Kungaparet välsignar Clovve & Clovina men alla är inte förtjusta

Startat av Andreas, 2009-04-14 15:50

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Årets glasstema från GB är "Vårens nya förälskelser" och som en del i detta har de lanserat glassgubbens flickvän Clovina, tydligen träffades de under en semester. Gubben själv heter Clovve, han föddes 1965 och fyller alltså 44 år i år. Både Clovve och Clovina har var sin sida på Facebook, GB vet hur en PR-slipsten skall dras.

¤ http://nyheter24.se/nyheter/udda-nyheter/182179-gb-gubben-har-gangat-sig
¤ http://www.helagotland.se/ga/artikel.aspx?articleid=5003160
¤ http://www.dagensmedia.se/mallar/dagensmedia_mall.asp?version=225834


Kungen och drottningens välsignelse http://www.youtube.com/watch?v=W7La6koeCfY Är det GB själva som totat ihop den?

Camilla Wagner på veckans affärer är dock inte förtjust när hon analyserar Clovina ur ett genusperspektiv "GB-gumman är inte sexuellt utmanande. Icke desto mindre blir hon en symbol för kvinnans underordning. Åtminstone så länge hon inte har någon annan roll att fylla än att vara gubbens fru. ...Det är tråkigt och omodernt."  http://www.va.se/asikter/bloggar/kvinnormakt/2009/03/25/gb-gubben-och-hans-fru/index.xml
Den som inte frågar får inga svar.

Lucy

 :D Nu får väl alla jämställdhetsmänniskor ta och ge sig, hon har ingen funktion förutom att vara gubbens fru... kan inte tänka mig att GB tänkte att jo men det måste vara så att Clove ska ha en liten fru hemma vid spisen... tycker att det härligt att de skojar lite och det behövs mer fokus på KÄRLEK!!

Kvasthilda

Citat från: Lucy skrivet 2009-04-14 16:51
:D Nu får väl alla jämställdhetsmänniskor ta och ge sig


Nä. Varför ska vi ge oss? Och vad är en "jämställdhetsmänniska"? Jämställdheten angår oss alla. Och den finns inte, inte än. Tyvärr.
Det gör inget om det är enkelt.

Ludde

Den plastfiguren kommer att ta plats! Med tanke på hennes placering blir hon snart ihjälkörd så det hela löser sig på ett helt naturligt vis. No worries.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal