Gissa matbilden! Här kan du posta bildgåtor som andra kan gissa på.

Startat av Kari, 2007-06-20 21:39

Föregående ämne - Nästa ämne

Hasse

Det är en suddig vy genom köksfönstret mot den lilla skogssjön. På sjön simmar en and -- det är det vita strecket -- som snart kommer att bli skjuten och placerad i ugnen.

Så svaret är helt enkelt, blivande stekt and!

Andreas

a) Ett sugrör i en läskig drink?

b) Ett spaghettistrå som du tappat på golvet och på grund av stor bakterieskräck kastar du ut det genom fönstret?
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Hasses första del på gissningen är korrekt; köksfönster o sjö,men djuret är ett som man bara äter på fredagar ;)

Hasse

En fisk, så klart. Men jag kan inte exakt avgöra vilken art det är.

EDIT: Jo, det måste ju vara en bäver!

agnetasch

Rätt o vi åt följdriktigt upp den igår, fredag.....nej, jag skojar. Har inte provat bäver än ;D

Hasse

Hade jag rätt? Jösses, det där med sjön var ju en vild chansning och mest menat som ett skämt. Men att det bara äts på fredagar var en bra ledtråd.

Nåväl, den enda bild jag har på lager är denna närbild. Vad är det?

kryddburken


Hasse


Kari

Agnetasch: Fisk? Bäver? Blev det någon klarthet där? Vi gissar kyckling..  ;)

Hasse: Djupfryst pizza? Eller den andra sortens pizza man helst inte talar om..?  :D

agnetasch

Hasse gissade rätt; det är en bäver som simmar i sjön utanför vårt köksfönster. Jag är mycket spänd på att få smaka bäver, undrar om det smakar bäver? ;D

Kyckling? En sån här:

Hasse

Nej det är ingen pizza. Det är en extrem närbild på en charkprodukt.

Känner att jag måste förklara det där med fredag, fisk och bäver. Det kommer från tråden om ärtsoppa[1]. Under fastedagen fick man inte äta kött, men fisk gick bra och även bäver, eftersom det räknades som fisk.

Jag har faktiskt smakat bäver i form av brännvin kryddat med bävergäll, vilket är ett sekret som avsöndras från körtlar i bäverns analregion. Det var länge sedan, men om jag minns rätt så smakade det som våt kofta ungefär. Med andra ord, det smakade bäver.

[1] http://matforum.nu/index.php?topic=1267.0

kryddburken


Hasse


Andreas

Citat från: elka skrivet 2008-01-18 12:52
Kan någon förklara vad det är för något som är så kul med bäver, jag haja int..  ;)


Den som är fundersam kan ju ta och se filmen "Nakna pistolen" från 1988, i den finns en scen mellan Priscilla Presley och Leslie Nielsen som förklarar allt. ;)

[Postade om detta när jag flyttade rödkålsavkoket till egen tråd.]

Fler bildgåtor tack! Fast helst såna som inte leder till alltför långa sidospår. :)
Den som inte frågar får inga svar.

Kari

Då var det dax igen!

Tändsticksask till vänster och skärbräda under.. Dom små gulaktiga, vad är det?  :)





Andreas

Jag tycker det ser ut som skal från någotslags kokta ärtor eller baljväxter eller kanske quinoa!

Vad är det för en fin tändsticksask som synd där förresten?
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal