Gissa matbilden! Här kan du posta bildgåtor som andra kan gissa på.

Startat av Kari, 2007-06-20 21:39

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Citat från: Hasse skrivet 2007-12-10 18:35
Russinet var svårt! Jag har märkt att det är mycket svårt att bedöma hur svår en bildgåta är. Det som fotografen tycker är lätt, kan egentligen vara hur svårt som helst.


Det har du rätt i Hasse! Tycker du din egen gåta är lätt eller svår då? ;)

Tracey: det måste vara ett litet kugghjul så jag gör en dubbelgissning - handvevad gräddvisp eller korkskruv!
Den som inte frågar får inga svar.

Hasse

Roffekock har rätt! Det är bitar av lever som är panerade i vetemjöl. Den färdiga rätten kan beskådas här:
http://matforum.nu/index.php?topic=83.msg10053#msg10053

Detta verkar ha varit ganska svårt, trots allt. Jag funderade på om jag skulle visa en extrem närbild, men efter alla de skiftande förslag som kommit, så var det nog tillräckligt svårt så här.

Tracey: Jag tänker på vevvisp eller konservöppnare, men jag misstänker att det är jättefel.

roffekock

Hasse har granskat bilden på den färdiga gytan och det ser OK ut.
Jag saknar dock liten finstrimlad bacon och kapris i din rätt. Testa det är super.
En sak som man bör tänka på vid levergryta är att levern blir lätt hård därför bryner jag den på ett hett järn blixtsnabbt lyfter ur den ur pannan och gör såsen direkt i pannan, när den sen har kokt ihop ska levern bara vändas ner och värmas lite den behöver inte koka.

På så sätt bevarar men den röda kärnan i köttet om man nu gillar det.

/rolf
Matforum är bäst

Tracey


Hasse

Roffekock, tack för tipset på bacon och kapris! Det har jag ätit på krogen som "lever anglais", men då stekt i skivor och utan gräddsås.

Har inte du någon bildgåta att presentera?

Kari


Tracey


roffekock

Jag smäller till med ett blomsterfrö el ett frö av något slag.
Kanske när det växt upp ska dom två träffas därunder i famntag och kyssar vem vet.
Matforum är bäst

Kari

Tracy och Roffekock... fel... inge ledtråd blev det heller... *ler*

crlhrv

Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Kari

Ingen valnöts bit.

Sweber har ändå minst "fel" hittills..

Ok, ledtråd: Nästan alla tycker om. Passar till mycket.

crlhrv

Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

roffekock

Matforum är bäst

Kari

Socker.. nej...

Passionsfrukt... nej...

Mer ledis: finns i olika färger.

Tracey


Kari


crlhrv

Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Tracey

Ja, hon har sina ljusa stunder, den där! ;) *spark* Aj!!

(F-sen, blir jag skyldig en ny bild nu...?)

Kari

Hade tyvärr slut på färg i kameran men denna borde vara enkel ändå...

---

Tracey: Man blir inte skyldig - man blir tvungen.  ;)

Crlhrv: Grattis Du å! Du är däremot skyldig en colakaka..  ;) Eller har jag missat den?

Tracey

Hm... Ja ja, får försöka fundera ut något bra ikväll när jag kommit hem.

Vad kan detta vara då... Ser lite ut som en graviditetsmage med hudbristningar... Fast det är kanske inte så matrelaterat... ;) En melon då? Honungsmelon kanske..?

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal