Barnen styr i affären och de snälla får de mer godis

Startat av Andreas, 2009-03-17 13:55

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Claus Ebster och Udo Wagner vid Wiens universitet har gjort en smygstudie på hur 178 föräldrar med barn beter sig när de handlar mat varefter föräldrarna intervjuats. Det visade sig att barnen styr mycket mer än vad de vuxna tror, när forskarna frågade föräldrarna hur många produkter barnen påverkat dem att köpa rapporterade föräldrarna bara hälften mot vad forskarna hade observerat.

Ebster och Wagner har även sett på vilka varor barn vill ha och det visade sig att det är sådana som finns i deras egen ögonhöjd - det bästa sättet att begränsa antalet önskemål från barn är att begränsa deras synfält genom att sätta dem i kundvagnen vända mot föräldern. Ebster: "Children seated in a stroller are also less likely to bug their parents with purchase requests".

De önskemål från barn föräldar är mest benägna att bifalla är sånt som kan sysselsätta barnet i butiken så att föräldern kan handla ifred, exempelvis leksaker, sötsaker och frukt.

Och till sist, att vara snäll som barn lönar sig, studien visar att föräldrar är betydligt mer villiga att bistå barns önskemål om barnen ber artigt istället för att grinigt kräva något.

¤ http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=1483391
¤ http://public.univie.ac.at/index.php?id=6576&no_cache=1&tx_ttnews[tt_news]=9129&tx_ttnews[backPid]=6088
¤ http://marketing.univie.ac.at/fileadmin/user_upload/lehrstuhl_marketing/Sonstige_Dateien/Pressemitteilungen/20090317_Ebster_KaufverhaltenKinder_Studie.pdf

Något att fundera på?
Den som inte frågar får inga svar.

Kvasthilda

Det där var väl ändå rätt självklara saker?  :)

Att vi gärna plockar åt oss sånt som är i ögonhöjd är konstaterat förut. Det borde rimligtvis gälla även för barn.

http://www.radron.se/templates/Artikel____661.aspx

Och det är väl klart att man faller lättare för deras önskemål om dom ber snällt?? Det gäller återigen både gammal och ung. Ingen vill väl lyssna på en grinpelle?  ;)
Det gör inget om det är enkelt.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal