockare i materialet men också lite mjukare. Det innebär att jag ibland "kör fast" i brädan med vassa knivar.

Totalt sett, Ikeas variant är för priset utmärkta och tillräkligt tjocka för att inte kännas hårda på stumt underlag. De tunnare använder jag endast liggande på en träbräda (eller ovanpå Ikeas!)

Andreas

Tack för Drälla-tipset Anso! Har du prövat den?

Rob, du som har prövat, hur länge håller en Drällabräda? Går de att köra i maskin?
Den som inte frågar får inga svar.

Rob

Jag TROR att de gått i maskin, men jag är inte säker, jag handdiskar dem oftast. Har de gått i maskin så har det inte hänt något. De böjer däremot mkt om de blir ojämt varma (spolade med hett vatten). Jag provar att köra en nästa gång och ser vad som händer. Återkommer!

Har inte slitit ut dem ännu, eftersom jag har en till grönt, en till kött mm så blir de oftast bara navända till frukost å så.

Andreas

Ah blir intressant att höra. Hur länge har du haft dina?
Den som inte frågar får inga svar.

Anso

Jag har två drälla som mest står och dräller :D Man ska inte köra dom i maskin men jag har inte märkt något på dom då jag gjort det. Använder dom inte så ofta då jag gillar dom vanliga tjockare i plast (även dom från ikea ;)). Det är inte så att jag inte gillar dom, bara av gammal vana tar jag en "vanlig" skärbräda.  Jag instämmer i Robs åsikter, lite mjuka i materialet (lätt att skära ned i, men också då bra böjlighet) men samtidigt lagom tjocka att funka för sig. Får ta mig i kragen och använda dom lite mer :D

Anso

Kom igår (förrgår?) på att jag faktiskt alltid har saker på skärbrädan då jag ska tömma bort en del så jag plockar upp det istället. Skärpte till mig för att testa hällfunktionen och kom fram till att om jag ska få bra böj på drälla så måste jag använda båda händerna och då har jag ingen hand över till att putta på grejerna (som inte är hala och halkar av av sig självt...). Får införskaffa en vikbar skärbräda istället... Om nu behovet infinner sig ;)

Rob

Jag konstaterade igår att mina drälla är för stora för att passa i min maskin, så jag har aldrig kört dem.
Haft dem ca 6 månader och de ser helt ok ut förutom vissa lite djupare snitt från knivar.

Håller med Anso om att de inte går att böja med en hand, men jag böjer med två och sedan "skakar" jag av grejjerna ner i påsen. Det sista stryker jag av med handen eller en matkniv.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal