Ska man ha dåligt samvete?

Startat av Kari, 2009-03-09 15:35

Föregående ämne - Nästa ämne

Mickan

Video meliora proboque deteriora sequor

Andreas

Intressant länk Mickan. Det du inte :) vill säga är alltså att det är en myt att barn blir hyperaktiva av socker. Här är orginaltexten: http://www.bmj.com/cgi/content/full/337/dec17_2/a2769

"Even in studies of those who were considered "sensitive" to sugar, children did not behave differently after eating sugar full or sugar-free diets. Scientists have even studied how parents react to the sugar myth. When parents think their children have been given a drink containing sugar (even if it is really sugar-free), they rate their children's behaviour as more hyperactive. The differences in the children's behaviour were all in the parents' minds."

OK, men om man då alltså struntar i sockret i sylten, innehåller pannkakor alla andra näringsämnen man behöver?

Citat från: ivanl skrivet 2009-03-10 00:27
Pannkakor är bra som komplement till soppa.
Här hemma äts på torsdagar ärtsoppa med pannkakor.


Jag blir lite förvånad över att den enda i den här tråden som talar om soppa till pannkakorna är Ivan, äter alla andra alltså bara pannkakor och sylt till middag, det klassiska är ju just (ärt)soppa och pannkakor..?
Den som inte frågar får inga svar.

Yoghurt

Jag räknade lite snabbt på ett pannkaksrecept med 4 mjöl o ägg o 8 dl mjölk.
Energi 544/129, Protein 6 g, Kolhydrater 17 g och fett 4 g.

Någon annan får göra nyttighetsbedömningen men onyttigare mat finns det nog ;)

ivanl

Citat från: Yoghurt skrivet 2009-03-30 19:06
Jag räknade lite snabbt på ett pannkaksrecept med 4 mjöl o ägg o 8 dl mjölk.
Energi 544/129, Protein 6 g, Kolhydrater 17 g och fett 4 g.

Någon annan får göra nyttighetsbedömningen men onyttigare mat finns det nog ;)


Nåja, något mer än 4 gram smör går det åt för att steka goda pannkakor ;-)
Det har sagts tidigare och tål att upprepas, problemet ligger i all sylten och inte i själva pannkakorna.
Sen är vetemjölspannkakor inte så bra ur GI-synpunkt, om man nu bryr sig om detta.

Lucy

Återigen vill jag återknyta till detta citat:

Citat från: ensidamedmat skrivet 2009-03-15 15:20
Varför ska man skämmas för det?
Måste man alltid sätta så himla höga krav på sig själv?



Det är när man skäms för vad man äter och stoppar i sig som man gör ätandet till ett problem och säkerligen också börjar gömma det, kalla det för att synda, etc. Om man skäms och tycker att man gör något dåligt finns ju ingen njutning i det och då kan man verkligen strunta i att äta de där pannkakorna, glassen (heja Mickan!) etc. Det som man inte gör som en vana varje dag är inte någon fara. Självklart bör man äta balanserat och inte stoppa i sig enbart pannkakor till middag ena kvällen, ett stort skrovmål från pizza hut nästa kväll, en skål glass nästa kväll, en stor tallrik pommes frittes nästa kväll etc, etc men om det man gör ibland är bara normalt och naturligt. Skuld och skamkänslor kopplat till mat för vuxna över till barn och ger alltid tror jag ett snett förhållande till ätande, det är det som i grunden skapar sjukdomar som övervikt och anorexi, bulimi!  SKÄMS INTE, ät pannkakor med sylt ibland och ät fisk och potatis ibland, länge leve balansen och mångfalden!!!

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal