Toppa Pannacotta

Startat av Gotish, 2009-05-22 12:44

Föregående ämne - Nästa ämne

Gotish

Ofta serverar resturanger pannacotta med någon god creme ovanpå. Någon som har något tips på en god topping till en pannacotta?

//Mattias

ena

På de ställen jag jobbat på har vi bara toppat pannacottan med färska bär, frukt eller nån vingelé...
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Mickan

Björnbärsgelé
Halloncoulis med lakrits
Passerade persikor med mynta
Basilikasirap
Citroncrème
Video meliora proboque deteriora sequor

Kvasthilda

Citat från: Mickan skrivet 2009-05-22 16:29
Björnbärsgelé
Halloncoulis med lakrits
Passerade persikor med mynta
Basilikasirap
Citroncrème


Vad är "coulis" för nåt?
Det gör inget om det är enkelt.

Mickan

Coulis är bärsås, ofta passerade. Gott! Man kan ha dem naturella eller sockra och/eller krydda lätt.
Video meliora proboque deteriora sequor

Anne

Äppel eller päronkompott av nåt slag är också gott.
Anne's Food - min matblogg

Rookie-T

53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

MatgeekJohan

Jag gjorde tidigare en saffranspannacotta med tranbärsgelé på. Supersmarrigt och tranbären gjorde att det inte upplevdes så hysteriskt onyttigt.
http://matgeek.se/2009/05/11/saffranspannacotta-med-tranbarsgele/

Sofia

Vi gjorde en jättegod pannacotta till nyår, kommer dock inte ihåg varifrån receptet kom. På den var det i alla fall glöggmarinerade lingon, och det var mycket gott! (Men relativt begränsad till glöggsäsongen förstås, man kanske kan marinera i något annat?)

HallonJessica

Skogsbärskaramell hade jag på mina vit- och mörkchokladpannacottor.

Recept och bild i länken.
http://hallonblabar.blogspot.com/2009/04/vit-och-mork-chokladpannacotta-med.html

Rookie-T

vad passar till grädde och vanilj? Mitt tips är helt enkelt att lära dig göra coulis och sen bara köra på allt du ser :) Jag personligen diggar syra så jag skulle nog dö för en panacotta med havtorns coulis på...

Testa även att variera panacottan! Jag har bland annat jobbar med pepparrotspanacotta och lakritspanacotta de senaste åren i proffesionella kök.

Efter cottan så går du på Brulén som är en av mina favorit desserter ;)
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

annamaria

Bara passionsfrukt gillar jag ovanpå. Lite syrligt mot den söta Pannacottan.

Mickan

Jag har gjort lakritssås till! Jag har tidigare gjort lakritspanna cotta och haft hallonsås till men nu bytte jag. Panna cotta med hallon i och en kall lakritssås till:

1 dl vatten
½ tsk salt
50 g lakritskäck
Video meliora proboque deteriora sequor

Ia

Ia´s Matblogg

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal