Fusion cooking - när det är som värst

Startat av jelvis, 2009-05-13 03:06

Föregående ämne - Nästa ämne

jelvis

I Brasilien finns inga heliga kor och man blandar friskt olika matkulturer utan hämningar och utan att skämmas det minsta. Det får mig att reflektera över de värsta fusionsmaträtterna jag vet och en brasiliansk dessert kvalar numera in som en stark trea.

1) Faluwok - För det första har jag alltid avskytt falukorv och tycker att det är en rälig råvara. Att använda den i wok är rena helgerånet. Å andra sidan har de wokar jag ätit med falukorv varit rätt värdelösa i vilket fall som helst. Soggiga grönsaker i en slö sås.

2) Tacopaj - Jag gillar inte paj särskilt men tycker om tacos. Förmodligen är det väl namnsättningen som gör det extra knäppt. Om den bara kallats för köttfärspaj så hade jag aldrig ätit den.

3) Doce pizza - I Brasilien beställer man ofta en efterrättspizza när man ändå beställer pizza. Du kan få den med chokladdeg och extra chokladsås eller med väldigt söta bananer på en vanlig pizzabotten. Jättekonstigt.

Vilka fusionsmatträtter ogillar ni mest?

Hasse

Pizza med oxfilé och bearnaise låter vidrigt, och jag har aldrig fått för mig att smaka.

Per-Erik

Citat från: Hasse skrivet 2009-05-13 15:19
Pizza med oxfilé och bearnaise låter vidrigt, och jag har aldrig fått för mig att smaka.

Det som är så gott, ihoprullad och en bärs, de e inte dumt! :)

Rookie-T

Jag har en liten liten grejj att slänga fram nu!

Varje år så importeras ett visst antal ton Åsnekött till sverige men det finns ingen som säljer det.... vart tar det vägen? My guess är att det hamnar på pizzor i form av "oxfilé"

Inte vid alla grönsvansade isbjörnar skulle man slänga bort en sådan dyr styckdetalj som en jamarns "f-i-t-t-slamsa" på en sunkig degbit med billigaste tomatsåsen och pissigaste osten för 70 kr

nedu....


annars tycker jag nästan fusion cooking kan vara värst när man försöker korsa två olika länders smak paletter  med varandra utan minsta passningen. Ja hur jag menar får jag skriva senare. kolla klocka! jag ska vid alla grönsvansade isbjörnar upp och jobba vid 10 oo...... Calzone på er :)
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal